Liepājas bārmeņi saņem Liepājas kokteiļa "Amber City" meistara sertifikātus

Četrdesmit Liepājas kafejnīcu, bāru un restorānu bārmeņi, kā arī to vadītāji un īpašnieki vakar viesnīcā "Libava" pulcējās seminārā - meistarklasē, lai apgūtu īpašā Liepājas kokteiļa "Amber City" pagatavošanas, pasniegšanas un pārdošanas prasmi. Pasākuma noslēgumā trīsdesmit bārmeņi saņēma Liepājas kokteiļa "Amber City" meistara sertifikātus.
Teorētisko un praktisko apmācību vadīja Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents un kokteiļa "Amber City" autors, bijušais liepājnieks Raitis Akerblūms un LBF biedrs un bartendin.lv pasniedzējs Ingus Reizenbergs. "Bārmenis nav tikai profesijā, tā ir liela atbildība, tā ir māka radīt garšas svētkus", norādīja Akerblūms.
Semināra - meistarklases noslēgumā bārmeņi kā pārbaudījumu, lai saņemtu "Amber City" meistara sertifikātu, patstāvīgi pagatavoja kokteili. Klātesošajiem uzņēmējiem bija iespēja vienoties arī par īpašajām piegādes cenām ar kokteiļa sastāvdaļu piegādātājiem - Bacardi (SIA Liviko), De Kayper (SIA Prike Latvija) un MONIN (SIA GEMOSS).
Pasākuma ietvaros tika uzņemts arī video, kas sniegs padomus kokteiļa pagatavošanai. Video tiks ievietots sociālajā vietnē YouTube un Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja mājaslapā www.liepajaturisms.lv, un būs noderīgs gan profesionāļiem, gan ikvienam, kurš kokteili vēlēsies pagatavot mājas apstākļos.
Liepājas īpašo kokteili iespējams nogaršot jau septiņos Liepājas ēdināšanas uzņēmumos – Latvijas 1. Rokkafejnīcā, restorānā Pastnieka māja un Libava, Viesnīcas "Līva" restorānā Upe, viesnīcas "Promenade Hotel" restorānā Piano un viesnīcas "Fontaine Royal" Fire bar un restorānā Steakhouse. Kokteiļa ieviešanu dzērienu kartēs plāno arī vairāki citi ēdināšanas uzņēmumi.
Ar ideju radīt Liepājas vasaras kokteili pirms nepilna gada klajā nāca Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs, un kokteiļa izstrādāšanā piedalījās vairāki Liepājas bārmeņi, klubu un ēdināšanas uzņēmumu pārstāvji. Liepājas kokteilis, līdzīgi kā pilsētas oficiālais ēdiens "Liepājas menciņi", kas aizvadītā gada laikā kļuvis par pilsētnieku un viesu iecienītu ēdienu, veido Liepājas gastronomisko vizītkarti.
Ieva Hmieļevska, Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja
Kategorijas
- Citas ziņas
- Tirgus
- Atbildam lasītājiem
- Laža
- 8778
- Afiša
- Koncerti
- Sports
- Teātris
- Muzejos
- Izstādes
- Citi pasākumi
- Kino
- Balles
- Laikraksta arhīvs
- Video
- Foto
- Reklāmraksti
- Ekonomika
- Veselība
- Lietotāju raksti
- Kriminālziņas
- Kultūra
- Dzeja
- Konkursi
- Dzīvespriekam
- Sports
- Futbols
- Basketbols
- Handbols
- Autosports
- Motosports
- Volejbols
- Vieglatlētika
- Citi sporta veidi
- Florbols
- Hokejs
- Ziemas sporta veidi
- Soču Olimpiskās spēles
- Liepājas amatieru futbola čempionāts
- Lejaskurzemes novadu futbola čempionāts
- Pasaules ziņas
- Vietējās ziņas
- Liepājā
- Latvijas ziņas
- Dienvidkurzemes novadā
- Izglītība
- Sporta sērija "Izrāviens"
- Piedalies konkursā!
- Saeimas vēlēšanas
- Viena diena uzņēmumā
- Izklaide
- Projektu raksti
- Saimnieko gudri
- Atpazīsim melus!
- Kultūras saknes
- Rūpēsimies par vidi
- Mediju kritika
- Eiropā
- Starp divām reformām