Rekurzeme.lv ARHĪVS

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolai piešķirts PIKC statuss

Rekurzeme/Kursas Laiks

2016. gada 23. novembris 09:48

84
Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolai piešķirts PIKC statuss

Ministru kabineta izbraukuma sēdē, kas notika 16. novembrī Liepājā, koncertzālē ''Lielais dzintars'' izskatīts rīkojuma projekts, kā rezultātā nolemts pieņemt un Valsts kancelejai sagatavot rīkojuma projektu parakstīšanai par profesionālās izglītības kompetences centra statusa piešķiršanu Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolai ar 2017. gada 1. janvāri, informē skolas pārstāvji.

Profesionālās izglītības kompetences centra statuss sniegs iespēju celt izglītības kvalitāti, sekmēt metodisko darbību, veicināt audzēkņu un pedagogu līdzdalību nacionālos un starptautiskos pasākumos, stiprināt saikni ar potenciālajiem darba devējiem un darba vidi. Kā arī attīstīs radošās izcilības mūzikas un mākslas jomā, un nodrošinās kvalitatīvas un konkurētspējīgas kultūrizglītības pieejamību ne tikai Kurzemes reģionā, bet arī nacionālā un starptautiskā līmenī.

Profesionālās izglītības kompetences centra Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas darbības ietvaros tiks nodrošināta:

* mūsdienu prasībām atbilstošas mācību un izcilību veicinošas vides pieejamība;
* darba tirgus prasībām un reģionālajām vajadzībām atbilstošu starpnozaru izglītības un radošo industriju attīstību veicinošu izglītības programmu izveide un esošo programmu satura pilnveide;
* kultūrizglītības skolotāju kvalifikācijas paaugstināšana un reģionālais metodiskais centrs;
* kultūrizglītības resursu un kompetenču koncentrācija un efektīva pārvaldība;
* audzēkņu konkurētspējas darba tirgū Latvijā un Eiropā un spējas pielāgoties mainīgās vides prasībām.

Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma piesaiste ļaus sakārtot kompetences centra infrastruktūru un pilnveidot materiāltehnisko bāzi kvalitatīvāka mācību procesa nodrošināšanai. PIKC LMMDV iesaistīsies programmas ''Izaugsme un nodarbinātība'' specifiskā atbalsta mērķa 8.1.3. ''Palielināt modernizēto profesionālās izglītības iestāžu skaitu'' īstenošanā, kā ietvaros paredzēts nodrošināt audzēkņu skaitam pietiekamas un modernas mācību telpas profesionālo mākslas, mūzikas un dizaina mācību priekšmetu vajadzībām, aprīkotas nodarbību telpas, dizaina darbnīcas, kā arī labiekārtot kora zāli, izstāžu zāli un aktu zāli.