Rekurzeme.lv ARHĪVS

Spēkiem mērosies "Jēkaba krosā"

Rekurzeme.lv

2016. gada 20. aprīlis 09:56

27
Spēkiem mērosies "Jēkaba krosā"

Jau šosestdien, 23.aprīlī, pulksten 11 liepājnieki un pilsētas viesi izturībā mērosies pirmajās šās sezonas skriešanas sacensībās – "Jēkaba krosā". Tautas sporta sacensībās ar skriešanas distanci kāpās un pludmalē aicināts piedalīties ikviens interesents, izmēģinot spēkus neierastā trasē.

Savu dalību "Jēkaba krosam" pieteikuši arī pērnā gada uzvarētāji – vīriešu konkurencē Linards Butauts, bet sieviešu – Irīna Štūla-Pankoka, solot iegūto titulu aizstāvēt un uzrādīt vēl labākus rezultātus, informē Liepājas sporta sērijas "Izrāviens" komunikācijas vadītājs Mārtiņš Jansons.

Liepājniekiem konkurenci sastādīs arī citi Latvijas pilsētu skrējēji, – sportisti no Ventpils, Rīgas, Skrundas novada, Kuldīgas novada, Siguldas novada u.c. vietām, kā arī kaimiņvalsts – Lietuvas.

Sacensību starta un finiša zona atradīsies Liepājas pludmales centrālās glābšanas stacijas teritorijā, Jūrmalas parks 2. Kross norisināsies ar individuālu startu pa iezīmētu trasi kāpās un liedagā. Dalībniekiem divos apļos būs jāveic ~7,5 kilometri. Skriešana pamatā notiks pa divu veidu segumiem: sausām birstošām smiltīm kāpās un mitrām pieblietētām smiltīm liedagā. Ikviens pārbaudījuma dalībnieks saņems speciālu laika mērīšanas ierīci (čipu), kas būs jāpiestiprina pie labās vai kreisās kājas. Pirms starta, finišā, kā arī trasē varēs veldzēties ar "Venden" dabīgo minerālūdeni.

Sacensību organizatori norāda uz trases īpatnībām, dalībniekiem rekomendējot rūpīgi apdomāt apģērba, apavu, iespējams, saulesbriļļu izvēli, lai samazinātu smilšu iekļūšanu apavos, acīs utt. "Ņemot vērā mainīgos un pavasarīgos laikapstākļus, visticamāk, skrējiena dalībniekiem jārēķinās, ka būs jāsacenšas ne tikai ar sevi, bet arī Liepājas vēju," sacensību vēstnesis Ruslans Šuļga atzīmē, ka trase ir unikāla, ņemot vērā, ka būs jāskrien pa pludmali un kāpām, nevis kā ierasts – pa cietu segumu. Ruslans piebilst, ka pirms Siguldas kalna maratoniem un ultramaratoniem, kas notiek ārpus Latvijas, gatavojas tieši Liepājas pludmalē. "Tā kā mums kalnu nav, pludmale un kāpas ir laba alternatīva," pārliecinājies garo distanču skrējējs. Viņaprāt, "Jēkaba krosā" var pārbaudīt savu spēju robežu un izturību, un reizē būt starp tiem, kas Liepājā atklās pirmās šās sezonas skriešanas sacensības.

"Jēkaba kross" būs individuālas sacensības jeb pirmais dalībnieks startēs pulksten 11, pārējie – ik pēc 15 sekundēm. Dalībnieku starta numurs tiek noteikts pēc reģistrēšanās datuma. Uzvarēs sportists, kurš distanci pieveiks visātrāk.

Apbalvoti tiks 1. – 6. vietu ieguvēji vīriešu un sieviešu grupās. Ātrākie saņems vērtīgas sponsoru balvas – enerģijas batoniņus un vitamīnus no "Dion Sportlab", dāvanu kartes no "Sportland", Liepājas Olimpiskā centra, "Blue Shock Race", kafejnīcas "Darbnīca", "Dzintara boulinga". Īpašo apbalvojumu – "Jēkaba krosa" trofejas, ko darinājis tēlnieks Ģirts Burvis – savā īpašumā iegūs 1. – 3. vietu laureāti.

"Jēkaba krosam" iespējams reģistrēties mājas lapā izraviens.eu līdz 21.aprīlim, kur arī var veikt dalības apmaksu. Pieteikties sacensībām varēs arī to norises dienā – Centrālās glābšanas stacijas teritorijā no pulksten 9. Dalībniekiem būs iespēja pasākuma vietā pārģērbties un atstāt mantas glabātuvē.

Jāatzīmē, ka ikviens finišējušais saņems ieskaites punktus, kas ļauj uzsākt cīņu par sporta sērijas "Izrāviens" 2016.gada sezonas kausu. Lai to iegūtu, dalībniekiem jāpiedalās vismaz trīs sporta sērijas "Izrāviens" sacensībās.

"Jēkaba krosu" organizē biedrība "Liepājas Vieglatlētikas klubs" sadarbībā ar Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldi.

Sacensību video kaceklis: https://youtu.be/KAxsDQiTXAQ