Rekurzeme.lv ARHĪVS

Starptautisks flamenko koncertuzvedums “KARMENA”

2016. gada 30. janvāris 00:00

272
Starptautisks flamenko koncertuzvedums “KARMENA”

Pasaulslavenā un sensacionālā spāņu kultūras pērle “CARMEN” dodas uz Latviju! Jau 5. februārī Liepājas Latviešu biedrības nama koncertzālē uzstāsies vieni no spilgtākajiem flamenko mūzikas un deju kolektīviem Austrumeiropā. Pasākuma viesi tiks aicināti gremdēties autentiskās, tikai Spānijas dienvidu autonomajā komūnā Andalūzijā (Andalucía) sastopamajās kultūras tradīcijās. Koncertuzveduma pamatā ir klasiskais stāsts par kaismīgo čigānu meiteni, vārdā Karmena, kas karsti tiecas pēc svelmainas mīlestības un izsaka to tikai temperamentīgajiem spāņiem vien raksturīgā dejas valodā – flamenko, kas izveidojies 18. gadsimtā valsts dienvidu čigānu vidē.

Virtuozie ģitāras meistari, kuri savas prasmes apguvuši, iespaidojoties no tādiem flamenko lietpratējiem kā Fransisko Gustavo Gomess jeb Pako de Lusija, Riko Sančess, Als Di Meola, Armiks, Frensiss Goija un, protams, visā pasaulē labi pazīstamajiem flamenko rumbas karaļiem “Gipsy Kings”, ierauj klausītāju izcilas ģitārspēles un cante jondo manierē izpildītā dziedājumā, kas rada hipnotiskas romu kultūrai piemītošas izjūtas tādu populārāko skaņdarbu iespaidā kā “Bamboleo”, “Volare”, “Baila me”, “A mi manera”, “Un amore”, “Jobi Joba”. “Mēs iekursim uz skatuves tādu ritmu ugunskuru, ka pat beidzamajās rindās sēdošie sajutīs Spānijas saules svelmi ziemas vakarā,” smejas ritma grupas līderis Dons Sančess.

Apmēram pusotru stundu garais multimediju šovs tiks bagātināts ar projekcijām no šīs fenomenālās mākslas spilgtākajiem brīžiem pasaules ekrānos.

Internacionālā šova dalībnieki flamenko dejotprasmi apguvuši dažādās Eiropas deju skolās, kā arī pie tādām zvaigznēm no flamenko šūpuļa – Spānijas – kā Frančeska Grima (Sevilja), Antonio el Pipa (Heresa de la Frontera), Natālija Meirīno (Madride), Konča Harenjo (Madride), Frans Vilčess (Granāda) un Sandra Kisnerosa (Malaga). Tūres laikā mākslinieki tiek aicināti parādīt skatītājam visu šīs mākslas spēku un žanra kaisli, visus savus talantus un prasmes, kas iegūtas pie labākajiem flamenko pasniedzējiem, kuri darījuši to pazīstamu visā pasaulē.

Kā izsakās par šo priekšnesumu tā mākslinieciskā vadītāja La Bruha (La Bruja tulkojumā no spāņu valodas – burve): “Muzikālā teika ar bezgala krāšņo un kolorīto tērpu, kleitu un aksesuāru palīdzību patiesi var tikt uzskatīta par modes skati, kurā ikkatra daiļā dzimuma pārstāve varēs atpazīt sevi, kā arī tapt ievesta maģiskajā un kaismīgajā flamenko spāņu čigānu emociju pasaulē!”

5. februārī Liepājas Latviešu biedrības namā plkst. 19.

Biļetes www.bilesuparadize.lv/events/perf/10522