Rekurzeme.lv ARHĪVS

Suminās "Izrāviena" veiksminiekus; norit pieteikšanās šī gada sacensībām

Rekurzeme

2016. gada 19. februāris 14:24

90
Suminās "Izrāviena" veiksminiekus; norit pieteikšanās šī gada sacensībām

Piektdien, 19. februārī, Liepājas Latviešu biedrības namā notiks ikgadējais labāko sportistu godināšanas pasākums "Sporta laureāts 2015", kur tiks sumināti arī pērnā gada sporta sērijas "Izrāviens" veiksminieki – pirmās sezonas 12 labākie. Jau rit reģistrācija šī gada "Izrāviens" sacensībām, atgādina organizatori.

Pirmajā sporta sērijas "Izrāviens" sezonā triumfēja liepājnieki Linards Butauts un Irīna Štūla-Pankoka. Abi uzvarētāji atzīst, ka piedzīvotais paticis, un ir prieks par iegūto 1.vietu. Tieši tas mūsu pilsētā esot pietrūcis – pašiem savs sporta seriāls, kas turklāt interesants ar to, ka katrs etaps ir savdabīgi atšķirīgs. Seriāls dalībniekus arī mobilizējot piedalīties sporta aktivitātēs no pavasara līdz rudenim, informē Liepājas sporta sērijas "Izrāviens" komunikācijas vadītājs Mārtiņš Jansons.

"Sporta laureātā" kopumā tiks apbalvoti 12 labākie "Izrāviena" dalībnieki – seši vīrieši un sešas sievietes individuālajā vērtējumā. Viņi saņems dāvanu kartes no "Izrāviena" atbalstītāja – sporta preču veikala "Sportland", kā arī naudas balvas 1420 eiro vērtībā. Savukārt pirmo trīs vietu ieguvēji tiks arī pie īpašām trofejām, kuras veidojis tēlnieks Ģirts Burvis, īpaši sporta sērijai “Izrāviens”.

Ar 2015. gadā paveikto organizatori ir apmierināti, un gatavi jaunajai sezonai, kas solās būt tikpat interesanta un aizraujoša. Jau šobrīd noris reģistrācija sacensībām. Pirmais izaicinājums – 23. aprīlī septiņu kilometru skrējiens "Jēkaba kross". Pirms tam interesentiem notiks arī sagatavošanās vakari pavasara skarbākajam pārbaudījumam.

"Ir prieks, ka šo kustību aizsākām. Darīsim visu, lai neapstātos, jo šī, manuprāt, ir izcila iespēja visiem Liepājas sportot gribētājiem vienā sērijā startēt daudzveidīgos sportiskos pārbaudījumos," uzskata viens no sērijas organizatoriem Reinis Rozītis. "Pagājušajā gadā liepājnieki un citi interesenti aktīvi iesaistījās dažādajās aktivitātēs, ko arī gribējām – pievērst cilvēkus veselīgam dzīvesveidam. Mūsu mērķis ir, lai cilvēki arī ikdienā aktīvi nodarbotos ar sportu. Un sacensības būtu tikai kā "odziņa", – lai paskatītos, kā sanāk, ko spēju, salīdzinot ar citiem." Jaunajā sezonā "Izrāviena" rīkotāji strādās pie pasākumu uzlabošanas, kā arī dalībnieku skaita palielināšanas.

Sporta sērijā "Izrāviens" ir apvienotas daudzveidīgas sacensības un sagatavošanās pasākumi. Tāpat kā pērn, arī šogad sporta sērijas "Izrāviens" kopvērtējumā tiks iekļauti četri posmi, kurā pārbaudīt savu spēju robežu – "Jēkaba kross", "Liepājas pusmaratons", "Karostas mezgls" un "Liepājas stunda". Sacensības ar dažādu garumu skriešanas distancēm. Pirms katras no tām būs arī divi līdz četri sagatavošanās pasākumi jeb aktīvie vakari.

Dalībniekiem, piedaloties visos četros posmos, ir iespēja cīnīties par "Izrāviena" kausu. Dalībnieks, finišējot katrā no iepriekš minētajiem pārbaudījumiem, saņem ieskaites punktus, kas ļaus pretendēt uz lielo balvu. Taču kopumā tiks apbalvoti labākie seši vīrieši un sievietes individuālajā vērtējumā. Sumināšana notiks ikgadējā labāko sportistu godināšanas pasākumā "Sporta laureāts".

Pieteikšanās sacensībām mājaslapā izraviens.eu.

Sporta sērijas "Izrāviens" 2015. gada uzvarētāji
Vīru konkurencē

1. Linards Butauts (Liepāja)
2. Ruslans Šuļga (Liepāja)
3. Māris Pankoks (Liepāja)
4. Edgars Porciks (Liepāja)
5. Mārtiņš Sējējs (Liepāja)
6. Edijs Lācis (Liepāja)

Dāmu konkurencē
1. Irīna Štūla-Pankoka (Liepāja)
2. Evija Gūtmane (Liepāja)
3. Anna Marija Kalna (Liepāja)
4. Elīna Šmite (Liepāja)
5. Annija Evelīna Berga (Liepāja)
6. Iveta Penkule (Durbes novads)

2016. gada "Izrāviena" sacensību kalendārs

● 23. aprīlī "Jēkaba kross" (distance 7km)
● 5. jūnijā "Liepājas pusmaratons" (distances 21km, 10,km, 5km)
● 24. septembrī "Karostas mezgls" (distance 6km)
● 22. oktobrī "Liepājas stunda" (distance, cik var noskriet 1 stundas limitā)