Rekurzeme.lv ARHĪVS

Ātrie kredīti – nepieciešamība vai kaprīze?

2016. gada 30. jūnijs 09:56

56
   Ātrie kredīti – nepieciešamība vai kaprīze?

Ātrie kredīti ir aizdevumu veids, kas šobrīd visā pasaulē, tostarp arī Latvijā, guvis ļoti lielu popularitāti. Ātros kredītus noformē dažādas cilvēku grupas – tas ir veids, kā saņemt palīdzību ārkārtas situācijā, kad steidzami nepieciešami papildu naudas līdzekļi.

Ātro kredītu pieprasījums izskaidrojams ar to priekšrocībām. Kredīta noformēšana ir maksimāli pielāgota mūsdienu cilvēka dzīvesveida paradumiem, kā arī tehnoloģiju attīstībai.

Pateicoties pieprasījumam, audzis arī piedāvājums, tādēļ nebanku kredītdevēju skaits turpina pieaugt, kredītņēmējiem piedāvājot arvien konkurētspējīgākus un izdevīgākus aizņemšanās noteikumus.

Ātrie kredīti – par un pret

Nav noslēpums, ātrie kredīti tiek vērtēti ļoti pretrunīgi. Kādi tos uzskata par lielisku glābiņu neparedzētas situācijās, citi – par apburto loku, kurā iekļūt ir ļoti viegli, bet ārā tikt – grūti. Taču ikvienas aizņemšanās rezultāts atkarīgs no cilvēka attieksmes – ja kredīts tiek ņemt pārdomāti un atmaksāts laicīgi, tas nekādas negatīvas sekas uz turpmāko kredītņēmēja dzīvi neatstās, taču, ja aizdevums tiek noformēts bezatbildīgi, jārēķinās ar ne tik pozitīvām sekām – piemēram, sabojātu kredītvēsturi, kas apgrūtinās cita aizdevuma saņemšanu nākotnē.

Apzinoties dažādās kredītņēmēju vajadzības, aizdevēju piedāvājumā vairāki ātro kredītu veidi:

  • Īstermiņa ātrie kredīti. Lieliska iespēja, kad vajadzīga salīdzinoši neliela aizdevuma summa. Pieejami vidēji 50 līdz 500 eiro apmērā. Jāņem gan vērā, ka kredītu noformējot pirmo reizi, maksimālā aizdevuma summa būs mazāka, kā aizņemoties atkārtoti;

  • Patēriņa aizdevumi. Ja esi iecerējis īstenot lielākus dzīves plānus, Tev, iespējams, noderēs kāds no ilgtermiņa risinājumiem. Šie kredīti tiek izsniegti pat vairāku tūkstošu eiro apmērā, to atmaksas termiņš var būt no dažiem mēnešiem līdz vairākiem gadiem;

  • Kredītlīnija. Ja vēlies dzīvot ar pārliecību, ka nepieciešamā naudas summa vienmēr ir tikai dažu minūšu attālumā, izvēlies kredītlīniju. Tā ir kā virtuālā kredītkarte, kas dod iespēju aizņemties iepriekš noteikta kredītlimita ietvaros.

Lai arī kuru no piedāvātajiem kredītiem Tu izvēlētos, ņem vērā – tie visi pieejami bez ķīlas, galvojuma un ienākumus apliecinošas izziņas.

Kā aizņemties?

  • Izvēloties aizdevumu, ņem vērā procentu likmi – tas ir galvenais faktors, kas parādīs, cik izdevīgs ir konkrētais kredīts;

  • Ja plāno noformēt īstermiņa kredītu, vērts izmantot iespēju saņemt bezprocentu aizdevumu, kas pieejams vairāku aizdevēju jaunajiem klientiem.

Kredītu var noformēt, reģistrējoties izvēlētā aizdevēja mājaslapā un nosūtot aizpildītu pieteikuma formu. Lai akceptētu reģistrāciju, vairumā gadījumu uz aizdevēja norādīto bankas kontu jāpārskaita reģistrācijas maksa, kas visbiežāk ir 0,01 eiro. Tā paredzēta, lai pārliecinātos par norādīto datu, tostarp bankas konta, precizitāti.

Kad tas izdarīts, gaidi apstiprinājumu savā mobilajā tālrunī. Ja atbilde būs pozitīva, aizdevums Tavā rīcībā būs jau tuvāko dažu minūšu laikā.

Ātrie kredīti var kļūt par lielisku iespēju, ja vien aizņemsies pārdomāti, izvērtējot savas iespējas aizdevumu atmaksāt laikā un pilnā apmērā.