Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Izrāviena" aktīvajā vakarā gatavosies "Jēkaba krosam"

Rekurzeme.lv

2016. gada 1. aprīlis 10:20

172
"Izrāviena" aktīvajā vakarā gatavosies "Jēkaba krosam"

Trešdien, 6.aprīlī, pulksten 19 norisināsies sporta sērijas "Izrāviens" pirmais aktīvais vakars, lai gatavotos pavasara skarbākajam skrējienam – "Jēkaba krosam". Ar šo aktīvo vakaru arī tiks atklāta sporta sērijas "Izrāviens" jaunā sezona.

Uz pirmo aktīvo vakaru jeb gatavošanās skrējienu dalībnieki aicināti pulcēties Kūrmājas prospekta galā – blakus piemineklim bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem. Vieta būs iezīmēta ar karogiem, pastāsta organizatori, informē Liepājas sporta sērijas "Izrāviens" komunikācijas vadītājs Mārtiņš Jansons.

"Šajā reizē treniņš būs salīdzinoši viegls," norāda aktīvā vakara treneris Reinis Rozītis, īpaši aicinot piedalīties tos, kuri līdz šim nav skrējuši vai ziemā ieturējuši pauzi, bet nu vēlas atkal atsākt aktīvi kustēties. "Tā kā šī būs pirmā mūsu tikšanās 2016. gadā, tad uzmanība tiks pievērsta skriešanas treniņa iesildīšanās daļai, bet turpinājumā sekos neliels skrējiens visiem kopā, ieturot lēnu tempu. Noslēgumā – atsildīšanās vingrinājumi."

"Nākamais aktīvā vakara treniņš, kas sekos pēc nedēļas, vairs nebūs tik viegls," sola R.Rozītis, "bet gan divreiz grūtāks, lai varētu pārliecināties par saviem spēkiem – to, cik esi gatavs krosam, vai vari skriet lielā tempā utt."

6.aprīļa aktīvā vakara dalībniekiem būs iespēja padzerties, kā arī tikt pie balvām no kafejnīcas “Darbnīca”.

Septiņarpus kilometru garais skrējiens pa kāpām un pludmalē "Jēkaba kross" norisināsies 23.aprīlī. Tās reizē arī atklās šīs sezonas skriešanas sacensības Liepājā. "Jēkaba kross" ir unikālas tautas sporta sacensības, kas norisināsies tikai otro gadu. Pērn pavasara skarbākajā skrējienā piedalījās 90 sportisti.
Interesenti "Jēkaba krosam" aicināti pieteikties līdz 21.aprīlim mājaslapā izraviens.eu, kur arī detalizētāka informācija par dalības maksu.

Jāatzīmē, ka ikviens finišējušais uzsāks cīņu par sporta sērijas "Izrāviens" kausu. Tāpat kā pērn, arī šogad "Izrāviena" kopvērtējumā būs iekļauti četri posmi, kuros pārbaudīt savu spēju robežu: "Jēkaba kross", "Liepājas pusmaratons", "Karostas mezgls" un "Liepājas stunda".