Rekurzeme.lv ARHĪVS

Ērču encefalīts var apzīmogot visu turpmāko dzīvi

2016. gada 3. maijs 09:33

99
Ērču encefalīts var apzīmogot visu turpmāko dzīvi

Smagi izslimots ērču encefalīts var postoši ietekmēt cilvēka veselību visu turpmāko dzīvi. Gan bērniem, gan pieaugušajiem var saglabāties kustību traucējumi, galvassāpes, pasliktināties atmiņa, kā arī veidoties dažādi garīga rakstura traucējumi.

Vakcinācija ir efektīvākais veids, kā sevi pasargāt no ērču encefalīta, jo nekādu zāļu pret šo slimību nav. Nereti cilvēki atturas no vakcinācijas tāpēc, ka vakcīna nepasargā no citas ērču pārnēsātas nepatīkamas infekcijas – Laimas slimības. Taču, kā atzīst mediķi, ērču encefalīts ir smagāka saslimšana nekā Laimas slimība, kas ir visai vienkārši atklājama un ārstējama ar antibiotikām, ja vien ir laikus meklēta ārsta palīdzība.

Vācijā ražotā vakcīna Encepur piedāvā ātru aizsardzību pret ērču encefalītu gan pieaugušajiem, gan bērniem. Šī vakcīna ir kombinējama un aizvietojama arī ar citām ērču encefalīta vakcīnām, gan veicot pamata vakcināciju, gan revakcinējoties.

Saslimstība Latvijā ar ērču encefalītu ir augsta. Pēdējo desmit gadu laikā ar to saslimuši 2759 cilvēki, bet 19 cilvēki no šīs slimības miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati.

Pirms zāļu lietošanas konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu un izlasiet zāļu lietošanas instrukciju.


ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI
20160429-0925-infografika-2016-04-10-ka-

Reklāmas devējs: GlaxoSmithKline Latvia SIA, Rīga, Duntes iela 11, LV-1013
Sagatavošanas datums: 04/2016; LV/ENC/0020/16c