Rekurzeme.lv ARHĪVS

Philips televizori - Kā izvēlēties atbilstošāko modeli no plaša piedāvājumu?

.

2015. gada 29. decembris 10:28

225
Philips televizori - Kā izvēlēties atbilstošāko modeli no plaša piedāvājumu?

Televizora skatīšanās mūsu ikdienā aizņem gana daudz laika. Pāris stundas vakarā pēc darba kā fons neskaitās, vai ne? Tomēr televizors ir būtisks, ja vēlamies sarīkot filmu vakaru draugiem vai vienkārši atpūsties ar kādu labu kino gabalu vienatnē. Televizors mūsdienās vairs nenozīmē to pašu, ko gadus desmit vai pat piecus atpakaļ. Tehnoloģijām attīstoties un virzoties uz priekšu, rodas arvien jauni piedāvājumi un iespējas, jauninājumi un uzlabojumi, kas arī televizoru var pārvēst par multifunkcionālu ierīci mājās. Kā pareizāk izvēlēties un atrast to, kas būs vislabākais no plašā piedāvājumu klāsta?

Varam sākt ar ekrāna izmēriem jeb televizora lielumu. No vienas puses raugoties, katrs pats lemj, cik lielu televizoru vēlamies vai varam atļauties iegādāties – ļoti individuāls lēmums. Tomēr ir būtiski šajā izvēlē arī ņemt vērā telpas lielumu, kurā televizoru grasāmies novietot, kā arī vietu, kur to novietosim. Ja attālums no televizora līdz tā skatīšanās vietai (dīvāns, atpūtas krēsli) ir pārāk mazs, savukārt pats ekrāns aizņem trešdaļu sienas – ne īsti izdosies izbaudīt attēla kvalitāti, ne novērtēt televizora izmērus, savukārt redzei un uztverei šāda liela televizora novietojums var būt īpaši neveselīgi.

Izvēloties televizora lielumu, ieteicams skatīt samērīgi starp skatīšanās attālumu, ekrāna lielumu un attēla kvalitātes parametriem. Ja ekrāna kvalitāte ir zema, arī liels ekrāns nepadarīs to labāku – tāpēc, izvēlamies samērīgi. Skatoties liela izmēra televizoru no tuva attāluma, ja tam ir zema izšķirtspēja, neradīs labāko attēla kvalitātes pieredzi. Savukārt kvalitatīvus HD attēlus var skatīties arī uz lielāka ekrāna no tuva attāluma, tas kvalitāti nemazinās. Lai izvēlētos optimālu un sasniegtu labāku skatīšanās kvalitāti, izvēlamies tik lielu attālumu no televizora, kas vienāds ar divām ekrāna diagonālēm (cik liels televizors, divreiz lielāks attālums no tā nepieciešams, lai kvalitatīvi izbaudītu tā sniegumu).

Šobrīd no tik plašā piedāvājuma varam izvēlēties LCD, LCD LED un Plazmas tehnoloģijas televizorus. LED fona apgaismojuma tehnoloģijas izmantošana, atļauj ražotājam tos izgatavot īpaši plānus. Pateicoties LED apgaismojuma tehnoloģijai mūsdienu televizoriem ir daudz izteiksmīgāks kontrasts un spilgtāka melnā krāsa.  Tāpat LCD LED televizori patērē par 40 % mazāk elektroenerģijas nekā iepriekšējās paaudzes televizori. Plazmas televizoru ekrānu lielums sākas no 42 collām, un to priekšrocība ir augstā izšķirtspēja, kā arī spilgtā melnā krāsa. Tomēr plazmas televizors nebūs piemērots statisku attēlu aplūkošanai. Un tā kā televizoru mūsdienās var izmantot ne tikai tā klasiskajā izpratnē, bet arī kā monitoru vai fotoattēlu aplūkošanai, zinātāji iesaka labāk izvēlēties LCD vai LED LCD televizorus.

 

Ņemot vērā tehnoloģiju iespējas, Aizvien lielāku popularitāti mūsdienās iegūst tehnoloģija Smart TV. Tā ir platforma ar kuras palīdzību televizorā var uzstādīt ļoti plašas papildus funkcijas, lietojumprogrammas un izmantot internetu televizorā. 

Visplašāk sastopams, ka  ražotāja sākotnējos uzstādījumos televizorā jau ir  ir sociālo tīklu un populāru interneta vietņu programmatūra, piemēram, Youtube, Facebook, Twitter, Picasa, ko varam izmantot un aplūkot caur televizora ekrānu. Nereti modeļos ir ieprogrammēts arī interneta pārlūks, populāras spēles un dažādas citas praktiskas programmas.