Rekurzeme.lv ARHĪVS

Foto tehnika ļauj iemūžināt mīļākos mirkļus

2016. gada 17. novembris 07:00

1805
Foto tehnika ļauj iemūžināt mīļākos mirkļus

Lai gan vēl pirms salīdzinoši neilga laika foto tehnika bija vienīgais aprīkojums, ar ko iegūt fotogrāfijas, šobrīd situācija ir krasi atšķirīga – fotografēšanas funkcijas pieejamas teju ikvienā mobilajā tālrunī. Šī iemesla dēļ aktuāls kļuvis jautājums par to, vai ir vērts iegādāties atsevišķu fotokameru. Atbildi uz attiecīgo jautājumu atradīsi šajā rakstā!

Priekšrocības, ko sniedz kvalitatīva foto tehnika

Vai esi pamanījis, ka liela daļa cilvēku fotografēšanai joprojām izmanto fotoaparātu, nevis viedtālruni? Ne velti – foto tehnika sniedz vairākus plusus:

* Plašākas tehniskās iespējas – atšķirībā no mobilajiem telefoniem, fotokameras sniedz plašākas iespējas variēt ar iestatījumiem – iespējams manuāli iestatīt diafragmas atvērumu, kadra ātrumu un citus parametrus;

* Kameru pastāvīgi iespējams uzlabot – iegādājoties spoguļkameru vai hibrīdkameru, ar laiku varēsi iegādāties jaunus objektīvus, ārējo zibspuldzi, statīvu un citus piederumus, kas ļaus sasniegt arvien augstākas radošās virsotnes;

* Fotogrāfijas, kas radītas ar foto tehniku, izceļas ar augstāku attēla kvalitāti un lielāku asumu, kas ļauj tās palielināt ar minimālu kvalitātes samazināšanos.

Protams, jāņem vērā arī tas, ka kameras ir ļoti dažādas, tādēļ fotogrāfiju kvalitāte, salīdzinot dažādus modeļus, ir krasi atšķirīga. Šī iemesla dēļ pirms tehnikas iegādes pārbaudi tās iespējas internetā, aplūkojot attēlus, kas uzņemti ar attiecīgo kameru un objektīvu.

Digitālās kameras, hibrīdkameras, spoguļkameras – kā izvēlēties piemērotāko?

Ja arī Tu esi nolēmis iegādāties fotokameru, laiks izvēlēties piemērotāko veidu. Lūk, populārākie kameru varianti:

* Digitālās kameras – šajā kategorijā galvenokārt tiek iedalītas pašas vienkāršākās kameras. Tās izceļas ar kompaktumu, jo ir nelielas un sver maz, tādēļ ir piemērotas, ja vēlies kameru, ko vienkārši paņemt līdzi neatkarīgi no tā, kur dodies;

* Spoguļkameras jeb DSLR – šīs kameras sniedz visplašākās iespējas, jo tām iespējams mainīt objektīvus, uzstādīt ārējo zibspuldzi, turklāt to uzstādījumi ir plaši pielāgojami. Jāņem vērā, ka spoguļkameras ir lielākas, kā arī maksā vairāk, taču, ja vēlies ar fotografēšanu nodarboties nopietni, bez spoguļkameras neiztikt;

* Hibrīdkameras – relatīvi jauns kameru veids, kas piedāvā zelta vidusceļu – tām lielākoties ir maināmi objektīvi, taču, salīdzinot ar spoguļkamerām, tās ir ievērojami mazākas.

Pieejamas arī sporta kameras, kas piemērotas aktīva dzīvesveida piekritējiem, jo ir maksimāli samazinātas un lielākajā daļā gadījumu aprīkotas ar ūdens un triecienizturīgu karkasu, savukārt momentfoto kameras jau pāris sekundes pēc kadra uzņemšanas sagatavo fiziska formāta fotogrāfiju.

Ja grasies nodarboties ar fotografēšanu vai vēlies tvert sev apkārt notiekošo fotogrāfijās, izvēlies piemērotu fototehniku!