Rekurzeme.lv ARHĪVS

Vai katrai naudas grūtību problēmai ir atrodams risinājums?

2017. gada 5. decembris 09:52

71
Vai katrai naudas grūtību problēmai ir atrodams risinājums?

Ak, mēs, drāmas karaļi un karalienes! Teju ikviens no jums piekritīs, ka dzīvē ir saskāries ar finansiālām grūtībām. Kāds, iespējams, vienu reizi, cits – pāris, vēl kādam tā ir ikdiena, kas šķiet nebeidzamu naudas problēmu cikls. Taču, ja tā paskatāmies uz šīm ķibelēm no malas – vai tās tiešām ir tik lielas? Varbūt lielākā problēma ir tajā, ka mēs dramatizējam situāciju, ļaujamies emocijām un aizmirstam par galveno.

Kad sastopamies ar finansiālām grūtībām, pirmā lieta, par ko aizdomājamies – ak Dievs, kā es samaksāšu rēķinus, izskološu bērnus, nokārtošu mašīnas tehnisko apskati utt…. Jautājumu ir daudz, un tie visi maļas pa mūsu galvu, sajaucot domas vienā lielā putrā, kas aizmiglo skatu uz reālo situāciju un neļauj mums koncentrēties uz galveno – risinājuma meklēšanu.

Cilvēku dabā ir uztraukties. Mēs uztraucamies par sīkumiem un par lielām lietām. Uztraucamies jaunībā un tad, kad jau esam pieauguši. Un, kad nav par ko uztraukties, paši sameklējam sev problēmu, lai sāktu par to ''stresot''. Nereti dažādas ķibeles mēs uzskatām par krietni lielākām, nekā tās patiesībā ir, un tas savukārt traucē doties un priekšu un meklēt alternatīvas.

Tādēļ, ja arī tevi ir piemeklējušas finansiāla rakstura problēmas, apsēdies, paņem papīru un rakstāmo, dziļi ieelpo un ieskaties šajos padomos, kas tev palīdzēs saprast, kā ieraudzīt ''gaismu tuneļa galā'' un atgūt virsroku pār savu dzīvi.

* Objektīvs skatījums uz problēmu. Pēc tam, kad panika par notikušo norimusi, centies iejusties trešās personas ādā un paskatīties uz situāciju no neitrālas perspektīvas. Padomā, kas radīja šo finansiālo problēmu, kādas var būt tās sekas un vai šī ķibele ir tik nozīmīga, cik tev šķiet.

Ja pašam liekas grūti to visu izdarīt, vari pieaicināt kādu draugu vai kolēģi, kuram tu uzticies un kurš varētu tev sniegt loģisku viedokli par radušos situāciju. Protams, ņem vērā, ka citu cilvēku sniegtajiem ieteikumiem ir tikai rekomendējoša nozīme, tev nav obligāti jādara tieši tā, ka viņi iesaka, un gala lēmums jāpieņem pašam. Padomā, vai šai situācijai ir risinājumi? Jā, protams, ka ir!

Ikvienai problēmai ir kaut viens risinājums. Turklāt, ja tā padomājam, tas, kad notiek šobrīd, nepaliks tāds visu laiku, agrāk vai vēlāk kaut kas mainīsies. Padomā, vai finansiālā problēma tev būs aktuāla arī pēc pusgada, gada? Droši vien, ka nē.

* Dari kaut ko! Pirmais nosacījums, kas tev jāievēro – problēmas risinājums neatnāks un neiekritīs tev rokās, tev pašam ir aktīvi jārīkojas! Pieņemot lēmumu kaut ko mainīt savā dzīvē un risināt radušos situāciju, tu sevi noskaņosi apņēmīgi un pozitīvi, un tas ir svarīgs pamats, uz kā būvēt turpmāko notikumu gaitu. Ir taču tik labi atgūt kontroli pār savu dzīvi, vai ne?

Saprotot to, ka tev nav naudas, tu jūties izmisis, nevarīgs un ierobežots savās iespējās. Protams, var mēģināt ticēt tam, ka nauda nenes laimi, taču mēs skaidri zinām to, ka bez naudas izdzīvot nav iespējams.

Iedomāsimies, ka ir noticis negadījums, un tev steidzami nepieciešama nauda auto remontam. Iekrājumu tev nav, tādēļ tu pirmajā brīdī krīti izmisumā, jo nezini, kur ņem naudu. Tajā pašā laikā, tev ir stabils, diezgan labi atalgots darbs, un tu zini, ka katru mēnesi tavā kontā ienāk noteikta naudas summa, taču uzreiz nepieciešamo daudzumu mašīnas remontam tu atlicināt nespēj. Šādu, ārkārtas situāciju risināšanā noderīga alternatīva ir aizdevums internetā. Ja zini, ka to spēsi atdot un lielāka naudas summa ir nepieciešama nekavējoties, noformēt aizņēmumu ir vienkāršākais veids, kā atrisināt problēmu.

* Tu neesi vienīgais. Lai arī katram savas problēmas ir svarīgākas, iespējams, tev labāk palīdzēs justies fakts, ka ļoti, ļoti daudz cilvēku ikdienā sastopas ar līdzīgām un vēl lielākām ķibelēm, kas saistītas tieši ar naudu. Ne velti viens no populārākajiem stresa iemesliem ir tieši finansiālas problēmas.

Atceries, ka nervozēšana un vaimanāšana par to, cik dzīve ir slikta, neatrisinās neko. Tā vietā saņemies un meklē alternatīvas, un atceries – ikvienai problēmai ir kaut viens risinājums!