Rekurzeme.lv ARHĪVS

"Beberliņos" notiks "Liepājas velokross"

"Beberliņos" notiks "Liepājas velokross"

Sestdien, 19. augustā, Liepājā pa atpūtas vietas “Beberliņi” pakalniem, līkumiem un pagriezieniem trauksies “Liepājas velokrosa” dalībnieki.

“Liepājas velokross” ir riteņbraukšanas sacensības ar trīs dažāda garuma distancēm – “Liepājas velokross” (~20 km), “Tautas brauciens” (~10km), savukārt mazākie braucēji kāps uz saviem riteņiem, lai startētu “Bērnu braucienā”, informē Liepājas sporta sērijas “Izrāviens” Projektu vadītāja asistente Sandra Indriksone. 

Numuru izņemšana un reģistrācija sāksies no plkst. 09:00 atpūtas vietā “Beberliņi” pie takas, kas ved uz piedzīvojumu parku “Tarzāns. Turpat atradīsies arī starta un finiša zona. Pirmie startēs “Bērnu brauciena”  dalībnieki plkst. 10:00, savukārt “Liepājas velokrosa” distances un “Tautas brauciena”  starts paredzēts plkst. 11:00.

Ikvienam dalībniekam sacensību norises vietā būs iespēja novietot savas mantas mantu glabātuvē, pēc brauciena veldzēties ar dabīgo “Venden” ūdeni, papusdienot, kā arī tikt pie lieliskām bildēm. 

Riteņbraukšanas kluba “Liepāja” biedrs Juris Vilmanis dalībniekiem iesaka nepārvērtēt savas spējas, izvēloties braukšanas ātrumu. Var braukt ātri, bet tajā pat laikā tas jādara uzmanīgi. Organizatori būs īpaši nomarķējuši bīstamākās trases vietas. Viņš uzsver, ka svarīgi ir arī pieklājīgi izturēties pret citiem dalībniekiem trasē.

Seši ātrākie “Liepājas velokrosa” distances dalībnieki vīriešu un sieviešu grupās, kā arī trīs ātrākie “Tautas brauciena” dalībnieki sieviešu un vīriešu grupās tiks pie vērtīgām balvām no atbalstītājiem. Īpašos apbalvojumus – tēlnieka Ģirta Burvja darinātās trofejas, saņems 1.-3. vietas ieguvēja “Liepājas velokrosa” distancē. Visi dalībnieki pēc finiša saņems arī piemiņas medaļas.

Ikviens, kurš būs finišējis 10 km vai 20 km garajās distancēs, saņems ieskaites punktus, kas palīdz cīņā par sporta sērijas “Izrāviens” 2017.gada sezonas lielajiem kausiem. Lai tos iegūtu, dalībniekiem jāfinišē vismaz trijās no piecām sporta sērijas “Izrāviens” sacensībām.
   
Dalībai sacensībās iespējams reģistrēties mājas lapā izraviens.eu līdz 17. augustam, kā arī sacensību dienā, 19. augustā, reģistratūras zonā.
   
Iedzīvotāji un atpūtnieki tiek aicināti ņemt vērā, ka “Liepājas velokrosa” norises laikā tiks slēgta satiksme Laboratorijas ielā posmā no SIA “RT Metāls”  līdz Volhovas ielai, Volhovas iela, Virsseržanta Klaviera iela un Pulkveža Ķūķa iela.
   
Sacensības organizē biedrība “Liepājas Vieglatlētikas klubs” sadarbībā ar Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldi.

Sporta sērijas “Izrāviens” turpmākie posmi:
19. augusts – “Liepājas velokross”;
16. septembris – “Karostas mezgls”.

Sacensības, kurās piedaloties varēs iegūt papildus punktus “Izrāviens” kopvērtējumam:
21. oktobris – “Karostas Stirnu buks”

Plašāka informācija par sacensībām un to nolikumi: www.izraviens.eu