Rekurzeme.lv ARHĪVS

Veselība – vai uz tās rēķina iespējams ietaupīt?

2017. gada 18. augusts 11:32

79
Veselība – vai uz tās rēķina iespējams ietaupīt?

Veselības aprūpe mūsdienās ir gana dārga vajadzība, kas ne visiem ir pa kabatai. Bieži vien cilvēki atliek ārstēšanu un dažādu medikamentu iegādi, jo nav spējīgi samaksāt tik lielu naudu, lai varētu tikt galā ar veselības problēmām.

Protams, īstermiņa tā ir iespēja ietaupīt naudas līdzekļus, tomēr ilgtermiņā tas var novest pie vēl lielākām veselības problēmām, kas var rezultēties ar vēl nopietnākām slimībām, kuru ārstēšanai vēlāk var nepietikt ar aptiekā iegādātām zālēm, un var gadīties nepieciešamība pēc ārsta iejaukšanās.

Padomā par alternatīviem medikamentu veidiem

Arī medikamentu ražošana ir bizness. Un, kā jau ikvienā biznesā, arī te valda diezgan liela konkurence, tāpēc pat tad, ja medikamentos ir atrodamas vienas un tās pašas vielas, tos cenas var būt atšķirīgas.

Bieži vien ģimenes ārstiem ir parakstīti līgumi ar kādu zāļu ražotāju firmu, kas attiecīgi paredz to, ka ģimenes ārstam, ir nepieciešams ieteikt pacientam tieši tās konkrētās firmas medikamentus. Protams, ja teiksiet savam ģimenes ārstam, ka jums nav tik daudz brīvu naudas līdzekļu, lai varētu samaksāt par šiem medikamentiem, tiks piešķirti medikamenti par zemāku cenu, bet ar tādu pašu kvalitāti.

Savukārt attiecībā uz dažādiem bezrecepšu medikamentiem, vislabāk būtu konsultēties ar aptiekas farmaceitu, jo viņš spēs ieteikt lētāku alternatīvu jau izvēlētajiem medikamentiem.

Bieži vien veselības problēmas ir viens no iemesliem kāpēc cilvēkiem nepieciešams naudas aizdevums, tāpēc ir ļoti svarīgi saprast, kā ietaupīt uz medikamentu iegādi.

Salīdzini cenas pakalpojumiem

Ja ārsts ir noteicis, ka nepieciešama speciālista iejaukšanās (attiecīgi vizīte pie šī speciālista), kas palīdzēt ar esošo veselības problēmu, ir ļoti svarīgi apzināt vairākas medicīnas iestādes, lai varētu atrast pašu izdevīgāko variantu, un tādā veidā tev nebūs jāpārmaksā par iegūto pakalpojumu.

Piemēram, cenas par dažādiem medicīnas pakalpojumiem var būtiski atšķirties, ja izvēlies to iegūt privātajā klīnikā, jo šeit cenas nosaka katra iestāde pati, kas attiecīgi nozīmē to, ka viņiem pašiem ir tiesības izlemt, kāda būs cena par konkrēto pakalpojumu.

Bez šaubām svarīgi ir aplūkot ne tikai cenas, bet arī iestādē strādājošā ārsta profesionalitāti, lai beigās nevajadzētu pārmaksāt vēl vairāk dēļ ārsta neprofesionalitātes.

Par veselību padomā katru dienu

Par veselību nedrīkst sākt domāt tikai tad, kad jau nepieciešama konsultācija pie ārsta. Par veselību ir svarīgi domāt arī tad, kad esi pavisam vesels un nav nepieciešami medikamenti. Ikdienā ir ļoti svarīgi stiprināt savu imunitāti, kas palīdzēs stiprināt tavu veselību.

Visbiežāk cilvēki saslimst tā iemesla dēļ, ka nepiedomā pie sava dzīvesveida. Tas nozīmē to, ka ir nepieciešams padomāt gan par savu ēdienkarti, gan veselīgu dzīvesveidu kopumā.

Ja ikdienā tev ir mazkustīgs dzīvesveids, tad ir ļoti svarīgi ieplānot dažādas fiziskas aktivitātes, kas palīdzēs stiprināt tavu veselību un imunitāti. Tas pats attiecas arī uz ēdienreizēm – tām jābūt sabalansētām, iekļaujot tajās gan graudu produktus, gan piena produktus un, protams, nedrīkst aizmirst arī par svaigiem dārzeņiem un augļiem – to lietošanu uzturā.

Neaizmirsti par veselības apdrošināšanu

Iespējams, ka ļoti daudzi cilvēki domā, ka veselības apdrošināšana ir nevajadzīgs pirkums un apdrošinātāji tikai vēlas nopelnīt, piedāvājot cilvēkiem šo pakalpojumu. Tomēr tāpat daudzi cilvēki ir atzinuši, ka apdrošināšanas polises iegāde visbiežāk atmaksājas, jo tā spēj pasargāt no vēl lielākiem naudas izdevumiem gadījumā, ja sākusies nopietna saslimšana.

Bezmaksas treniņi pieejami ikvienam

Viens no būtiskākajiem soļiem, lai varētu stiprināt imūnsistēmu, ir jau iepriekš minētās fiziskās aktivitātes. Vairs nav nepieciešams tērēt daudz naudas, lai tikai varētu nodoties sportiskākām aktivitātēm.

Gandrīz katrā pilsētā ir pieejami dažādi bezmaksas treniņi, ko katru nedēļu rīko sporta entuziasti, kā arī tev pašam ir iespēja ieplānot dažādas sportiskas aktivitātes, kas palīdzēs uzturēt sevi labā fiziskā formā.

Sportošana mūsdienās nav dārgs prieks, ko var atļauties tikai retais – tā ir pieejama aktivitāte ikvienam no mums un par to nav nepieciešams atdot milzu naudas summu.

Lieto daudz augļu un dārzeņu

Ja vēlies stiprināt savu imunitāti, tad ļoti svarīgi ēdienkartē iekļaut daudz dažādus vitamīnus. Noteikti ikdienā nevajadzētu ēst treknus ēdienus, jo tādā gadījumā vari iekulties vēl lielākās veselības problēmās.

Ja dzīvo dzīvoklī, uz palodzes vari sākt audzēt dažādus garšaugus, kas būs lieliska sastāvdaļa gatavojot ēdienus. Vasaras laikā noteikti ir svarīgi samazināt gaļas patēriņu, aizvietojot to ar sezonas augļiem un dārzeņiem, piemēram, kabačiem, kuri ļoti labi spēj aizstāt gaļu. Šāda ēdienkartes maiņa palīdzēs samazināt saslimšanas risku un stiprinās tavu veselību.

Uz veselības rēķina noteikti nevajadzētu ekonomēt, bet uz veselības rēķina ir arī iespējams ietaupīt! Pats svarīgākais, kā jau minējām  - salīdzini cenas! Ne vienmēr tas, ka ārsts tev piedāvā iegādāties medikamentus par dārgu naudu, nenozīmē to, ka citas firmas tās nepiedāvā par izdevīgāku cenu!