Rekurzeme.lv ARHĪVS

Latvijas iedzīvotājiem ir uzlabota iespēja nosūtīt un saņemt naudu no ārzemēm

avots: MoneyGram

2015. gada 16. novembris 00:00

137
Latvijas iedzīvotājiem ir uzlabota iespēja nosūtīt un saņemt naudu no ārzemēm

Laba ziņa tiem, kas bieži izmanto starptautisko naudas pārvedumu pakalpojumus. No šā gada novembra starptautisko darījumu apkalpošanas tīkls Latvijā ir paplašinājies līdz 135 nodaļām, jo ir noslēgts sadarbības līgums starp MoneyGram un Meridian Trade Bank

Naudas līdzekļu apgrozījumam starp Latviju un citām valstīm pēdējā gada laikā ir raksturīga interesanta tendence. Pasaules Bankas informācija liecina, ka 2014. gadā ienākošie naudas pārvedumi kopumā veidoja 787 milj. USD, bet izejošo pārvedumu summa sasniedza 354 milj. USD. Tādējādi 69 procenti naudas pārvedumu ir izrādījušies ienākošie.

Saskaņā ar Pasaules Bankas sniegto statistiku 2014. gadā Latvijas iedzīvotāji saņēma naudas pārvedumus galvenokārt no Krievijas (193 milj. USD), Apvienotās Karalistes (165 milj. USD), ASV (59 milj. USD) un Vācijas (46 milj. USD). Savukārt lielākie izejošie naudas pārvedumi no Latvijas tika nosūtīti uz Krieviju (109 milj. USD), Lietuvu (82 milj. USD) un Ukrainu (55 milj. USD).

Ievērojamais emigrācijas pieaugums valstī rada akūtu nepieciešamību pēc kvalitatīvas un drošas finansiālās saiknes starp tuviniekiem, kas atrodas dažādās valstīs. Lai padarītu šo iespēju pieejamāku, MoneyGram, kas ir viens no lielākajiem naudas pārvedumu pakalpojumu sniedzējiem, paziņo par Latvijas klientu apkalpošanas tīkla paplašināšanu jaunā līguma ar Meridian Trade Bank ietvaros. Tagad lietotāji var nosūtīt un saņemt naudu visos šīs bankas klientu apkalpošanas centros, kas atrodas Latvijas teritorijā.

MoneyGram vecākais reģionālais direktors Krievijā, NVS un Baltijas valstīs Jevgeņijs Butjugins norāda, ka pēc līguma noslēgšanas pieaugušajam naudas nosūtīšanas un saņemšanas punktu skaitam ir liela nozīme savstarpējo finansiālo sakaru saglabāšanā: «Mēs paplašinām savu tīklu Latvijā līdz vairāk nekā 135 nodaļām un padarām piekļuvi saviem pakalpojumiem vēl ērtāku klientiem valstī.»

«Klientiem Latvijā vajag vairāk nodaļu, kur viņi varēs nosūtīt un saņemt naudas pārvedumus. MoneyGram ir ieguvis ātru un drošu naudas pārvedumu piegādātāja reputāciju. Mēs ar nepacietību gaidām sadarbības sākumu, lai sniegtu saviem klientiem šos pakalpojumus,» saka Meridian Trade Bank valdes locekle Jekaterina Meinharde, pozitīvi vērtējot iespēju piedāvāt Latvijas iedzīvotājiem aktuālu un pieprasītu banku pakalpojumu. 

20151116-1433-moneygram-meridian-trade-b