Rekurzeme.lv ARHĪVS

Ātrie kredīti – kad aizņemties un kad labāk nē?

2016. gada 5. jūlijs 00:00

69
Ātrie kredīti – kad aizņemties un kad labāk nē?

Dzīvē nereti pienāk situācijas, kad pēkšņi ir nepieciešami papildus naudas līdzekļi. Parasti šādos gadījumos pirmais solis ir vērsties pie draugiem vai radiniekiem pēc palīdzības, tomēr ne vienmēr šāda iespēja pastāv. Pēdējo gadu laikā viens no populārākajiem īslaicīgu naudas problēmu risinājumiem ir nebanku kredītdevēju piedāvātie ātrie kredīti. Kā liecina pats nosaukums, šāda veida aizdevumus var iegūt ātri un bez daudzu formalitāšu kārtošanas (salīdzinājumā ar banku kredītiem), turklāt to var izdarīt internetā, aizpildot pieteikuma anketu vai vienkārši nosūtot SMS.

Kad aizņemties?

Jāatceras, ka, aizņemoties atbildīgi un izvērtējot gan kredīta nepieciešamību, gan savas iespējas atmaksāt aizdevumu, ātrie kredīti var kalpot kā labs palīgs finansiālās situācijas stabilizēšanai.

Iemesli, kāpēc ātrie kredīti tiek izmantoti, ir dažādi un ne vienmēr pamatoti, tomēr var izdalīt 3 situācijas, kurās šāda īstermiņa aizdevuma paņemšana ir lietderīga:

  • Neparedzēti izdevumi veselības aprūpei

Nav noslēpums, ka veselības aprūpe var maksāt dārgi. Ne visiem darba devēja sniegto bonusu vidū ir arī veselības apdrošināšana, tādēļ gadījumos, kad ir nepieciešams steidzami iegādāties medikamentus, apmeklēt ārstu, veikt dažāda veida izmeklējumus, vai samaksāt par slimnīcu ātrā kredīta paņemšana var būt gandrīz vienīgā iespēja problēmas atrisināšanai.

  • Glābiņš neplānotam remontam

Neplānoti izdevumi var pārsteigt jebkuru no mums – automašīnas remonts, saplīsusi veļas mašīna, kaimiņu nopludināti griesti dzīvoklī. Šādās situācijās ātrie kredīti var būt noderīgs risinājums, jo tas ļauj ātri atrisināt problēmu, bet ar finanšu lietām tikt galā pakāpeniski.

  • Kad nepatīkami pārsteidz ikdienas rēķini

Augstāks apkures vai elektrības rēķins kā bija plānots, var radīt lielas galvas sāpes jebkuram. Arī šādu gadījumu risināšanai var tikt izmantoti ātrie kredīti. Turklāt vairāki kredītdevēji piedāvā izmantot iespēju aizņemties pirmo kredītu bez procentu maksas, kas lēmumu par trūkstošo līdzekļu iegūšanu var atvieglot. Tomēr jāatceras, ka kredīta termiņa pagarināšanas gadījumā procentu maksa tiks piemērota atbilstoši noslēgtā līguma nosacījumiem.

Kad labāk nevajag aizņemties?

Ātrie kredīti ir paredzēti neplānotu dzīves situāciju, kad nepieciešami papildus līdzekļi, bet līdz algai ir palikušas dažas dienas, risināšanai. Šāda veida aizdevumus nevajadzētu izmantot:

  • Citu saistību segšanai, piemēram, ikmēneša hipotekārā kredīta maksājumu veikšanai;

  • Ilgtermiņa problēmu risināšanai;

  • Dāvanām, ceļojumiem, izklaidei, spontāniem pirkumiem.

Ja tomēr ir nepieciešams aizņemties naudu tieši iepriekš minēto situāciju risināšanai, ir jāatceras, ka šiem kredītiem ir raksturīgas, augstas procentu likmes, īpaši kredīta pagarināšanas gadījumā, īss atmaksas termiņš, kā arī maksimāli pieejamās naudas summas ierobežojums, tādēļ ir jāaizņemas atbildīgi, izvērtējot savu maksātspēju!