Rekurzeme.lv ARHĪVS

Baseins – tavs labākais vasaras draugs

2017. gada 27. jūnijs 07:00

133
Baseins – tavs labākais vasaras draugs

Saulains rīts, sutīga diena, tveicīgs vakars. No karstuma acu priekšā sāk rādīties mirāžas par peldi ezerā, upē vai baseinā. Bet tu… bet tu, cilvēks, esi ieracies ikdienas darbos, tādēļ vienīgā veldze, uz ko vari cerēt, nemainot atrašanās vietu, ir vēsa duša. Tu stāvi zem ūdens strūklas un domā, ka varbūt dārza baseins noderētu, pēc tam atmet šo domu, jo dārgi, vajag ļoti daudz ūdens, tas kalpos tikai vienu vasaru…

Un tu pat nenojaut, ka kļūdies! Dārza baseini ir vienkāršākais veids, ka gūt veldzi, radīt vasaras sajūtu un izklaidēties, neizejot no mājām. Dārza baseini un vasara sader kā podiņš un vāciņš. Lasi tālāk, lai uzzinātu, kāpēc dārza baseinam jābūt ikvienā vasaras sezonas pirkumu sarakstā!

4 populārākie mīti par dārza baseiniem

1. mīts. Tas ir pirkums vienai vasarai. Kļūda! Kvalitatīvi dārza baseini kalpos vairākas sezonas. Atliek vien to iztīrīt pēc pēdējās lietošanas reizes un rūpīgi salocīt, un nākamajā sezonā jūs jau satiksieties kā seni draugi.

2. mīts. Baseina uzpildei nepieciešams milzīgs ūdens daudzums. Kļūda! Ir pieejami dažādu tilpumu baseini, un tie ir jāuzpilda vien pāris reizes sezonā. Jo lielāks ūdens tilpums, jo retāk to var mainīt. Kā arī – nav jātērē siltais ūdens, lai piepildītu baseinu, novietojiet to saulainā vietā, un karstās dienās baseins pats sasniegs temperatūru, kas vēsā vakarā tīkami veldzēs.

3. mīts. Baseins ir ļoti dārgs pirkums. Kļūda! Baseina cena atkarīga no tilpuma – lielāks baseins būs ražots no izturīgāka materiāla, līdz ar to cena būs nedaudz augstāka. Šai preču kategorijai cenu diapazons ir ārkārtīgi plašs, līdz ar to katrs var atrast savām vēlmēm un iespējām piemērotāko.

4. mīts. Izlaižot ūdeni no baseina, tiks appludināts viss dārzs. Kļūda! Lai arī ideja sarīkot dārzā nelielu cunami uz brīdi var šķist pat vilinoša, daudziem baseinu modeļiem ir iespēja pievienot dārza šļūteni un izmantot baseina ūdeni dārza laistīšanai.

4 iemesli, kāpēc dārza baseini un vasara tik labi sader kopā

1. Tas ir jautri! Plunčāties ūdenī patīk visiem – gan bērniem, gan vecpuišiem piektdienu pēcpusdienās pēc mielošanās ar grilētu gaļu.

2. Tas ir ērti! Lai arī kādi būtu dienas plāni, uz mirkli ielekt baseinā un atveldzēties var jebkurā brīdī. Nekas nav īpaši jāplāno vai jāorganizē – baseins ir rokas stiepiena attālumā.

3. Tas patiks visai ģimenei. Bērni šļakstīsies spiegdami, pieaugušie – skaļi vīpsnās, bet klusībā nevarēs nociesties, līdz varēs atveldzēties ar kādu vēsu dzērienu rokā.

4. Tas ir praktiski! Ja nu pēkšņi zūd piekļuve ūdenim, baseins ir gluži laba ūdens rezerve nebaltai dienai.

Kā tikt pie sava dārza baseina?

Ir dažādi veidi – var ņemt lāpstu un rakt. Bet tad sezonas beigās varētu rasties zināmas grūtības šādu baseinu atkal dabūt ciet un noglabāt garāžā. Vienkāršāks veids – doties iepirkties, izvēlēties vislabāko un tad parūpēties par tā nogādāšanu mājās.

Bet visvienkāršākais veids – atvērt tīmekļvietni 1a.lv, doties uz sadaļu ''Dārzam, remontam un mājai'', izvēlēties apakšsadaļu ''Atpūtai mājās un dārzā'', un tur jau tie būs – ''Baseini''. Atliek vien izvēlēties vislabāko, un 1a.lv piegādās to līdz jūsu durvīm.