Rekurzeme.lv ARHĪVS

Akumulatora skrūvgrieži – paveic ikdienas darbus ātrāk un ērtāk!

2017. gada 27. maijs 01:23

191
Akumulatora skrūvgrieži – paveic ikdienas darbus ātrāk un ērtāk!

Ja mājās ieskrūvēt kādu jaunu skrūvi nepieciešams reti, pilnībā pietiek ar ''parasto'' skrūvgriezi, kas atrodams teju ikvienā mājoklī. Taču, ja gaidāmi remontdarbi vai arī mājās regulāri veic dažādus darbus, kur nepieciešama skrūvju skrūvēšana, akumulatora skrūvgriezis lieti noderēs.

Modernākie skrūvgrieži noder ne tikai skrūvēšanai

Lai gan pats instrumenta nosaukums jau pasaka priekšā, ka skrūvgrieži paredzēti skrūvju skrūvēšanai, mūsdienās akumulatora skrūvgrieži ļauj veikt vēl virkni darbību, piemēram:

* Urbšanu – jaudīgākie skrūvgrieži spēj pildīt ne tikai skrūvēšanas, bet arī urbšanas darbus. Par to, vai ierīcei pieejama šāda funkcija, iespējams uzzināt skrūvgrieža specifikācijā. Ņem vērā – ierīcēm, kam šāda funkcija ir, norādīts arī, cik lielu urbumu (diametrā) ar to iespējams veikt;

* Skrūvēšanas/ urbšanas vietas izgaismošanu;

* Griezt, malt un veikt citas darbības – daļai skrūvgriežu pieejami arī uzgaļi, ar kuriem iespējams atvērt vīna pudeles, griezt ādu, audumu, PVC, kartonu un citus materiālus, samalt garšvielas un pat sagatavot grilu.

Taču, ja apsver akumulatora skrūvgrieža iegādi, lielāku vērību tomēr pievērs pašiem skrūvēšanas parametriem.

Akumulatoram – milzu nozīme

Iegādājoties akumulatora skrūvgriezi, Tu noteikti vēlies, lai tas neapstātos pašā atbildīgākajā momentā un urbumu veikšanai pietiktu nepieciešamās jaudas. Lielā mērā par šiem abiem aspektiem atbild skrūvgrieža akumulators. Tādēļ, ja gribi, lai ierīce nepieviltu atbildīgākajos momentos, jāizvēlas skrūvgrieži ar atbilstošu akumulatoru. Uzmanība jāpievērš akumulatora ietilpībai – jo tā lielāka, jo ilgāku laiku spēsi skrūvgriezi izmantot. Akumulatora ietilpība tiek norādīta ampērstundās (Ah).

Reizēm akumulatora skrūvgrieža komplektācijā ietilpst vairāki akumulatori – šāds komplekts ir ļoti izdevīgs, jo akumulators parasti mēdz sastādīt vairāk nekā pusi no skrūvgrieža izmaksām.

Arī pret akumulatora uzlādēšanu jāizturas atbildīgi – veicot tā uzlādi nepareizi, akumulatora darbības laiks var tikt ievērojami saīsināts. Par to, kā veikt akumulatora uzlādi, lasi ierīces specifikācijā, jo katram akumulatora tipam nepieciešama citāds uzlādes veids. Daļai akumulatoru iestrādāti indikatori, ar kuru palīdzību iespējams noskaidrot, kāds ir akumulatora uzlādes līmenis.

Akumulatora skrūvgrieži un akumulatora urbjmašīnas – kādas ir to galvenās atšķirības?

Nav noslēpums, ka skrūvēšanas funkcija pieejama arī lielai daļai akumulatora urbjmašīnu, tāpēc aktuāls ir jautājums – kāpēc iegādāties akumulatora skrūvgriezi? Daži no iemesliem ir šādi:

* Lielāka kontrole – skrūvju skrūvēšanai nepieciešama lielāka precizitāte nekā urbšanas darbiem, tāpēc skrūvgrieži tiek veidoti tā, lai tos būtu vieglāk kontrolēt un satvert. Skrūvēšanas funkcija urbjos vairāk piemērota liela izmēra skrūvēm;

* Kompaktums – lielākā daļa akumulatora skrūvgriežu izmēra un svara ziņā ir krietni mazāki un vieglāki, ja salīdzinām tos ar urbjmašīnām.

Protams, vērā jāņem arī tas, kāda veida darbiem skrūvgriezis nepieciešams. Ja paredzēts skrūvēt, piemēram, mēbeles vai ko citu, kam nepieciešama īpaša precizitāte, akumulatora skrūvgrieži ir piemērotākā izvēle, bet, ja skrūvēt nepieciešams kādu apjomīgāku konstrukciju vai izskrūvēt iestrēgušas/ ierūsējušas skrūves, derēs arī akumulatora urbjmašīna vai skrūvgrieži ar trieciena funkciju.

Preču iegādei internetā ir vairāki ieguvumi

Apnikušas rindas veikalos? Vēlies iepirkties vēlu vakarā vai agri no rīta, bet šajā laikā veikali ir ciet? Nevēlies tērēt laiku un naudu, lai nokļūtu līdz nepieciešamajai vietai? Ērtu risinājumu sniedz internetveikals – tajā preci iespējams iegādāties jebkurā diennakts laikā gan darba dienā, gan brīvdienās, turklāt – pieejama arī piegāde līdz pat Tavam mājoklim. Esi ieinteresēts? Ienāc Xnet.lv!