Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kādos gadījumos nepieciešama finanšu konsultanta palīdzība?

2017. gada 20. septembris 07:00

184
Kādos gadījumos nepieciešama finanšu konsultanta palīdzība?

Mūsdienās cilvēki reti meklē palīdzību pie finanšu konsultantiem, jo viņi uzskata, ka visa vajadzīgā informācija tāpat ir pieejama jebkurā brīdī, turklāt bez maksas. Piemēram, internetā ir pieejami dažnedažādi  raksti par finansēm, kredītu salīdzināšanas tabulas un citi informatīvi materiāli, kas var palīdzēt sakārtot savu finansiālo situāciju un atrisināt dažās finanšu problēmas. Šī informācija nenoliedzami ir noderīga, tomēr ir gadījumi, kad ar to vien nepietiek. Šeit būs uzskaitītas dažas situācijas, kad labāk tomēr būtu doties pēc padoma pie finanšu konsultanta.

Jums nav ne jausmas, kur paliek jūsu nauda

Pats tipiskākais gadījums, kad cilvēki meklē finanšu konsultanta palīdzību, ir tad, kad viņi vispār nevalda pār savām finansēm un nesaprot, kur paliek viņu nauda. Parasti tas notiek tad, ja cilvēkam nav vispār nekādu zināšanu un izpratnes par finansēm un viņš visu dzīvi ir nodzīvojis, vienkārši ļaujot naudai viņu vadīt. Tiesa, šī tēma ir daudz apspriesta un, ja vien ir vēlme, cilvēks arī pats var atrast informāciju par to, kā saplānot savu budžetu un likt savai naudai strādāt viņa labā, taču vieglāk tomēr būs tad, ja kāds varēs palīdzēt ar padomu un sīki izskaidrot visas nianses. Protams, arī paša budžeta plāna ievērošana būs vienkāršāka un efektīvāka, ja būs mentors, kas palīdzēs ar motivāciju un padomiem.

Jūsu finansiālā situācija ir ļoti sarežģīta

Pie finanšu konsultanta noteikti jāvēršas arī tad, ja jūsu finansiālā situācija ir ļoti sarežģīta, un atrast konkrētas atbildes par to, kā rīkoties, nav iespējams. Šādas nestandarta situācijas rodas, piemēram, tad, ja jums vienlaikus ir jāatrisina vairākas finansiālās problēmas, vai arī, ja jāsasniedz vairāki finanšu mērķi. Tādos gadījumos būs grūti pašam izdomāt, ar ko sākt un ko vispār darīt, jo universālie padomi šeit nederēs. Finanšu konsultants ir cilvēks ar attiecīgu izglītību un pieredzi, tāpēc viņš varēs dot noderīgus padomus, ņemot vērā visus faktus konkrētajā gadījumā. Viņš izstrādās jums rīcības plānu, kas palīdzēs sasniegt jūsu mērķus maksimāli ātri un efektīvi.

Jūs esat izmēģinājis visu, lai sakārtotu savas finanses, bet nekas nelīdz

Protams, pie finanšu konsultanta jāiet arī tad, ja mēģinājumi visu atrisināt paša spēkiem ir bijuši neveiksmīgi. Ļoti bieži cilvēki vispirms mēģina savas finanses sakārtot paši, taču ne vienmēr tas izdodas. Ja esat iemēģinājis vairākas metodes un ļoti centies, lai viss izdotos, bet tāpat piedzīvojis neveiksmi, tad noteikti kaut ko palaižat garām. Finanšu konsultants jums palīdzēs saprast, kas tas ir, jo katra situācija ir individuāla un ne jau vienmēr viss notiek tā, kā sacīts teorijā.

Jums ir konkrēti jautājumi, uz kuriem vēlaties atbildes

Vēl finanšu konsultanta padomi noderēs tad, ja gribat saņemt atbildes tieši par jūsu konkrēto gadījumu, nevis vispārīgus spriedumus, kas balstīti tikai uz vispārīgiem gadījumiem. Piemēram, atrast vispārīgu informāciju par to, kā plānot budžetu, nav grūti, taču, ja jūs gribat zināt, kā vislabāk saplānot budžetu tieši jums, ņemot vērā jūsu ienākumu un izdevumu specifiku un jūsu personīgās vēlmes, finanšu konsultanta padomi var lieti noderēt. Konsultants jums dos reālus ieteikumus par to, ko un kā labāk darīt un jums pašam nebūs jālauza galvu un jāeksperimentē ar savu naudu.

Informācijas tehnoloģiju laikmetā patiešām atrast noderīgu finanšu informāciju nav grūti. Piemēram,  portāls www.compeuro.lv, jums var sniegt daudz noderīgu finanšu padomu, kas palīdzēs izprast savas finanses un pieņemt labākus finanšu lēmumus, taču reizēm vajag, lai kāds cilvēks ar plašākām zināšanām iedziļinās jūsu konkrētajā situācijā un dod padomus, zinot visus faktus.