Rekurzeme.lv ARHĪVS

FOTO: Zviedrijas vēstnieks Liepājā atklāj divas izstādes

Rekurzeme/Kursas Laiks

2016. gada 26. oktobris 21:04

5248
FOTO: Zviedrijas vēstnieks Liepājā atklāj divas izstādes

Zviedrijas dienu laikā Liepājā pirmo reizi Latvijā 26. oktobrī Liepājas Latviešu biedrības namā Zviedrijas vēstnieks Henriks Landerholms atklāja izstādi ''AccessAbility'' un ''Design for Dignity''.

Izstādes stāsta par Zviedrijas un Latvijas cilvēku personīgajiem stāstiem par līdzvērtīgu dzīvi un iekļaušanos sabiedrībā, par sapņiem, cerībām, bēdām, prieku, darbu, ģimenēm un mīļajiem.

Liepājnieki tiek aicināti arī uz citiem pasākumiem Zviedrijas dienu ietvaros, piemēram, Dmitrija Karpenko foto izstādi, Annas Zandbergas-Šenkes un Alekša Etsa grafikas izstādi, kuras būs apskatāmas Liepājas Centrālajā bibliotēkā. Zviedrijas vēstnieks Liepājas Universitātē vadīs lekciju par ģimenes modeli un vienlīdzību Zviedrijā, šeit arī būs iespēja apskatīt izstādi ''Dzīves Puzzle''.

Savukārt jauniešiem noteikti interesanta būs izstāde ''Aci pret aci ar klimatu'', kas ar karikatūru palīdzību atspoguļo dažādas globalizācijas problēmas. Tās tapšanā arī ir piedalījušies jaunieši no Latvijas.

Koncertzālē ''Lielais Dzintars'' 27. oktobrī interesantiem būs iespēja skatīties zviedru īsfilmu par baletu ''Willing to fly, willing to fall''. Savukārt zviedru baleta eksperti piedalīsies kā žūrijas locekļi Starptautiskajā Bērnu baleta festivālā.