Rekurzeme.lv ARHĪVS

Gaļu ved klāt, nevis pārdod tirgū

JĀNIS GOLDBERGS

2017. gada 1. jūnijs 07:00

1112
Gaļu ved klāt, nevis pārdod tirgū

Uzņēmuma “Laura gaļas darbnīca” produkciju no mikroautobusa tirgojam “Kursas Laiks” pamanīja Lažas pagasta Apriķos, pie muižas. Kuldīdznieki iepriekš tirgojušies vairākos tirgos: gan Liepājas Pētertirgū, gan zaļajā tirdziņā Skuju ielā, tomēr atzīts, ka tirgus maksas ir par augstu, ērtāk pievest preci cilvēkiem klāt.
“Otrdienās man ir pamatīgs aplis. Tirgošanos sāku Ēdolē, tad Almale, Alsunga, Jūrkalne, Pāvilosta, Saka un, re, esmu Apriķos,” atklāj Maija Beiere. Viņa atzīst, ka šādi pārdot var vairāk un cilvēkiem ērtāk, arī par tirgusvietu nav jāmaksā. “Tirgus maksa, lai arī var šķist niecīga, mums bija viens no noteicošajiem faktoriem. Mēs produkciju vedam no Kuldīgas, tur manam brālim Laurim ir mājražošana, un papildus degvielai maksa par tirgošanos jau kaut ko nozīmē,” skaidro M. Beiere, kura visu dienu pavada pie busiņa stūres.
No busiņa nāk ne tikai kūpinājumu smarža. Piedāvājumā ir arī svaiga gaļa. Jautāta, kā ar svaigo, pārdevēja stāsta, ka pēc vienas tirgošanās dienas visi svaigās gaļas pārpalikumi nonāk sālījumā un pēc tam tiek kūpināti.
Ik dienu uzņēmumam cits maršruts. Tirgojas mājražotāji gan Kuldīgas, gan Liepājas, gan Saldus apkaimē. Apbraukā visus ciemu centrus, sabiedriskās ēkas un pieved arī privātiem pasūtītājiem mājās.