Rekurzeme.lv ARHĪVS

Fitnesa klubs – vieta, kur iegūt pozitīvas emocijas, možu prātu un lielisku ķermeni

2016. gada 23. maijs 00:00

189
Fitnesa klubs – vieta, kur iegūt pozitīvas emocijas, možu prātu un lielisku ķermeni

Vasara jau klauvē pie durvīm un saule sāk karsēt aizvien vairāk, bet vai Tavs ķermenis ir gatavs pludmales sezonai? Tikai mieru – visu vēl var paspēt! Ja tomēr nevari saņemties ik vakara krosiņam, tad lieliska alternatīva būs fitnesa klubs, jo bez intensīvajiem treniņiem kā papildus motivācija darbosies faktors, ka būsi samaksājis abonementa maksu un būs vien jādodas sportot.

Sporta kluba izvēle

Sava īstā sporta kluba atrašana nav nemaz tik vienkāršs uzdevums kā varētu sākotnēji šķist, jo ir jāapsver vairāki svarīgi faktori, piemēram:

   *Atrašanās vieta;
   *Abonementa cena;
   *Grupu nodarbību izvēle, biežums un laiks;
   *Sporta inventāra piedāvājums;
   *Telpu lielums un izkārtojums;
   *Atmosfēra u.c.

Ļoti iespējams, ka Tev nāksies apmeklēt vairākus klubus līdz atradīsi savējo, un tas ir pilnīgi saprotami. Izvēle ir gana plaša, lai katrs atrastu sev vēlamo. Ja esi urbānas, bet mājīgas vides meklējumos, tad laba izvēle būs fitnesa klubs “Veselības Fabrika” Brīvības gatvē. Šis klubs piedāvā draudzīgu atmosfēru un inovatīvas treniņu iespējas visiem sagatavotības līmeņiem.

Sporta zāle ir izvēlēta – kā rīkoties tālāk?

Kad īstais fitnesa klubs ir izvēlēts, laiks pirmajam apmeklējumam. Tev galvā noteikti šaudās vairāki jautājumi: kā zināt, kurš sporta veids būs vispiemērotākais? Ko vilkt uz treniņu?  Kā uzvesties zālē? Ievelc elpu un sāc visu pamazām.

Piemērots apģērbs

Fitnesa klubs nav modes skate – galvenais ir justies ērti. Ja vien neiesi uz specifiskiem treniņiem, tad pilnīgi pietiks ar vieglu, elpojoša materiāla sporta tērpu un labiem sporta apaviem. Trenažieru zālē ir aizliegts vingrot ar gumijas čībām.

Abonementa iegāde

Nesteidz pirkt abonementu jau pirmajā dienā – izmēģini dažādas kluba piedāvātās iespējas. Apskati un iemēģini trenažierus, piesakies uz dažādiem treniņiem un kad būsi iejuties atmosfērā un apmēram sapratis, ko tieši vēlies darīt, tad jau vari domāt par abonementa iegādi.

Pirmais apmeklējums
Ja esi pieteicies uz iepriekš izvēlētu nodarbību, tad mēģini nekavēt, bet gan ierasties vismaz 20 minūtes agrāk. Pirmkārt, Tev tiks noformēta kluba karte un tiks parādītas kluba telpas. Visdrīzāk, ka arī treneris vēlēsies pirms nodarbības pārmīt kādu vārdu gan par nodarbības specifiku, gan uzdot jautājumus par Tavu fizisko sagatavotību.

Ja vēlies tikt vaļā no liekajām kalorijām vai uzaudzēt muskuļu masu, ar dažām nodarbībām vien nebūs līdzēts. Tomēr, ja cītīgi pieturēsies pie treniņu plāna, rezultāts noteikti būs! Esi laipni aicināts vingrot “Veselības Fabrikā”!