Rekurzeme.lv ARHĪVS

Bērnu ratiņi un viss, kas par tiem jāzina!

220.lv

2015. gada 24. jūlijs 00:00

1086
Bērnu ratiņi un viss, kas par tiem jāzina!

Mazulis ģimenē ienes ne tikai prieku un laimi, bet arī jaunas rūpes un nepieciešamību apgūt daudz ko jaunu un darīt lietas, kas agrāk šķita tālas un neaizsniedzamas, bet nu ir kļuvušas par realitāti un ikdienu. Ar šo dzīves posmu saskaras jebkurš vecāks, bet par laimi dzīvojam laikā, kad mazuļu aprūpe un apgādāšana ar visu nepieciešamo, ir maksimāli atvieglota. Viss vajadzīgais ir ērti pieejams, nav jālauza galva par to vai veikalā būs nopērkamas autiņbiksītes un vai bērnu ratiņi būs tieši tādi, kādi ir nepieciešami mazulim un viņa vecākiem.

Tieši bērnu rati ir tā lieta, ko varētu uzskatīt par vienu no bērna pirmās nepieciešamības precēm, jo tieši ratiņi būs tie, kuros mazulis gulēs un pēcāk arī sēdēs, kad tiks vests svaigā gaisā. Pareiza bērnu ratiņu izvēle ir ļoti būtiska ne tikai bērnam, bet arī vecākiem. Bērnam viens no svarīgākajiem kritērijiem varētu būt tas, vai atrašanās kulbā vai arī sēdēšana ratu sporta daļā, ir ērta un nav nekādu lieku ārējās vides faktoru, kas varētu pārvietošanos ar ratiem padarīt nepatīkamu, piemēram, vai kulbai nav spraugu, pa kurām pūš vējš un vai tā nelaiž cauri mitrumu.

Ja runa ir par vecākiem, tad noteikti jāizvērtē tas, kādus ratus vēlaties iegādāties savam bērnam. Veikalos tiek piedāvāti universālie bērnu rati, rati 3 in 1, sporta ratiņi, kombinētie rati un pat rati, kas paredzēti dvīņiem vai arī diviem bērniem ar mazāku vecuma starpību, lai iešana laukā, nebūtu tik komplicēta un māmiņai nebūtu jālauza galva par to, kā stumt divus ratiņus vienlaicīgi, dvīņu ratu izmantošana ir labākais risinājums.

Vēl viens rādītājs, kam noteikti būtu jāpievērš uzmanība, ir ratu vadāmība. Zem šī jēdziena ietilpināms viss, jo ratu uzbūve un materiāli, kas izmantoti to veidošanā, rada kopējo rezultātu tam, kā ratus ir iespējams pārvietot un cik raita ar tiem ir braukšana. Protams, ka ērtums ir individuāls rādītājs, un tas, kas vienam šķiet ļoti parocīgs, otram var likties neērts un nesaprotams. Tādēļ arī ratu veidi ir tik dažādi un aprīkoti ar dažādām funkcijām. Lai arī daudzi vecāki, pērkot ratus, izvērtē tikai kopējo ainu, ir vērts iepazīties arī ar atsevišķām funkcijām un detaļām, kas vieniem ratiem var būt, bet citiem, nē. Piemēram – kādas ir ratiņu riteņu riepas? Tas var būt gan plastmasas, gan pumpējamās gumijas. Ratu rāmis – no kā veidots? Cik sver ratiņi? Šis aspekts ir noteikti viens no svarīgākajiem arī bērna mammai, jo, ja rati, kas ir smagi, jānones/jānoripina no, teiksim, ceturtā stāva, tad šāda ikdienas darbība ātri vien pārvērtīsies par mocībām, turklāt, sieviete pēc dzemdībām pusotru vai divus mēnešus nedrīkst cilāt neko smagāku par savu mazuli.

Arī amortizācija un ratu stumšana ir ļoti svarīgas lietas. Amortizācija palīdz ratus šūpot, ja ir nepieciešamība, pārvietošanās laikā un, ja jābrauc pa nelīdzenām virsmām, tiek brauciens izlīdzinās un bērnam, guļot kulbā vai sēžot sporta ratos, nav lieki satricinājumi un nekur nekas netiek kratīts. Jo bērnu rati ir labāk stumjami, jo lielāks prieks arī vecākiem.

Bērnu ratiņu cenas
Bērnu ratiņi parasti ir pieejami ārkārtīgi plašā cenu amplitūdā un te nu vecākiem kārta atkal izlemt par labu vienam vai otram piedāvājumam. Tāpat kā ar jebkuru citu preci veikalā, vajadzētu atcerēties, ka ne vienmēr lētākais nozīmē nekvalitatīvāko un sliktāko, bet dārgākais labāko un ideālāko risinājumu. Nevajadzētu brīnīties par to, ka bērnu rati, kas maksā dažus simtus eiro, ir daudz labāki par tiem, kas maksā nedaudz vairāk par vienu tūkstoti eiro. Gluži kā ar citām precēm, arī šajā gadījumā tiek maksāta daļa naudas par zīmolu, kas diemžēl ne vienmēr attaisno savu cenu, jo nespēj piedāvāt to, kas ir vajadzīgs bērnam un viņa vecākiem.

Rezumējot, varam ieteikt sekojošo – izvēloties bērnu ratiņus, pievērsiet uzmanību visām detaļām un, protams, arī cenai. Ideālā gadījumā iegūsiet savā īpašumā savus un bērna sapņu ratus, nepārmaksājot un ietaupot!
Vairāk izdevīgi piedāvājumi interneta veikalā 220.lv!