Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kā samazināt izdevumus pārtikai?

2016. gada 3. augusts 10:00

154
Kā samazināt izdevumus pārtikai?

1. Veiciet izpēti

Jums tuvākajā apkārtnē, visticamāk, ir vismaz viens pārtikas veikals. Ja jums tuvumā ir vairāki pārtikas veikali, atvēliet laiku tam, lai katrā no tiem salīdzinātu pārtikas produktu cenas, kurus jūs pērkat regulāri. Kad esat noskaidrojuši produktu cenas, izveidojiet sarakstu, lai noskaidrotu, kurš pārtikas veikals piedāvā jums nepieciešamos produktus par viszemākajām cenām. Dažkārt šķiet, ka to pārdesmit centu starpībai nav nekādas nozīmes, tomēr, ticiet vai nē, laika gaitā summējas pat pāris centi, radot ievērojamas izmaiņas pārtikas izdevumos. Dažkārt ietaupījumi ir tik lieli, ka spēj aizvietot tādus aizdevumus kā atrie krediti, jo nepieciešamais ir nopērkams ar personīgajiem līdzekļiem.

2. Pērciet akcijas preces

Vēl viens veids, kā ietaupīt naudu uz pārtiku, nepieliekot nekādas pūles, ir pirkt tikai akcijas preces. Varat meklēt akcijas preces veikalā vai veikalu akciju bukletos un avīzītēs, iepriekš veidojot produktu sarakstu. Plānojiet savas maltītes, balstoties uz iepriekš izveidoto sarakstu, nevis otrādi, kas ievērojami palielina izdevumus pārtikai. Ja vēlaties ietaupīt vēl vairāk, nepērciet pārtikas produktus, kuriem nav atlaides, neskatoties uz to, ka jums tie ir nepieciešami. Produktus, kas ir dārgi, bet kurus jūs regulāri patērējat, centieties pirkt retāk vai mācieties iztikt bez tiem, ietaupot kaudzi naudas. Pērkot preces atlaižu laikā, ir iespējams ietaupīt ievērojamas naudas summas, izvairoties no tādiem aizdevumiem kā, piemēram, sms kredits.

3. Ierīkojiet mazdārziņu

Ja jums garšo dārzeņi, tad sava mazdārziņa ierīkošanai var būt liels atspaids uz jūsu pārtikas izdevumiem. Ja vien klimata josla, kurā jūs dzīvojat, to atļauj, audzējiet dārzeņus, kurus jūs patērējat visvairāk. Tāpat ir vērts audzēt tos dārzeņus, kurus jūs patērējat retāk, bet kuri veikalā nopērkami par augstu cenu. Tas pats attiecas arī uz zaļumiem un garšaugiem. Ja kādu iemeslu dēļ jūs nevarat audzēt savus iecienītākos dārzeņus, sameklējiet kādu zemnieku vai zemnieku saimniecību, no kuriem iespējams nopirkt nepieciešamos dārzeņus par zemāku cenu nekā veikalos. Pašu audzētie dārzeņi ir ne vien lētāki, bet arī ekoloģiskāki un garšīgāki.

4. Pērciet vairumā

Preces, kuras jūs pērkat regulāri un kurām ir ilgs derīguma termiņš, viennozīmīgi ir vērts pirkt vairumā, jo vairumā tās vienmēr ir izdevīgākas – iepakojums, protams, uzreiz izmaksā dārgāk, tomēr vienības cena iepakojumā vienmēr ir zemāka nekā pērkot to atsevišķi. Par vēl zemākām cenām preces vairumā iespējams nopirkt dažādās noliktavās.

5. Iepērcieties kopā ar radiem, draugiem vai kaimiņiem

Skaidrs, ka preces vairumā ir lētākas nekā preces, kas pirktas atsevišķi, tomēr nereti pirkt preces vairumā nav izdevīgi, piemēram, tās ir preces, kas ātri bojājas, vai jūs dzīvojat vieni, nespējot tās iztērēt līdz derīguma termiņa beigām. Tādā gadījumā varat mēģināt iepirkties kopā ar citiem cilvēkiem, kuriem ir nepieciešamas tās pašas preces kas jums, pērkot tās vairumā un savstarpēji tās sadalot, savstarpēji sadalot arī pirkuma cenu. Šādā veidā varat pirkt dažādus pārtikas produktus, piemēram, augļus un dārzeņus, kā arī piena produktus un olas.