Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Liepājas muzejā skatāma Latvijas keramika no miljardiera Pētera Avena privātkolekcijas

Rekurzeme

2016. gada 18. janvāris 10:04

2878
FOTO: Liepājas muzejā skatāma Latvijas keramika no miljardiera Pētera Avena privātkolekcijas

Liepājas muzejā atklāta izstāde "Latvijas keramika (1924-1944)" no mecenāta, mākslas darbu kolekcionāra un labdarības fonda “Paaudze” dibinātāja Pētera Avena privātkolekcijas.

Izstādē pārstāvētie divdesmit gadi Latvijas mākslas vēsturē ir īpaši, jo šajā laikā krasi iezīmējas divi profesionālās mākslas attīstības virzieni, divi „spārni”, ko nosacīti varētu dēvēt par „akadēmisko” un „moderno”, informē izstādes kuratore Ludmila Neimiševa.

Šo divu „spārnu” vēzieni minētajā laika posmā ir nosacījuši arī Latvijas keramikas attīstību, ko izstādē reprezentē kolekcionāra un mecenāta Pētera Avena pēdējos gados izveidotā Latvijas keramikas kolekcija.

Pēteris Avens atklāti ir uzsvēris, ka jūt emocionālo saikni un tuvību ar Latviju, apzinās un novērtē savu latvisko izcelsmi. Savu pēdējos gados izveidoto mākslinieciski augstvērtīgo Rīgas mākslas porcelāna un keramikas kolekciju mecenāts ir nolēmis turpmāk glabāt un rādīt Latvijā.

Izstāde ir skatāma līdz 28.februārim.

Ieejas maksa izstādē pieaugušajiem ir divi eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem – viens eiro. Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bezmaksas.