Rekurzeme.lv ARHĪVS

Telts kopšana ir tikpat svarīga kā regulāra apģērba tīrīšana

2017. gada 2. novembris 07:00

196
Telts kopšana ir tikpat svarīga kā regulāra apģērba tīrīšana

Vai starp lasītājiem ir kāds, kurš ir ar mieru pirkt nekvalitatīvu preci tikai tāpēc, ka tā būs lētāk? Varbūt. Bet, vai galu galā nebūs tā, ka skopais maksā divreiz?

Lai lietas kalpotu ilgi, tās pienācīgi jālieto, jākopj un jāuzglabā. Ikviens no mums to ikdienā dara ar apaviem, apģērbu, mēbelēm, sadzīves tehniku un citiem priekšmetiem. Tikpat svarīgi ir rūpīgi kopt un glabāt pasākumu aprīkojumu, piemēram, telti, galdus un krēslus, gāzes sildītājus un citu inventāru.

Šajā rakstā noskaidrosim, kādiem pasākumiem noder telts noma un kādu telti izvēlēties, lai svinības izdotos. Tāpat uzzināsim arī telts nomas priekšrocības kopumā, ja izvēle jāizdara starp pirkt vai nomāt to.

Kāpēc izvēlēties telti savam pasākumam?

Telts noma pasākumam iespējama visos četros Latvijas gadalaikos – ziemā, pavasarī, vasarā un rudenī. Ar telts izvēli ir tāpat kā ar apģērbu – jāizvēlas piemērots noteiktiem laikapstākļiem, lai garantētu labu pašsajūtu. Rudens un ziemas iestāšanās noteikti nav šķērslis pasākuma rīkošanai brīvā dabā.

Ne visas aktivitātes var notikt telpās un nereti svinību rīkošana tieši laukā piešķir tām īpašu gaisotni. Lai garantētu pasākuma izdošanos, kā arī viesu labsajūtu, noteikti jānodrošina piemērots inventārs, uzskata pasākumu aprīkojuma servisa ''Akurāts'' komanda.

Ja rīkojat nelielas sacensības starp draugiem, piem., ziemas braukšanā piesniegušā sacīkšu trasē, cilvēkiem nepieciešama vieta, kur pulcēties vienkopus, kur novietot uzkodas un siltus dzērienus, kur ērti atstāt savas personiskās mantas pirms sēšanās pie auto stūres. Šādai reizei lieliski noderēs telts noma.

Rudens un ziema ir laiks, kad dažādās pilsētās tiek organizēti tematiskie tirdziņi vai lieli gadatirgi. Arī šādās reizēs noderēs kā lielas platības teltis, tā arī vairākas nelielas vai mazas teltis un nojumes. Īpaši svarīgi tas ir tirgotājiem, lai produkti nesalītu vai uz tiem nesnigtu sniegs. Ja izvēlaties lielāku telti, tad zem viena jumta būs iespējams izvietot gan dažādu velšu tirdzniecības vietas, gan arī izveidot improvizētu kafejnīcu, kur pie koka galdiem un soliem cilvēki var baudīt karstvīnu un mieloties ar vietējo ražotāju uzkodām.

PVC audums – izturīgs un ūdensnecaurlaidīgs

Lai izvēlētos piemērotāko telti savam pasākumam, vispirms jāsaprot, kāda veida pasākums tas būs un kam telts kalpos. Draugu ballītei ar nelielām auto sacīkstēm slēgtā trasē noderēs neliela telts vai nojume, kur novietot uzkodas un personiskās mantas. Savukārt tematiskai tirdzniecības vietai vai gadatirgum ''Akurāts'' iesaka izvēlēties lielākas platības telti ar koka dēļu grīdu vai bez tās, ja esošais pamats ir piemērots aktivitātēm.

''Akurāts'' piedāvājumā lielākoties ir teltis, kuras veidotas no izturīga un kvalitatīva PVC auduma un metāla konstrukcijām (karkass). Tās pasargās no lietus un spilgtiem saules stariem. Tenta audums ir ūdensnecaurlaidīgs, tāpēc telts ir labākais risinājums pasākumiem brīvā dabā.

Teltīm, kas veidotas no PVC auduma, ir daudzveidīgs piedāvājums ''Akurātā''. Sākot no mazām un vidējām, beidzot ar teltīm, kuru platība sasniedz pat 1500 kvadrātmetrus.

Ūdensnecaurlaidīgais un izturīgais PVC audums izmantots šādās ''Akurāts'' maza un vidēja izmēra teltīs un nojumēs:

* 3 x 3 m telts;
* 5 x 5 m ar klasisko vai konusveida jumtu;
* telts ''Zvaigzne''.

Šis pats kvalitatīvais materiāls izmantots teltīm, kuru platību iespējams pielāgot klienta un pasākuma mēroga vajadzībām. To vidū ir:

* 10 m plata telts, kuras garumu iespējams pielāgot no 10 līdz 130 m;
* 12 m plats telts, kuras garumu var pielāgot no 10 līdz 25 m;
* 20 m plata telts, kuras garumu iespējams pielāgot no 10 līdz 75 m.

Telts ar plastikāta un stikla sienām

Jautāsiet, vai iespējama telts, kuras sienas veidotas no plastikāta vai stikla paneļiem? Ir gan! ''Akurāts'' pasākumu aprīkojuma klāstā ir arī šāda veida teltis, kuru platums ir 20 m, bet garumu iespējams pielāgot no 10 līdz 20 m.

No šāda materiāla veidotas teltis ''Akurāts'' komanda īpaši iesaka izvēlēties ilgtermiņa pasākumiem, piemēram, pagaidu noliktavām, tirdzniecības vietām, arī pasākumiem, kuriem nepieciešama izteiktāka telpas sajūta.

Jāpiemin, ka tieši šī veida teltis iespējams papildināt ar stikla vai plastikāta durvīm, kas garantēs siltuma noturību teltī. Durvis pieejamas ar vienu vērtni vai divām vērtnēm.

Telts kopšana un pareiza uzglabāšana

Lai teltij būtu ilgs kalpošanas laiks, ļoti svarīgi ir to pienācīgi kopt un glabāt. Pēc katras telts lietošanas reizes (pēc katra klienta!) ''Akurāts'' telti mazgā un izžāvē. Šim nolūkam uzņēmuma teritorijā ir speciāls angārs. Līdz ar to katrs klients var būt pilnībā pārliecināts, ka saņems tīru telti.

Pareiza kopšana un uzglabāšana ir ļoti svarīga, jo īpaši nomas inventāram. Līdzībās domājot – ja nokopsiet savus apavus, cik ilgi tie kalpos?

Kvalitātei ir cena, cena, ko klients maksā vienreiz par labu pasākumu aprīkojumu. Tāpēc izvēlies ''Akurāts'' pasākumu aprīkojumu, uzņēmuma, kas ir viens no pieredzes bagātākajiem piegādātājiem šajā tirgū ar vairāk kā desmit gadu pieredzi.

Iepazīsti ''Akurāts'' nomas inventāru savam pasākumam vietnē www.akurats.lv