Noliktavā atver bāru

Liepājā vienā no senākajām ielām ostmalā – Jāņa ielā – 7. aprīlī apmeklētājiem durvis vērs bārs un restorāns “Hot Potato”.
Jaunās atpūtas vietas īpašniekus Klāvu Timbru un Gitu Špakovsku izaicinājumam uzrunājis Liepājā labi zināmais mūziķis un uzņēmējs Stīns Lorenss, kurš ir ēkas īpašnieks. “Ienākot telpās, te nebija mēbeļu. Bija grīdas, sienas, bāra apdare un viss noputējis. Primārie remontdarbi bija izdarīti, bet bija viena nianse kā jau vecos pagrabos. Šeit laikam bija turēta sāls, un, ieslēdzot apkuri, ķieģeļi sāka žūt un visu laiku spiež ārā sāli,” pastāsta K. Timbra. Pirmais atvēršanās plāns bija domāts 4. decembrī, bet ēka nebija nodota ekspluatācijā, tāpēc viss ievilcies. Šodien visas telpas ir nodotas ekspluatācijā un uzņēmums var sākt savu darbību.
Domā, ka vieta kļūs iecienīta
K. Timbra pastāsta, ka uzrunājis gan telpu izkārtojums, gan atrašanās vieta, kā arī vajadzība pēc šāda veida krodziņa pilsētas centrā un ballīšu vietas piektdienu un sestdienu vakaros, taču neizslēdzot ēdināšanas pakalpojumus, jo tāda jau sākotnēji bija nama īpašnieka iecere. “Būtu stulbi neizmantot tik jaudīgu virtuvi, līdz ar to sameklējām ļoti labus pavārus.”
Pēc “Hot Potato” īpašnieku domām, ir svarīgi, lai darbinieki savā starpā spētu sadarboties, tad darbi ritēs raiti. “Mēs esam diezgan pārliecināti, ka šī vieta aizies. Vadoties pēc savām vēlmēm un idejām, domāju, ka šis projekts būs veiksmīgs. Katrā ziņā starta minimums mums ir. Sākumā nevajag lēkt augstāk par to, cik var uzlēkt. Pie vēlamā scenārija tās ir 16–20 darba vietas, tāpēc uzņēmums ir pietiekoši liels. Šobrīd atslēgascilvēki ir atrasti – virtuves komanda, kas šajā vietā ir vissvarīgākais. No pieredzes saku, ka nav grūti uztaisīt ballīti, bet grūti – nodrošināt visu pārējo. Apkalpojošajā komandā ir piesaistīti cilvēki, kuri ir atgriezušies Latvijā, mūsu draugi, kuri daudzus gadus ir dzīvojuši ārzemēs.”
Uzsvaru liks uz vokpannu
Restorānā būs atvērtā tipa virtuve, kas šobrīd kļūst aizvien populārāka. “Manuprāt, cilvēkiem aizvien interesantāk kļūst skatīties un savā ziņā rodas sajūta, ka piedalies gatavošanas procesā. Protams, ir kaut kādas tehniskās lietas, ko līdz galam nevar atrisināt, piemēram, ēdiena smaržas. To var maksimāli kontrolēt, bet ir jāsaprot: ja gatavo ēdienu, tad ēdiena smarža būs. Mūsu izaicinājums būs, lai tā nebūtu vārītas eļļas smaka, bet lai tie būtu patīkami aromāti,” uzsver K. Timbra.
Virtuves koncepts solās būt pietiekoši interesants. “Gribētos sākt ar teicienu – lēnāk brauksi, tālāk tiksi. Sākumā ēdienkarte būs mazliet mazāka, bet ar pareizajām iezīmēm. Tā kā nosaukums ir “Hot Potato” jeb latviski “Karstais kartupelis”, tad atsevišķa ēdienkartes sadaļa būs kartupeļu ēdieni. Būs arī gaļas ēdieni, kas būs tradicionālie, visiem pazīstamie, bet ar vietas pievienoto vērtību, kas atsauksies kvalitātē un garšas īpašībās. Piemēram, steiks, ribas, cāļu, vistas filejas, zivju steiks un citi. Būs arī pasaules ēdieni, jo jāsaprot, ka mēs atrodamies pilsētas centrā. Gribētos neaplauzt tos cilvēkus, kuriem nepatīk eksperimentēt.”
Viens no interesantākajiem virtuves elementiem būs vokpanna. “Wok ir tas, ko mēs vēlētos pozicionēt kā vienīgo ēdienu, kuru varēs no mums ņemt līdzņemšanai un, iespējams, ar laiku arī pasūtīt uz mājām. Šis tehniskais nodrošinājums ļaus četrām personām pagatavot ēdienu 2–3 minūtēs. Mēs atrodamies centrā, un mums apkārt atrodas veikali, biroji, bankas un citi apkalpojošās sfēras pārstāvji, kuriem ir svarīgi pusstundas laikā paēst,” skaidro “Hot Potato” pārstāvis.
