Rekurzeme.lv ARHĪVS

Jauna televizora iegāde – kas jāņem vērā?

2017. gada 24. augusts 09:52

322
Jauna televizora iegāde – kas jāņem vērā?

Sen pagājuši tie laiki, kad televizori bija tikai dažos mājokļos, turklāt tas rādīja tikai melnbaltu bildi ar čerkstošu skaņu un ierobežotu programmu skaitu. Tolaik TV skatīšanās bija sava veida rituāls, kas sapulcēja kopā ne tikai ģimeni, bet arī kaimiņus, radus un draugus. Gadiem ejot, televizori ir attīstījušies, un mūsdienās mēs varam baudīt brīnišķīgus un realitātei pietuvinātus skatus, kas sniedz neatkārtojamu pieredzi.

Arī tagad TV izmantošanu var pārvērst par kopēju ģimenes aktivitāti, taču tā ne vienmēr ietver tikai filmu skatīšanos. Funkciju iespējas ir daudz plašākas. Lai iegādātos tieši tādu televizoru, kāds nepieciešams tavā mājoklī, ir vairākas lietas, kurām jāpievērš uzmanība:

* Cik liela ir telpa, kurā novietosi TV? Galvenais, kas jāatceras – jo plašāka istaba, jo tālāk tev jāsēž no ekrāna, lai izbaudītu attēlu.

* Vai esi kāda televīzijas šova vai seriāla fans? Varbūt tu esi sporta entuziasts? Ja televizors tavā dzīvē ieņem svarīgu lomu, tu noteikti vēlēsies iegādāties jaunāko un funkcijām bagātāko modeli.

* Cik bieži tu skaties televizoru? Ja tu to izmanto, lai pārskatītu fotogrāfijas vai kādus citus grafiskus materiālus, tev jāapsver doma par tādas ierīces iegādi, kurai ir augsta izšķirtspēja – 4K Ultra HD.

* Vai tu skaties filmas vai arī izmanto aplikācijas, piemēram, Skype? Smart TV nodrošina pieeju lielai daļai tiešsaistē pieejamā satura. Tiesa gan, ne visi šī veida televizori nodrošina vienus un tos pašus online servisus, tādēļ to noteikti vajag pārbaudīt, pirms iegādājies noskatīto modeli.

* Vai esi gatavs ieguldīt naudu papildus inventārā, piemēram, audio tehnikā, lai uzlabotu TV skatīšanās pieredzi?

* Vai tu lieto televizoru spēlēm? Tādā gadījumā tev vajadzēs augstas izšķirtspējas ekrānu un jaudīgu procesoru, lai spēlēšana būtu īpaši aizraujoša.

Televizoru veidi

* Izliektie TV. Tie radīti, lai sniegtu vēl nebijušu skatīšanās pieredzi, sniedzot iespēju vēl intensīvāk izjust visu, kas notiek uz ekrāna. Tie veikalos parādījās pirms pāris gadiem, bet jau ir iekarojuši pircēju sirdis.

Samazinot attālumu starp skatītāju un ekrāna malām, izliektie televizori nodrošina plašāku skatīšanās platību un dabisku leņķi, kas nenogurdina acis. Ieliektā forma samazina ārējā apgaismojuma atstarošanās iespēju, lai nekas nespētu traucēt tava iemīļotā seriāla, sporta pārraides vai raidījuma skatīšanos.

Lielākā daļa izlieto televizoru ir aprīkota ar augstvērtīgām iespējām, piemēram Smart funkcijām, 4K Ultra HD izšķirtspēju un dziļuma pastiprinātājiem, kas pielāgo ekrāna kontrastu labāka attēla radīšanai.

* Ultra HD televizori. 4K Ultra HD (UHD) televizori nodrošina tādu attēla kvalitāti, kas ir četras reizes labāka nekā Full HD televizoriem. Papildus lieliskajam attēlam un brīnišķīgajām krāsām, lielākā daļa šo modeļu piedāvā arī vairākas Smart opcijas un augstu savienojamību. UHD izšķirtspēja 3840x2160, nodrošina detalizētu un skaidru objektu attēlošanu, ļaujot izbaudīt sīkākās tekstūras daļiņas.

Uzlabotā 4K tehnoloģija nozīmē to, ka parastās televīzijas pārraides un mediju saturs no klasiskām atskaņošanas ierīcēm, piemēram, DVD pleijera, uz ekrāna būs redzams ar intensīvāku krāsu dziļumu un skaidrību.

Lai arī lielāku TV ekrānu skatīšanās būtu ieteicama no aptuveni 1,5 metru attāluma, 4K Ultra HD augstais pikseļu blīvums ļauj skatītājam sēdēt tuvāk televizoram, nepiedzīvojot graudaino attēlu pieredzi, kā tas nereti var gadīties ar HD TV.

* Smart televizori. Tos var pievienot internetam, kā rezultātā tu vari izmantot tiešsaistes sniegtās iespējas un aplūkot dažāda veida saturu. Šajos televizoros nereti ir jau iebūvēts interneta pārlūks, kas atvieglo dažādu lapu pārlūkošanu. Daži modeļi ietver Android operātājsistēmu un Google Chrome pārlūku, kas ļauj ātri un ātri apmeklēt sociālos medijus, skatīties video utt. jau pazīstamā vidē.

Smart televizori ļauj straumēt saturu ierīcē bez papildus pieslēgumiem. Piemēram, aplikācijas Netflix lietotāji var izmantot tās pakalpojumus, aplūkot seriālu un filmu katalogus, tikai nospiežot pogu. Skype lietotāji var sazināties ar saviem mīļajiem, sazvanoties video čatā caur TV ekrānu.

Tāpat sociālais medijs Facebook piedāvā dažādus veidus, kā sazināties ar ģimeni un draugiem jebkurā pasaules vietā. Tiesa gan, lai izmantotu šīs iespējams, ir jābūt aktīvam interneta pieslēgumam un abonētiem aplikāciju servisiem.

Papildus ierīces labākai televizoru izmantošanas pieredzei

* Blu-Ray un DVD ierakstītāji. Pievienojot kādu no šīm ierīcēm savam televizoram, tava mājas kinozāle būs lieliskā komplektācijā, un tu varēsi skatīties savas mīļākās filmas un video jebkurā laikā. Tos iespējams pieslēgt teju jebkuram TV modelim. Tāpat šie ierakstītāji nodrošina augstas kvalitātes atskaņošanu, kā arī piedāvā izmantot dažādas Smart iespējas.

* TV aksesuāri. Tie ļauj gūt spilgtāku TV skatīšanās pieredzi. Piemēram, HDMI kabeļi paaugstina savienojamību, nodrošinot stabilu un labu signālu. Ienes savā mājoklī jaunu izklaides tehnoloģiju, izmantojot dažādus aksesuārus, piemēram, 3D brilles.

Ja tu šobrīd esi jauna televizora meklējumos, ielūkojies interneta veikala 220.lv piedāvājumā. Modernākie modeļi, lieliskas cenas un augsta kvalitāte!