Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kā pēdējā brīdī ieplānot lielisku atvaļinājuma ceļojumu?

2017. gada 15. augusts 16:38

82
Kā pēdējā brīdī ieplānot lielisku atvaļinājuma ceļojumu?

Rutīna, iespējams, ir pievilcīga un tai ir savas priekšrocības, taču dzīve ir vienmuļa, ja tajā nav vismaz nelielas spontanitātes. Ja tu vienmēr esi vēlējies apmeklēt kādu jaunu vietu vai vienkārši aizbēgt no ikdienas, izdari to! Šeit būs padomi, kā ieplānot neaizmirstamu un spontānu ceļojumu.

Izvēlies galamērķi

Viena lieta, kas jāatceras, ja vēlies būt spontāns – neesi izvēlīgs. Noteikti ir daudzas skaistas vietas, kuras vēlies apmeklēt, taču centies būt elastīgs un izvēlies galamērķi, par kuru nekad vēl neesi iedomājies.

Kad meklēsi lētas aviobiļetes, kuras iespējams iegādāties pēdējā brīdī – izvēlies vietas, uz kurām bieži ir aktīvas dažādas akcijas un atlaides. Atrodi interesantas lietas, kuras darīt izvēlētajā galamērķī, vai vienkārši pameklē vietas, kur iespējams atpūsties.

Dažkārt pietiek tikai ar nelielu summu, lai izbrauktu no pilsētas, un attaptos īstenā lauku paradīzē, tādēļ nekoncentrējies tikai uz lielākajām tūristu apskates vietām. Iespējams, tev izdosies atrast dabas neskartu stūrīti, kas ir lieliska alternatīva burzmai un nebeidzamām izklaidēm.

Vienkārši koncentrējies uz jaunas pieredzes gūšanu, nevis lielu sapņu realizēšanu, kas var prasīt pārāk daudz laika un pūļu.

Ieplāno laiku

Viena no sarežģītākajām lietām, kas saistās ar pēdējā brīža ceļojumiem, ir laika plānošana. Iespējams, tādēļ šis ir viens no iemesliem, kādēļ tu šobrīd lasi šo rakstu, nevis esi jau devies ceļā. Laiks, kā arī finanses mūs ierobežo, taču ir dažas lietas, kuras vari darīt.

Pirmkārt, ļauj lietām iet savu gaitu. Iespējams, tu vienkārši vēlējies doties nedēļas nogales ceļojumā, jo ir teju neiespējami tikt prom no darba uz ilgāku laiku. Dari to! Lai arī var likties muļķīgi doties tik īsā atvaļinājumā, it īpaši, kad jārēķinās ar papildu izmaksām, tomēr arī šāds piedzīvojums tavā dzīvē var nest lielas pārmaiņas.

Atceries, ka izdegšanas sindroms ir nopietna problēma, kas mūsdienās skar daudzus, tādēļ padomā par savu veselību, un atslēdzies no darbiem kaut uz nedēļas nogali.

Atrodi lētas aviobiļetes

Ir vairāki veidi, kā to izdarīt. Aplūko dažādu aviokompāniju mājas lapas, kā arī vietnes, kuras analizē daudzu kompāniju piedāvājumus, piedāvājot tev lētākās ceļošanas iespējas. Atceries, ka izdevīgākas biļešu cenas parasti pieejamas darba dienās.

Tāpat ņem vērā, ka der iztīrīt sava interneta pārlūka meklēšanas vēsturi un izdzēst ''cookies'', lai izdotos atrast zemākās lidojumu cenas. Vari arī izmantot inkognito pārlūka režīmu, kas var palīdzēt lētu biļešu meklēšanā.

Atrodi naktsmītni un izveido iespējamo aktivitāšu plānu

Viena no aizraujošākajām lietām, apmeklējot jaunu vietu, ir interesantu apskates objektu un aktivitāšu izbaudīšana. Ja tev patīk viesnīcas, izmanto interneta sniegtās iespējas, izpēti atsauksmes un atrodi vietu, kas būs īstā nakšņošanai.

Pārbaudi, kā cilvēki ir novērtējuši konkrēto viesnīcu, kādas ir cenas, apkalpošana utt. Tāpat ir iespējams atrast mājas lapas, kurās vietējie iedzīvotāji piedāvā naktsmītnes savos mājokļos par zemām cenām vai pat par brīvu.

Ja tavs budžets ir ļoti ierobežots, šī var būt laba alternatīva. Turklāt tu varēsi saņemt padomus par to, ko konkrētajā vietā apskatīt, no kā uzmanīties utt. Un vēl – tā ir lieliska iespēja iegūt jaunus draugus!

Padomā par neplānotām situācijām

Dodoties uz vietu, kur iepriekš neesi bijis, pastāv risks apmaldīties, kā arī sastapties dažādām citām problēmām. Piemēram, ja tā ir valsts ar pilnīgi atšķirīgu ēdienu, var gadīties saindēties. Savukārt, ja valstī ir cits klimats un daba, jāuzmanās no pārkaršanas vai saaukstēšanās, kā arī indīgiem dzīvniekiem. Jebkurā no šīm situācijām var gadīties sastapties ar neplānotām izmaksām, un par to ir nepieciešams padomāt.

Ja iepriekš esi padomājis par iekrājumu veidošanu – ļoti labi, taču, ja līdzekļu nedaudz pietrūkst, viena no iespējām, kas var noderēt, ir tuvinieku palīdzība. Painformē savu ģimeni, draugus vai kolēģus, un, iespējams, viņi tev varēs palīdzēt. Ja šī opcija nerealizējas, ārkārtas situācijā var noderēt arī kredīti, taču pirms pieteikšanās aizdevumam izvērtē, vai tas tiešām ir nepieciešams, un savas iespējas to atmaksāt.

Protams, var teikt, ka plānoti atvaļinājuma ceļojumi ir jautri un droši, taču spontāns brauciens uz kādu īpašu vietu var būt tieši tas, kas nepieciešams, lai atslēgtu prātu no raizēm un atbrīvotos no stresa, kas sakrājies, cenšoties savienot darbu ar privāto dzīvi. Turklāt šī noteikti varētu būt lieliska iespēja, kā gūt neatkārtojamu pieredzi. Ceram, ka šie padomi tev palīdzēs saplānot lielisku pēdējā brīža ceļojumu, kas būs pilns neaizmirstamu piedzīvojumu un pozitīvu atmiņu. Atceries – kas neriskē, tas nedzer šampanieti, vai ne?