Rekurzeme.lv ARHĪVS

4 iemesli, kāpēc izvēlēties kontaktlēcas

2017. gada 26. oktobris 07:00

66
4 iemesli, kāpēc izvēlēties kontaktlēcas

Ja kontaktlēcas ir rekomendējis un piemeklējis optometrists, tās tiek koptas un lietotas atbilstoši rekomendācijām, tad tas ir tiešām lielisks risinājums mūsdienīgam un aktīvam cilvēkam, lai risinātu redzes problēmas.

Šobrīd kontaktlēcu nozare ir attīstījusies tik tālu, ka spēj piedāvāt ļoti plašu izvēles klāstu un arī maksimālu komfortu, izmantojot šīs izmērā niecīgās briļļu aizvietotājas. Pazīstams redzes koriģētājs, kādas ir brilles, var šķist daudz drošāka un pat veselīgāka izvēle. Tomēr optometristi norāda, ka no acu veselības viedokļa nav nekādu iemeslu kontaktlēcas uzskatīt par acīm nedraudzīgākām.

Ieguvumi, ko kontaktlēcas sniedz, ir tiešām vērā ņemami, lai vismaz apsvērtu iespēju, ja ne pavisam aizstāt ar tām brilles, tad vismaz izmantot tās pēc nepieciešamības, lai sniegtu sev jaunas iespējas.

1. Esi brīvs savās aktivitātēs

Tie cilvēki, kuri jau kopš mazām dienām nēsājuši brilles, noteikti zina, kā ir sporta stundās būt tam ar brillēm, kuram nedrīkst mest ar bumbu, kuram jāuzmanās, lai nepakluptu un nesasistu brilles. Galu galā sports kļūst par nemīlētu aktivitāti, jo brilles vienmēr ir pa vidu kā jēla ola, kurai nedrīkst pārāk spēcīgi pieskarties. Aizvietojot brilles ar lēcām kaut vai tikai aktivitāšu laikā, var atgūt prieku kustēties, izbaudīt dažādas aktivitātes, ko neierobežo tas, ko var vai nevar darīt ar brillēm. Tagad, kad sportisks un aktīvs dzīvesveids atkal ir viena no modīgām nodarbēm, brillēm nevajadzētu būt tām, ko izmanto par attaisnojumu, kāpēc izvairīties no aktīva dzīvesveida.

2. Izmaini savu vizuālo tēlu

Brilles ļoti daudziem arī ir bijis iemesls, kāpēc nav izdevies veidot augstu pašapziņu, jo nācies izjust nievas un apsmiešanu, kas bieži vien ir aktuāli skolā, pusaudžu gados. Un tādas lietas sāp vēl ilgi, bet ar to nav jāsamierinas visa mūža garumā, ka briļļainā zēna vai meitenes tēls sekos visur. Kontaktlēcas sniedz iespēju iegūt pavisam jaunu ārējo veidolu. Atvadīšanās no brillēm patiešām var būt dvēselei dziedinoša. Var pārvilkt svītru pagātnei un turpināt kā citam cilvēkam ar tādu ārieni, kas pašam patīk.

3. Ja brilles nesniedz vēlamo redzes korekciju

Ne vienmēr brilles var sniegt vēlamos redzes uzlabojumus, kas ļautu pasauli redzēt skaidrāk un košāk. Ja tā ir, tad, konsultējoties ar optometristu, var izmēģināt pielāgotas kontaktlēcas, kas bieži vien spēj panākt redzes uzlabojumu, ko nav varējušas brilles. Tomēr te jāatceras, ka panākumu atslēga ir cieša sadarbība ar speciālistu un sekošana viņa rekomendācijām. Tas var būt labs risinājums arī tad, ja redze katrā acī atšķiras vairāk nekā par divām dioptrijām.

4. Neaizsvīst, nespiež, nesaplīst un nepazūd

Brillēm mēdz uzsēsties virsū, tās var nokrist no naktsskapīša, tās var kaut kur aizmirst. Brilles bieži vien aizsvīst, kas ir gan neērti, gan neveikli. Un brilles arī trauce, jo stāv uz deguna, nospiežot to.

Protams, ka ne visiem tā gadās. Lielai daļai brilles nepazūd, nesalūzt un nespiež. Bet tikpat daudz var būt cilvēku, ar kuriem tā noteik. Tas atkarīgs no viņu dzīvesveida, paradumiem, rakstura īpašībām. Tā vienkārši ir, ka brilles ir neieredzēts, bet neatņemams ikdienas elements, bez kura nav iespējams vērties pasaulē. Ja tā, tad kontaktlēcas šiem cilvēkiem var būt īsts glābiņš. Protams, ka arī kontaktlēcu lietošana prasa sekošanu virknei dažādu noteikumu, bet tiem, kuri tiešām vēlas atbrīvoties no brillēm, tas nebūs nekāds šķērslis. Un vienmēr jau var paturēt brilles katram gadījumam. Arī tāpēc, lai ļautu acīm kādreiz atpūsties, izmantotu tās tad, ja kontaktlēcas jāmaina, bet nav vēl bijis laika to izdarīt.

Lai zinātu, kādas kontaktlēcas katram ir vispiemērotākās, jāiedziļinās dažādās specifiskās niansēs, jāveic arī rūpīga acu izmeklēšana. Bet to visu vislabāk darīt kopā ar zinošu acu speciālistu, kurš veiks pārbaudes, zinās, ko pajautāt, lai ieteiktu piemērotāko kontaktlēcu veidu. Un tālāk jau nav problēmu, jo iespēju iegādāties kvalitatīvas kontaktlēcas ir ļoti daudz. To var darīt gan optikas salonos, gan specializētās vietnēs internetā.