Rekurzeme.lv ARHĪVS

Liepājā notiks starptautiska konference par aktīvu un veselīgu dzīvesveidu

Rekurzeme/Kursas Laiks

2016. gada 22. novembris 13:15

44
Liepājā notiks starptautiska konference par aktīvu un veselīgu dzīvesveidu

Liepājā no otrdienas, 22. novembra, līdz 24. novembrim notiks starptautiska konference par aktīva un veselīga dzīvesveida veicināšanas pasākumiem, "Rietumu radio" informēja Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldes projektu vadītājs Kristaps Reinfelds.

Konferencē piedalīsies arī dalībnieki no Eiropas projekta "Urbact Vital Cities", kura mērķis ir uzlabot sabiedrības sociālo iekļaušanos, aktīvu un veselīgu dzīvesveidu ar sporta veicināšanas pasākumiem pilsētā.

Liepājā viesosies un savu redzējumu par Liepājā izmantotajām darba metodēm saistībā ar pilsētvides attīstību un fiziskajām aktivitātēm sniegs projekta sadarbības partneri no deviņām dažādām Eiropas pilsētām.

"Papildus par dažādām projektam aktuālām tēmām seminārus vadīs vairāki pieaicinātie eksperti no Eiropas, starp kuriem kā ievērojamākais jāmin Mendija Airesa no Apvienotās Karalistes, kura ir augstākā līmeņa vadītāja uzņēmumā "Nike"," sacīja Reinfelds. Airesas ikdienas darbs ir saistīts ar globālo pasivitātes jeb mazkustīga dzīvesveida problēmu risināšanu Eiropā un tā ietekmi uz nākamajām paaudzēm.

Savā pieredzē darbā ar jauniešiem, pilsētas teritoriju attīstīšanu un uzlabošanu dalīsies arī projekta kolēģi no Valensijas pilsētas Sporta departamenta, kā arī pārstāvis no Rīgas domes Jaunatnes nodaļas Izglītības, kultūras un sporta departamenta.

Viesi plānojuši apmeklēt arī vairākus Liepājas sporta attīstībai svarīgus infrastruktūras un attīstības objektus, piemēram, atpūtas vietu "Beberliņi". Viena no vizītes galvenajām tēmām būs pārskatīt jau īstenotos plānus, kā arī attīstības iespējas aplūkotajās teritorijās.

Liepājnieki varēs iesaistīties divās atklātajās sanāksmēs, lai uzklausītu gan citu valstu, gan Liepājas pilsētas projekta pārstāvju viedokli un sniegtu savu redzējumu par atpūtas vietas "Beberliņi", kā arī visas pilsētas attīstības iespējām.

Pirmā sanāksme ar angļu valodas tulka klātbūtni norisināsies 22. novembrī pulksten 15 "Beberliņu" atpūtas vietā. Otra tiek plānota 23. novembrī pulksten 15.15 Liepājas Olimpiskā centra Tango zālē. Šīs tikšanās laikā projekta partneri prezentēs savas idejas un iespējamos risinājumus "Beberliņu" attīstībai, izmantojot sportu un aktīvu dzīvesveidu kā galveno instrumentu pilsētas labklājības celšanai.

"Urbact Vital Cities" projektā proaktīvi iesaistījusies Liepājas pilsētas domes Sporta pārvalde. Projekta pamatā ir sadarbība starp dažādām organizācijām, pašvaldību un pilsētas iedzīvotājiem, tādēļ sanāksmēs un citās aktivitātēs aicināti pievienoties dažādu sociālo grupu pārstāvji, kuri vēlas uzlabot Liepāju, kā arī gūt vērtīgas zināšanas, konsultējoties ar plānošanas, sporta un veselības nozares speciālistiem no visas Eiropas.