Rekurzeme.lv ARHĪVS

Bērnus aicina piedalīties konkursā ''Sapnis par kosmosu''

Rekurzeme/Kursas Laiks

2016. gada 14. novembris 09:36

66
Bērnus aicina piedalīties konkursā ''Sapnis par kosmosu''

Zinātkāres centrs ''ZINOO Liepāja'' izsludina radošo darbu konkursu ''Sapnis par kosmosu'' Liepājas skolu 1.-4. klasēm un bērnudārzu vecākajām grupām, stāsta zinātkāres centra pārstāvji.

Konkursa mērķis ir popularizēt inženierzinātnes un tehnoloģijas, palielināt bērnu un jauniešu interesi par kosmosu un tā izpēti. Konkursa dalībnieki aicināti iesniegt individuālu vai grupas darbu. Bērni aicināti  ļauties iztēlei un konkursa darbu veidot brīvā tehnikā, lai rezultāts būtu īsts sapņu eksponāts, kādu bērni vēlas redzēt ''ZINOO'' centrā Liepājā. Vienīgais noteikums, kas jāņem vērā veidojot konkursa darbu,- eksponātu ir iespējams iekārt telpas griestos. Eksponāta tēma - ''Sapnis par kosmosu''.

Labākā eksponāta autors  vai autoru grupa balvā saņem iespēju apmeklēt ''ZINOO'' izglītojošo nodarbību ''Astronomijas pamati'' un izstādi "Kosmoss ikdienā" bez maksas, kā arī iespēju slidot Liepājas Olimpiskā centra  Ledus hallē. Konkursa darbi jāiesniedz  no 29. novembra līdz 2. decembrim zinātkāres centrā ''ZINOO Liepāja'', Autoru ielā 4/6 no pulksten 10-18.

Labāko radošo darbu izstādīšana paredzēta "ZINOO Liepāja" telpās 2016. gada decembrī, kad  zinātkāres centrā būs skatāma jauna, interaktīva un izglītojoša ekspozīcija par kosmosa industrijas radīto tehnoloģiju pielietojumu ikdienā un kosmosa inovāciju ietekmi uz cilvēku sadzīvi.