Rekurzeme.lv ARHĪVS

Vācijā viens alus izmaksā trīs minūtes darba

Db.lv, portāls

2012. gada 25. jūlijs 13:26

309
Vācijā viens alus izmaksā trīs minūtes darba

Lai nopelnītu pietiekami naudas viena alus iegādei, vācietim ar vidējiem ienākumiem jānostrādā aptuveni trīs minūtes, vēsta thelocal.de. Viena alus iegādei nepieciešams nostrādāt tikpat, cik pirms divdesmit gadiem, kas liecina - eiro ieviešana nav ietekmējusi vāciešu pirktspēju.

Vācijas ekonomikas institūta Ķelnē (Institut der deutschen Wirtschaft Köln) veiktajā pētījumā tika aprēķināts, ka vidējā samaksa par vienu stundu Vācijas rietumos dzīvojošajiem 20 gadu laikā ir pieaugusi par 45%, bet preču un pakalpojumu cenas tajā pašā laika posmā ir kāpušas par 43%.

Vidējā darba samaksa Vācijā ir 3600 eiro, liecina salaryexplorer.com apkopotā informācija.

«Par vienu stundu darba vācieši var iegādāties aptuveni tikpat daudz, kā pirms 20 gadiem,» raksta pētījuma autori. Tā, piemēram, vienas Kolsch alus (viena no Ķelnes vizītkartēm) pudeles iegādei nepieciešamas trīs minūtes darba ražošanas līnijā vai birojā. Tomēr ne visu preču «izmaksas» divdesmit gadu laikā palikušas nemainīgas. Piemēram, lai iegādātos uzvalku, mūsdienās ir jāstrādā piecas stundas mazāk nekā deviņdesmito gadu sākumā, tomēr, lai uzpildītu automašīnu ar degvielu, patlaban jānostrādā divas stundas vairāk nekā pirms 20 gadiem.