Rekurzeme.lv ARHĪVS

TOP 13 citāti par naudu

2018. gada 22. februāris 07:00

1618
 TOP 13 citāti par naudu

Nauda var būt diezgan salds dzīves papildinājums, ja spējam izmantot to atbilstoši. Tā var nodrošināt jūs ar elpu aizraujošiem ceļojumiem un dzīvesveidu, brīnišķīgām lietām un piedzīvojumiem, un par to dažreiz ir pat iespējams nopirkt mazliet laimes. Vienīgā nelaime? Lielākajā daļā dzīves mums šķiet, ka naudas mums nekad nav pietiekami daudz. Sadarbojoties ar mūsu partneriem no finanšu tiešsaistes vietnes lantop.se, esam apkopojuši iedvesmas pilnu sarakstu ar TOP slavenākajiem un iedvesmojošākajiem citātiem par naudu. Kas slaveniem cilvēkiem ir sakāms par šo ietekmīgo līdzekli, kas spēj dzīvē mainīt vai ierobežot tik daudzas lietas? Lasiet tālāk, lai uzzinātu, kurš no mūsu 13 citātiem visvairāk rezonē ar jūsu naudas filozofiju, bet kurš citāts, savukārt, iedvesmo jūs uz darbību – iegūt vēl vairāk naudas!
1.    “Nekad tērējiet savu naudu, pirms neesat to nopelnījuši” – Tomas Džefersons, Amerikas Savienoto Valstu trešais prezidents.
2.    “Ir labi, kad jums ir nauda un visas tās lietas, ko nauda var nopirkt. Bet ir arī noderīgi ik pa laikam pārbaudīt un pārliecināties, ka neesat pazaudējuši lietas, ko par naudu nevar nopirkt.” - Džordžs Lorimers, amerikāņu žurnālists un autors.
3.     “Ja vēlaties būt bagāti, padomājiet par uzkrājumiem tikpat daudz, kā jūs domājat par naudas pelnīšanu.” - Bendžamins Franklins, amerikāņu rakstnieks, zinātnieks, politologs, izgudrotājs, kareivis un diplomāts.
4.    “Daudzi ļaudis domā, ka viņiem neizdodas nopelnīt pietiekami daudz naudas savām vajadzībām, bet to, ko viņi paši nezina, ir tas, kā šo nopelnīto naudu pareizi izmantot.” – Franks A. Klarks, amerikāņu politiķis.
5.    “Daudzi cilvēki nepievērš uzmanību savai naudai, līdz tie gandrīz nonāk līdz tās beigām, un citi dara to pašu – tikai ar savu laiku.” – Johans Volfgangs fon Gēte, vācu dzejnieks, rakstnieks un mākslas teorētiķis.
6.    “Nauda ir tikai līdzeklis. Tā aizvedīs jūs uz jebkuru vietu, bet tā neaizstās jūs vadītāja vietā.” – Ajna Randa, krievu-amerikāņu rakstniece, filozofe, dramaturģe un scenāriste.
7.    “Nauda ir briesmīgs pavēlnieks, bet lielisks kalps.” – P.T. Barnums, amerikāņu šovmens, politiķis un biznesmenis.
8.    “Jums jāgūst kontrole pār savu naudu, vai arī tās trūkums uz visiem laikiem kontrolēs jūs.” – Deivs Ramzijs, amerikāņu uzņēmējs, autors, finanšu raidorganizācijas un televīzijas personība un motivējošu runu teicējs.
9.    “Ir milzīgā atšķirība starp lielu naudas pelnīšanu un būšanu bagātam”. – Marlēna Dītriha, vācu kinoaktrise un dziedātāja.
10.    “Nauda parasti tiek piesaistīta, nevis iegūta.” – Džims Rons, amerikāņu uzņēmējs, autors un motivējošu runu teicējs.
11.    “Ja mēs pārvaldām savu bagātību, mēs būsim bagāti un brīvi. Ja mūsu bagātība pārvalda mūs, mēs patiešām būsim nabadzīgi līdz kaulam.” – Edmunds Burks, Īrijas valstsvīrs, autors, politiskais teorētiķis, orators un filozofs.
12.    “Vienkāršs fakts, ko ir grūti iemācīties, ir tas, ka īstais brīdis, lai sāktu uzkrāt naudu, ir tieši tad, kad jūs pie tās pirmoreiz tiekat klāt.” – Džo Mūrs, amerikāņu politiķis.
13.    “Nestāstiet man par savām galvenajām prioritātēm. Parādiet man, kur jūs tērējat savu naudu, un es jums pastāstīšu pats, kas ir jūsu prioritātes.” – Džeimss V. Friks, viceprezidents sabiedrisko attiecību, absolventu lietu un attīstības jautājumos “Notre Dame” universitātē.

Un, ja nu pēc iepazīšanās ar šiem citātiem, esat apņēmušies piepildīt savus sapņus, tad ziniet, ka labākie ātrie kredīti 1000 SEK apmērā (bästa snabblån 1000 kr), kas līdzvērtīgi nepilniem 100 eiro nelielu sapņu īstenošanai, pieejami uz izdevīgiem noteikumiem teju pie ikviena nebanku aizdevēja. Izmantojiet kredītu salīdzināšanas portālus, lai atrastu sev piemērotāko.