Rekurzeme.lv ARHĪVS

Skolēniem ir iespēja bez maksas apmeklēt Jauno biologu skolu

Rekurzeme/Kursas Laiks

2016. gada 21. oktobris 14:55

24
Skolēniem ir iespēja bez maksas apmeklēt Jauno biologu skolu

Dabas zinībās un izpratnē par vidi un ekoloģiju sakņojas ikvienas profesijas darbība. Tāpēc, veidojot jauniešos interesi par dabu un dabas procesiem, kā arī sekmējot izpratni par cilvēka un vides mijiedarbību, jau šo sestdien, 22. oktobrī, interesentiem durvis ver pirmā Jauno biologu skolas nodarbība, informē skolas pārstāvji.

Jauno biologu skolā, kuras patrons šajā mācību gadā ir ''Zaļā josta'', aicināti iesaistīties 9.-12. klašu skolēnu, pilnveidojot izpratni un zināšanas par bioloģiju.

''Lai arī kādā profesijā jaunietis vēlāk izlems darboties, ikviens izvēlētais darbības virziens un amats vairāk vai mazāk ietekmē dabu ap mums,'' skaidro SIA ''Zaļā josta'' valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa, ''tāpēc ir būtiski veidot izpratni par vidi un ekoloģiju jau no mazotnes. Uzskatām, ka Jauno biologu skola sniedz lielisku iespēju jauniešiem padziļināti apgūt bioloģiju, bet labākajiem skolas audzēkņiem atvieglo studiju uzsākšanu bioloģijas zinātnēs. Jo labāk cilvēki izpratīs dabas procesus, jo vairāk savā izvēlētajā nākotnes profesijā spēs darīt vides labā.''

Jauno biologu skolas nodarbības norisinās Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē (Rīgā, Jelgavas ielā 1) un gaida ikvienu 9.-12. klašu skolēnu, lai padziļināti apgūtu tādus bioloģijas virzienus kā zooloģija un dzīvnieku ekoloģija, mikrobioloģija un molekulārā bioloģija, cilvēka un dzīvnieku anatomija un fizioloģija, hidrobioloģija, botānika un ekoloģija.

JBS lekcijas par savu pētījumu un darbošanās virzienu stāsta pieredzējuši biologi, kā arī notiek praktiskās nodarbības laboratorijās, āra nodarbības vai darbnīcas un tiek uzdoti jautājumi par dažādām tēmām, pārbaudot skolēnu erudīciju. Skolas mērķis ir dot iespēju skolēniem paplašināt savas bioloģijas zināšanas saistošā veidā ārpus skolas, kā arī iepazīstinat ar iespējām to studēt pēc vidusskolas beigšanas. Erudītākie skolēni katrā kārtā saņem arī atbalstītāju balvas. Turklāt kopvērtējuma pirmo trīs vietu ieguvēji 12. klašu grupā iegūst budžeta vietu Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātē.

Pirmā nodarbību kārta norisināsies jau šo sestdien, 22. oktobrī, un būs veltīta zooloģijas tēmai.

Turpmākās nodarbības:

* Baltā mikrobioloģijas kārta – 3. decembrī,
* Sarkanā anatomijas un fizioloģijas kārta – 11. februārī,
* Zilā hidrobioloģijas kārta – 25. martā,
* Zaļā botānikas kārta – 6. maijā.

Papildus no 17. decembra līdz 21. janvārim norisināsies neklātienes kārta, kurā skolēniem būs jāizpilda mājasdarba uzdevumi. Reģistrēties sezonai un kārtējai kārtai iespējams JBS mājaslapā jbs.lu.lv.