Rekurzeme.lv ARHĪVS

Joga pie jūras – Tev noteikti jāizmēģina!

2017. gada 12. jūnijs 09:24

159
Joga pie jūras – Tev noteikti jāizmēģina!

Viedokļi par jogu dalās – vieni domā, ka tas ir modes kliedziens, taču SMScredit.lv pievienojas tiem, kuri uzskata, ka joga ir lielisks veids, kā saglabāt labu veselību, garīgo līdzsvaru un mieru. Un kurš gan spēj palikt vienaldzīgs pret vārdu savienojumu ''joga pie jūras''? Neviens, jo pat tiem, kurus joga nesaista, vārds ''jūra'' raisa pozitīvas emocijas. Kas tajā tik īpašs?

Joga pie jūras veselam ķermenim un garam

Vasaras sezonai sākoties, joga pie jūras ir lielisks risinājums ārstu ieteikumiem vairāk laika pavadīt svaigā gaisā un nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, jo šis vingrošanas veids gluži nav ''pastaiga parkā'', taču nav arī pārāk grūts, lai ar to nevarētu nodarboties ikviens, kam ir interese.

Skaistākās pludmales Taviem jogas seansiem

SMScredit.lv iesaka trīs Kurzemes skaistākās pludmales, kurās nodarboties ar jogu:

1. Engures ostmala – kas var būt skaistāks par jogu saulrietā, ar skatienu pavadot viļņus šķeļošos kuģus? Drosminieki var izmēģināt jogu uz Engures ostas mola - vējš un viļņu šļakatas vingrošanu padarīs par īstu piedzīvojumu;

2. Kolkas rags – pludmale ar skatu uz vietu, kur krusteniskos viļņos saplūst Baltijas jūra ar Rīgas jūras līci. Lai joga Kolkas jūrmalā neizvērstos par mazliet ekstrēmu pieredzi, atceries – raga spices tuvumā vietām ir plūstošās smiltis, tādēļ drošāk ir turēties tuvāk pie kāpām;

3. Jūrkalnes stāvkrasts – šī ir elpu aizraujoša vieta, kurā joga Tevi burtiski pacels jaunos augstumos. Jūrkalnes stāvkrasts ir augstākais Latvijā – tas sniedzas līdz pat 20 m v.j.l. No stāvkrasta paveras iespaidīgs skats, tādēļ jogojot būs sajūta, ka visa pasaule ir pie Tavām kājām.

Droša joga ir laba joga

Pēc tam, kad esi izvēlējies sev tīkamāko pludmali jogai, kravājot somu, līdz ar vingrošanas matracīti noteikti ieliec:

galvassegu, lai pasargātu sevi no saules dūriena;

vismaz litru ūdens, lai izvairītos no dehidratācijas;

pretapdeguma krēmu, lai neapdegtu;

līdzekli, kas atbaidīs insektus gadījumā, ja joga ieplānota vakarā, kad odi ir pamodušies un ir īpaši izsalkuši.

SMScredit.lv online kredīts iesaka – ja esi jogas iesācējs vai šaubies par kāda vingrojuma izpildījumu, konsultējies ar speciālistu! Vislabāk ir apmeklēt pāris jogas nodarbības pie profesionāļa. Jo, lai arī joga nav svarcelšana, tomēr pastāv risks savainoties, nepareizi izpildot vingrojumus.

Joga pie jūras būs jautrāka, ja kompānijā aicināsi savus draugus, taču atceries – drošība pirmajā vietā, tādēļ pirms vingrošanas rūpīgi izpēti visu informāciju par un ap jogu, atrodi visērtākās drēbes, atceries par dzeramo ūdeni, un ''aiziet, jūriņā!''.