Rekurzeme.lv ARHĪVS

Dināra Rudāne un Ingus Pētersons jaunā Ziemassvētku programmā ''IR KLUSA NAKTS''

2017. gada 10. decembris 07:00

496
Dināra Rudāne un Ingus Pētersons jaunā Ziemassvētku programmā ''IR KLUSA NAKTS''

Koncerts Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē notiks 23. decembrī pulksten 17.

Adventes laikā Latvijas dievnamos viesosies skaistāko tradicionālo Ziemassvētku dziesmu programma ''IR KLUSA NAKTS''. Komponists Jānis Lūsēns programmu veidojis izciliem solistiem Dinārai Rudānei un Ingum Pētersonam, kā arī diviem talantīgiem bērniem ar eņģeļu balsīm, dažādu vokālo konkursu laureātiem, Elizabetei Lukaševičai un Kristianam Jasinskim.

Mūzika dvēseliskās noskaņās būs kā klusināta un niansēta saruna ar klausītāju, atgriežoties siltās bērnības atmiņās – tā raksturojamas J. Lūsēna jaunās programmas aranžijas gan tradicionālajām dziesmām, gan Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Valta Pūces un paša komponista Ziemassvētku tematikai veltītajām melodijām, kuras jau paguvušas iemantot klausītāju mīlestību.

''Tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, kas savu vērtību ieguvušas, nākot no dažādu tautu un laiku Ziemassvētku svinēšanas tradīcijām, ir pamats arī mūsu sajūtām gada nogalē. Tāpēc šogad, veidojot Ziemassvētku koncertu ''IR KLUSA NAKTS'', esam atgriezušies pie muzikālajām pamatvērtībām un vides, no kurienes šī mūzika nākusi – Latvijas dievnamiem'', uzsver J. Lūsēns.

Kopā ar solistiem muzicēs kameransamblis Jāņa Lūsēna (taustiņinstrumenti) vadībā – Evija Mundeciema (flautas, zvaniņi, perkusijas), Marita Karpa (akordeons) un Jānis Lūsēns jun. (ģitāras).

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas ''Biļešu paradīzes'' kasēs un www.bilesuparadize.lv.