Rekurzeme.lv ARHĪVS

Krievija atklāj pasaulē garāko vanšu tiltu

Db.lv, portāls

2012. gada 3. jūlijs 14:06

269
Krievija atklāj pasaulē garāko vanšu tiltu

Krievijā atklāts pasaulē garākais vanšu tilts, kas savieno Vladivostoku ar Krievu salu, kurā septembrī notiks Āzijas – Klusā okeāna Ekonomiskās sadarbības organizācijas valstu samits.

Tiltu atklāja Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs. Uzrunājot klātesošos, viņš akcentēja, ka, neraugoties uz to, ka miljardiem lielās Krievijas investīcijas Tālajos austrumos parasti tiek saistītas ar gatavošanos samitam, infrastruktūras projekti šajā reģionā ir paredzēti vietējiem iedzīvotājiem.

D. Medvedevs uzteica arī tilta būvētājus, kas bijušas Krievijas kompānijas, norādot, ka šādu projektu nevarot uzticēt ārvalstniekiem.

Krievija uzsākusi vērienīgu investīciju programmu Vladivostokā un tās apkārtnē. Kopējais ieguldītās naudas apjoms sasniedz 20 miljardus ASV dolāru. Viens no programmas mērķiem ir saistīts ar centieniem samazināt Ķīnas ietekmi Krievijas Tālajos austrumos, vēsta AFP.

Krievijas politiķi vairākkārt izteikuši bažas, ka reģiona zemais apdzīvotības līmenis un minimālā ražošanas bāze reģionu padara par pateicīgu vietu Ķīnas augošajai ietekmei.

Kopējās tilta celtniecības izmaksas aplēstas 1,1 miljarda ASV dolāru apmērā. Tilta garums sasniedz aptuveni 3,1 tūkstoti metru. Krievijas Krievu salā dzīvo pieci tūkstoši cilvēku, kas līdz šim bija šķirti no cietzemes.