Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kā nopelnīt vairāk naudas?

2017. gada 6. novembris 07:00

79
Kā nopelnīt vairāk naudas?

Vairums cilvēku nav apmierināti ar saviem ienākumiem. Cenām pieaugot, ikdienas tēriņi kļūst ar vien lielāki, bet darba algas reizē netiek tiem līdzi. Rezultātā, pat apzinīgi nostrādājot visu mēnesi, pēc rēķinu nomaksas, nekas nepaliek pāri. Šādās situācijās, lai atrastu naudu izklaidēm, ir jāapmeklē alfalainaa.fi, lai aizņemtos. Tomēr tas ir tikai īstermiņa risinājums. Kā lai atrod papildus iespējas iegūt vairāk naudas ilgtermiņā?

Prasi algas paaugstinājumu savam priekšniekam. Katrs no mums zina par šādu iespēju, daudzi no mums ir pārliecināti, ka pat ir pelnījuši saņemt lielāku algu par savu darbu, tomēr reti kurš uzdrīkstas to prasīt. Tavs priekšnieks ir ieinteresēts tev maksāt tik maz, cik vien tas ir iespējams. Tas nozīmē, ka, ja tu turpināsi cītīgi strādāt par savu patreizējo algu, tad tas tikai kalpos par apliecinājumu, ka priekšniekam vēl ir par agru pārskatīt tavu atalgojumu. Kāpēc, lai viņš to darītu, ja darba tirgū vēl ir pieejami tik cītīgi darbinieki kā tu, par tik zemu atalgojumu? Tas gan nenozīmē, ka vari atspert priekšnieka kabineta durvis jebkurā brīdī un nesagatavojies pieprasīt lielāku algu. Vispirms uzzini cik vidēji saņem tavā profesijā nodarbinātie, apdomā kā tieši tu nes pozitīvu ieguldījumu kompānijā. Būtiski ir arī sagaidīt piemērotāko brīdi. Vislabāk prasīt algas pielikumu ir lakā, kad nesen esi izcēlies ar īpaši augstu produktivitāti.

Sāc pievērst vairāk uzmanības darba tirgum. Ik pa laikam pāršķirsti sludinājumu portālus, lai zinātu, kādas ir pieprasītākās un labāk apmaksātās profesijas, kurās tu varētu strādāt. Ievieto arī pats savu CV kādā no portāliem. Šiem soļiem sekot ir ieteicams arī tad, ja neesi pārliecināts vai vēlies drīzumā mainīt darba vietu. Pat tad, ja jūties pilnībā apmierināts ar savu darbu, droši vien arī priekš tevis pastāv tāds piedāvājums, no kura tu nespētu atteikties. Ja kāds no taviem draugiem vai radiniekiem darbojas tev interesantā sfērā, izrādi šo interesi. Ir tikai laika jautājums, līdz kāds no šiem soļiem, tevi novedīs līdz neaizpildītai darba vietai, kas atbilst tavai kvalifikācijai un piedāvā labāku atalgojumu, nekā tu saņem šodien.

Pārskati savas personības stiprās puses, hobijus un intereses un pameklē tiem atbilstošas darba iespējas. Ja esi sociāli aktīva personība, varbūt tu varētu nopelnīt vairāk strādājot apkalpošanas sfērā, strādājot reģistratūrā, vai pieņemot zvanus klientu apkalpošanas centros. Ja neizdodas atrast interesantu darbu, kas ir atbilstošs tavai šā brīža kvalifikācijai, uzlabo to. Nebūt ne viesiem darbiem obligāts nosacījums ir specializēta izglītība. Ar īsiem programmēšanas kursiem ir pietiekoši, lai atrastu darbu kā administrators kādā interneta veikalā, bet ar pusgadu gariem grafiskā dizaina kursiem pietiek, lai atrastu darbu arhitektu birojā. Centies materializēt savus talantus pilnībā. Ja tev labi padodas valodu mācīšanās, apgūsti, piemēram, somu jeb suomi valodu un strādā par tūrisma gidu.

Viens no labākajiem veidiem kā iegūt papildus naudu, ir vienkārši mazāk tērēt. Pārskati savus izdevumus, īpašu uzmanību pievēršot pārtikas un dzīvokļa īres tēriņiem. Labs veids kā ietaupīt daudz naudas un uzlabot savu veselību ir ievērot veselīgu diētu, izgriežot no tās visus saldinātos dzērienus. Pārskati īrējamo dzīvokļu sludinājumus un atrodi lētāku dzīvokli, ietaupot būtisku summu katru mēnesi. Bet pats galvenais, apzinies cik daudz naudas tu tērē. Iespējams, ka esi viens no cilvēkiem, kuriem bankas konta pārbaudīšana katru reizi sagādā nepatīkamu pārsteigumu. Tas nozīmē, ka pilnībā nekontrolē savus izdevumus un, ja nesāksi tos apzināties, nāksies nopelnīt ļoti daudz naudas, lai tās nekad nepietrūktu.