Rekurzeme.lv ARHĪVS

Noderīgi padomi, iegādājoties velosipēdu

2017. gada 10. maijs 07:00

370
Noderīgi padomi, iegādājoties velosipēdu

Līdz ar pavasara iestāšanos, ne viens vien iedomājas, ka beidzot pienācis īstais brīdis iegādāties velosipēdu. Patiesi – šim transportlīdzeklim piemīt virkne dažādu priekšrocību – tās ir ērts un ekonomisks, ļauj viegli un operatīvi nokļūt vajadzīgajā vietā, turklāt vienlaikus sniedz iespēju veltīt daļu dienas fiziskajām aktivitātēm un baudīt patīkamos laika apstākļus. Divritenis ir ne vien transportlīdzeklis ikdienas vajadzībām, bet arī brīvajam laikam, pavadot brīvdienas aktīvā atpūtā kopā ar ģimenes locekļiem un draugiem. Pirms iegādājies velosipēdu, ņem vērā dažas nianses un apsver vairākus praktiskus jautājumus, kas var būtiski ietekmēt tavu lēmumu!

Apsver, kādam mērķim tev velosipēds nepieciešams

Veikalu sortimentā atrodami visdažādākie divriteņu veidi un modeļi, un katram no tiem piemīt savas priekšrocības. Lai izvēlētos sev atbilstošāko velosipēdu, tev nepieciešams saprast, kādam mērķim to esi paredzējis lietot, proti, pa kādu apvidu notiks tavi izbraucieni. Ja lielākoties plāno doties ārpus pilsētas, izbraucienos pie dabas, braukt pa nelīdzenu virsmu, zemes ceļiem vai meža takām, tev piemērots būs kalnu velosipēds. Šī riteņa uzbūve un platās riepas ar dziļu protektoru nodrošinās stabilu braucienu, lielisku saķeri ar zemi un iespēju manevrēt kalnainā apvidū. Tāpat ērts būs tūrisma velosipēds, ko vari aprīkot atbilstoši vajadzībām. Ja esi iecerējis izmantot velosipēdu ikdienas gaitām, vairumā gadījumu, braucot pa asfaltētiem ceļiem, labākais risinājums būs pilsētas velosipēds, kas ļauj ērti pārvietoties satiksmē un braukt ar taisnu muguru, lieki nenoslogojot roku locītavas. Gadījumā, ja divriteni izmantosi gan pilsētā, gan ārpus tās, apsver universālā velosipēda tipa iegādi – šis braucamrīks vienlīdz labi tiks galā gan ar asfaltētu virsmu, gan nelīdzeniem ceļiem. Sporta entuziastiem ieteicams īpaši sportošanai piemērots ritenis, bet tiem, kas labprāt dodas garos izbraucienos pa gludu un taisnu ceļa posmu, atbilstošs būs šosejas velosipēds. Ņem vērā arī to, cik lielu attālumu plāno mērot ikdienā. Ja esi iecerējis dienā braukt vairāk nekā desmit kilometrus, pievērs īpašu uzmanību riteņa riepu kvalitātei, kā arī tam, vai izvēlētais modelis ir piemērots garām distancēm.

Atsevišķi velosipēdu tipi, piemēram, pilsētas divritenis, nav pielāgoti gariem pārbraucieniem – to laikā tiks radīta papildu slodze mugurai un locītavām, tādējādi ilgtermiņā riteņbraukšana var nodarīt kaitējumu tavai veselībai. Tāpat nepieciešams izraudzīties atbilstošu stūri un sēdekli – braucienam jābūt komfortablam un uz transportlīdzekļa tev jājūtas ērti.

Izdomā, kur divriteni novietosi

Apsverot velosipēda iegādi, tev jāpadomā arī par to, kur riteni novietosi ikdienā – laikā, kad ar to nebrauc. Ja velosipēds pastāvīgi būs jānes vairāku stāvu augstumā, vērts aplūkot dažādu modeļu svaru. Izvēloties pārmēru smagu braucamrīku, tu riskē ar savu veselību, tāpēc šajā gadījumā piemērots būs tāds ritenis, kas sver aptuveni līdz 12 kilogramiem. Velosipēdu ražošanā tiek izmantoti dažādi materiāli, un katram no tiem ir atšķirīgs izturības līmenis un svars. Atbilstoši būs universālie vai kalnu velosipēdi, savukārt mazāk piemēroti būs pilsētas riteņi, kas lielākoties sver virs 14 kilogramiem.

Tāpat pievērs uzmanību tam, vai divritenis bieži atradīsies ārpus telpām. Ja transportlīdzeklis pastāvīgi tiks pakļauts laikapstākļu kaitīgajai ietekmei, tev jārēķinās ar to, ka tam regulāri būs vajadzīga apkope. Šajā gadījumā prātīgi būs izvēlēties tādu velosipēdu, kam to iespējams veikt paša spēkiem, bez liekiem sarežģījumiem. Komplicētākajām riteņa detaļām nevajadzētu atrasties ārpusē, savukārt tām rezerves daļām, kas nav noslēgtas, jābūt viegli un ērti nomaināmām, turklāt salīdzinoši ekonomiskām.

Nedrīkst aizmirst arī par to, ka velosipēdi ir iecienīts loms laupītājiem. Iegādājoties riteni, tev obligāti vajadzēs arī drošu un kvalitatīvu slēdzeni.

Izvēlies uzticamu pārdevēju

Ja esi nolēmis iegādāties lietotu velosipēdu, esi piesardzīgs – tu nekad nevari zināt, kāda bijusi tā vēsture, cik kvalitatīvas ir riteņa detaļas un cik ilgi transportlīdzeklis tev spēs kalpot. Drošāk un izdevīgāk būs iegādāties jaunu velosipēdu, izraugoties kādu no akciju piedāvājumiem un meklējot velo veikalus, kas piedāvā jaunus divriteņus par draudzīgām cenām. Riteņa cenu ietekmē virkne dažādu faktoru, tai skaitā ražotājs, tehniskais aprīkojums un citi. Šī iemesla dēļ viena tipa velosipēdi pieejami dažādās cenu kategorijās, ļaujot izvēlēties to, kas ne vien piemērots, bet arī atbilstošs iecerētajam budžetam.

Velosipēdu veikalā Bikko atradīsi neizmērojami plašu velosipēdu sortimentu – kalnu velosipēdus, universālos, pilsētas, tūrisma un šosejas riteņus par zemām cenām. Šeit pieejami dažādi pasaulē atzītu zīmolu ražojumi, kam detalizēti uzskaitīta tehniskā specifikācija un piemērota drošības garantija. Bikko preču klāstā tāpat iespējams atrast dažādus velosipēdu piederumus un rezerves daļas – izvēlēto divriteni varēsi uzreiz aprīkot ar visu nepieciešamo, savukārt pēc tam – ātri un vienkārši iegādāties tās detaļas, ko būs nepieciešams mainīt. Bikko – tā ir iespēja iegādāties kāroto preci jebkurā diennakts laikā un būt drošam par pirkuma kvalitāti!