Rekurzeme.lv ARHĪVS

Compensa piedāvātā ceļojumu apdrošināšanas polise

Compensa

2015. gada 23. jūlijs 00:00

111
Compensa piedāvātā ceļojumu apdrošināšanas polise

Ceļošana ir saistoša nodarbe – iepazīstam gan jaunas valstis, kultūras, cilvēkus, gan paplašinām redzesloku un pie reizes lieliski atpūšamies – iespaidi, atmiņas, emocijas. Ieguvumu ir daudz un reti kad nākas nožēlot ceļojumam iztērētos līdzekļus – ieguvumi un iespaidi paliek ar mums uz visu mūžu. Tomēr, lai šīs emocijas un piedzīvojumi būtu vairāk patīkami, kā nepatīkami, pret ceļošanu nevajadzētu attiekties vieglprātīgi. Iepriekšēja sagatavošanās tikai nodrošinās, ka ceļojuma gaita būs patīkamāka, veiksmīgāka. Domājam taču ko liksim ceļa somā, kādus maršrutus izvēlēties, kādus objektus apskatīt vai ko noteikti vēlamies izdarīt plānotā brauciena laikā. Tad ieplānojam arī ceļojuma apdrošināšanas polises iegādi, jo tas nodrošinās lielāku iespēju, ka ceļojums būs patīkams, pat ja atgadīsies neparedzētas situācijas, kas citādi spētu sabojāt daļu no gūtajiem iespaidiem.

Latvijas apdrošinātāji piedāvā ceļojumu apdrošināšanas polises jau labu laiku, tāpēc atliek vien izvēlēties – kuru. Ceļojumu apdrošināšanas polise nozīmē medicīnisko izdevumu apdrošināšanu, nelaimes gadījumu apdrošināšanu, palīdzības apdrošināšanu, ceļojuma izmaiņu apdrošināšanu, bagāžas apdrošināšanu, kā arī civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu. Tas jau iekļauj daudz nodrošinājumu, kas būs liela palīdzība ceļojuma laikā, ja nepieciešams. Bet ja nepieciešams vairāk? Compensa piedāvā ceļojuma apdrošināšanas polises kā privātiem, tā biznesa ceļojumiem, piedāvājot savā apdrošināšanas polisē iekļaut jaunus un unikālus piedāvājumus, ko pie citiem apdrošinātājiem vēl nesastapt.

Sākot ar standartu - palīdzības apdrošināšana nozīmē problēmu risināšanu, ja tādas radušās – nozaudētu vai nozagtu dokumentu atjaunošana, tulka pakalpojumi, juridiskais atbalsts, ja tāds nepieciešams ceļojuma laikā, bērna aprūpe, tuvinieka ierašanās, ja tas nepieciešams.

Compensa piedāvā papildinājumus:

Personīgo mantu nosūtīšana. Ja ceļojuma laikā bojātas kādas būtiskas lietas, bez kurām ceļojuma laikā nav iespējams, vai tas ietekmē veselības stāvokli, iegādātā apdrošināšanas polise nodrošinās, ka šīs lietas tiks nogādātas uz ceļojuma galamērķi.

Ja radušies apstākļi, kad transportlīdzekli pašam vadīt vairs nav iespējams, bet nepieciešams nokļūt mājās, var laicīgi iekļaut apdrošināšanas polisē maiņas autovadītāja risku, kas nodrošinās šoferi jūsu transportlīdzeklim.

Unikāls jaunums ir arī meklēšanas un glābšanas izdevumi – ja ceļojuma laikā apdrošinātā persona pazudusi vai apmaldījusies, Compensa ceļojumu apdrošināšanas polise sedz meklēšanas izdevumus.

Gadījumā jā ceļojuma laikā mājdzīvnieka saimniekam ir nepieciešams pavadīt laiku slimnīcā Compensa nodrošinās dzīvnieku viesnīcas izdevumu segšanu.

Jaunums Compensa ceļojumu apdrošināšanas polisē ir arī izmaiņu iespējas ceļojuma laikā un pievienotā ceļojuma turpināšanas iespēja – tiek segti izdevumi par jaunas biļetes iegādi līdz ceļojuma galamērķim vai nākamajam starpposmam.

Kā visaktuālāko pie ceļojuma apdrošināšanas polises jauninājumiem, jānorāda Compensa mājokļa apdrošināšanas papildinājums. Ja nav iegādāta mājokļa apdrošināšana, to pie Compensa apdrošinātāja var pievienot ceļojuma apdrošināšanas polisei. Tā parūpējoties, ka situācijā, ja prombūtnes laikā radīsies vai tiks nodarīti kādi bojājumi mājoklim – tos segs apdrošinātājs.

Būtisks ir arī Compensa jaunums - maka apdrošināšana. Compensa maka apdrošināšana nozīmē izdevumu segšanu, kas saistīti ar maka un tajā esošu dokumentu un maksājumu karšu zādzību ceļojuma laikā.


Laicīgi jāpārliecinās, ka apdrošinātāja piedāvātā ceļojumu apdrošināšanas polise darbojas izvēlētajā galamērķī (jāizvēlas atbilstošs galamērķis polisē). Tāpat nepieciešams noskaidrot visas darbības, kas jāveic pirms ceļojuma, lai ceļojuma apdrošināšanas polise būtu atbalsts un palīgs ceļojumā. Arī pašam nepieciešams būt piesardzīgam un sagatavotam. Ceļojumu apdrošināšana ir tikai papildus nodrošinājuma līdzeklis. Tā kā tiek piedāvātas ceļojuma apdrošināšanas gan ceļojumam, kas plānots tikai vienreiz, gan atkārotiem ceļojumiem, der izlemt, cik ilgs būs ceļojums un cik regulāri atkārtosies vēlme ceļot, vai tas būs nepieciešams darba jautājumos. Pēc tam iespējams iegādāties polisi, ceļojumam kas nav ilgāks par 90 dienām, gada polisi – vairākkārtējiem ceļojumiem, kur viena periods nepārsniedz 60 secīgas dienas vai gada atvērto polisi – biznesa ceļošanai.

Vairāk informācijas: http://www.compensa.lv/content_lv/travel.html