Gatavos bez pusfabrikātiem
Restorāna virtuve ir aprīkota ar kūpinātavu, kura tiks izmantota, lai pagatavotu zivis, gaļu un mājās taisītas desas. “Mēs gribētu ņemt maksimāli negatavas sastāvdaļas un gatavot paši. Strādāt, izslēdzot pusfabrikātus, protams, mūsdienās visam ir savas robežas un ne vienmēr tas ir iespējams. Mūsu mērķis ir gatavot šeit uz vietas, nevis sūtīt un atsildīt.” Tas ietekmēs arī ēdienu cenas, tāpēc restorāna īpašnieks pastāsta, ka vidusslāņa iedzīvotāja, kuram gribas iztērēt ne vairāk par trīs eiro, vēlmes būs grūti apmierināt. “Mums noteikti būs dienas ēdieni un nedēļas piedāvājumi, bet tie nebūs vidusslāņa klases līmenī. Jāatzīst, ka es arī neeju ēst uz šikākajām vietām tāpēc, ka vienkārši to nevaru atļauties. Nesaku, ka tās vietas ir sliktas, par dārgu vai tamlīdzīgi.” Vietas īpašnieki ir par bāra un virtuves simbiozi, kas nozīmē, ka tie viens otru papildinās.
Piedāvās mūzikas dažādību
Restorāna un bāra īpašnieks vietas mērķauditoriju raksturo kā cilvēkus ar gaumi, izpratni par lietām, par piedāvāto, ar vēlmi eksperimentēt, protams, vienmēr paturot prātā, ka ir arī cilvēki, kuriem patīk visu laiku nemainīt savus ieradumus. “Uztaisīt šo platformu izklaides ziņā tādu, ka sestdienas dienā šeit nav problēmu uzstāties bērniem, bet tajā pašā vakarā cauri mūsu pilsētai brauc smagā pankroka grupa, kas gribētu nospēlēt akustisku koncertu. Tie tikpat labi varētu būt dzejas vakari, un nākamajā dienā tas varētu būt deju mūzikas dīdžejs. Ielikt sevi kaut kādā rāmī, protams, no sākuma ir vieglāk. Tad ir jādomā tikai par noteiktu lietu, bet ir moments, kad esi izsmelts un sāc malt uz riņķi. Ir daļa cilvēku, kam tas patīk, un es uzskatu, ka Liepājā ir pietiekoši daudz vietas, kur jau ir iestrādes, kurās netiek nekas mainīts, jo viņi ir atraduši savu segmentu, klientu loku un strādā ar to. Mēs negribam nokopēt un uztaisīt vēl vienu vietu, kur piektdienas vakarā atnākt, apsēsties, padzerties, kur spēlē puisis vai meitene uz sintezatora un smuki dzied latviešu dziesmas. Tas ir tas, ko mums negribas,” skaidro K. Timbra.
Būs mansarda dzīvokļi
Bāru un restorānu papildinās arī mākslas galerija, kas vajadzības gadījumā varēs pildīt banketa zāles funkcijas. Galerijā sākumā vietējie un ne tikai vietējie mākslinieki varēs izstādīt savus mākslas darbus: instalācijas, uzskates materiālus un citas mākslas izpausmes. Banketa zāle nebūs paredzēta tikai saviesīgiem vakariem, bet tā būs telpa, kurā varēs rīkot bērnu ballītes, apmācības, seminārus, kāzu un bēru mielastus. Otrajā ēkas stāvā paredzētas sešas komerctelpas veikaliem, saloniem un citiem uzņēmumiem, bet trešajā stāvā paredzēti mansarda dzīvokļi.
“Hot Potato” sevi pozicionē par bērniem un dzīvniekiem draudzīgu vietu. Iekārtots arī bērnu stūrītis, kurš plānots, ņemot vērā īpašnieku draugu un paziņu vēlmes un ieteikumus.
Atpūtas vieta nevēlas sevi pieteikt kā naktsklubu, bet gan kā bāru, kur piektdienās vai sestdienās var aiziet un baudīt dzīvo mūziku. Otrdienās, trešdienās un ceturtdienās ieturēt pusdienas vai vakariņas. Vēl Jāņa ielas sētā tiks rīkots zemnieku tirgus, tā piedāvājot alternatīvu lielveikala “Rimi” apmeklētājiem iegādāties lauku produkciju. Šajā sezonā paredzēts iekārtot arī ielas pusi, bet nākamo vasaru sētas pusē ir paredzēts iekopt dārzu ar āra skatuvi un mini rampu skeiteriem. Plāns – izveidot pilsētas centrā vietu, kur paslēpties.
Kategorijas
- Citas ziņas
- Tirgus
- Atbildam lasītājiem
- Laža
- 8778
- Afiša
- Koncerti
- Sports
- Teātris
- Muzejos
- Izstādes
- Citi pasākumi
- Kino
- Balles
- Laikraksta arhīvs
- Video
- Foto
- Reklāmraksti
- Ekonomika
- Veselība
- Lietotāju raksti
- Kriminālziņas
- Kultūra
- Dzeja
- Konkursi
- Dzīvespriekam
- Sports
- Futbols
- Basketbols
- Handbols
- Autosports
- Motosports
- Volejbols
- Vieglatlētika
- Citi sporta veidi
- Florbols
- Hokejs
- Ziemas sporta veidi
- Soču Olimpiskās spēles
- Liepājas amatieru futbola čempionāts
- Lejaskurzemes novadu futbola čempionāts
- Pasaules ziņas
- Vietējās ziņas
- Liepājā
- Latvijas ziņas
- Dienvidkurzemes novadā
- Izglītība
- Sporta sērija "Izrāviens"
- Piedalies konkursā!
- Saeimas vēlēšanas
- Viena diena uzņēmumā
- Izklaide
- Projektu raksti
- Saimnieko gudri
- Atpazīsim melus!
- Kultūras saknes
- Rūpēsimies par vidi
- Mediju kritika
- Eiropā
- Starp divām reformām