Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kā spert pirmos soļus akciju tirgū?

2018. gada 10. marts 07:00

74
Kā spert pirmos soļus akciju tirgū?

Doma par iesaistīšanos akciju tirdzniecības tirgū var likties pārāk sarežģīta, lai to pat sāktu. Cilvēkiem, kas vēlas veikt pirmos soļus akciju tirdzniecībā un apgūt pamatus, ir jāzina, ar ko sākt. Tāpat kā daudzās dzīves jomās, lai tiktu līdz pozitīvam rezultātam, bieži vien nākas iziet cauri izmēģinājumu un kļūdīšanās ciklam. Bet šeit jūs varat atrast lieliskus resursus, kā sākt apgūt akciju tirdzniecības pamatprincipus. Ja jums nav savu naudas līdzekļu ieguldīšanai, sāciet ar mazu aizņēmumu. Šādiem nolūkiem var pieteikties aizdevumam internetā (ansök om lån online).

Kā jaunais investors, sekojiet tirgum lasot ziņu portālus kā MarketWatch un CNBC. Lasot ikdienas galvenos stāstus un pārbaudot tirgus skaitļus katru dienu, jūs drīz iepazīsieties ar tirgus tendencēm, kā arī ekonomikas un biznesa koncepcijām kopumā. Tāda interneta vietne kā Seeking Alpha, kurā ir liels daudzums ar pieredzējušu investoru blogiem ir labs sākums. Kā arī meklējumprogrammas var novest jūs pie tūkstošiem noderīgu rakstu.

Grāmatas ir uzticams avots, lai iegūtu norādījumus par to, kā pieņemt lēmumus par ieguldījumiem un kā izvēlēties investīcijas un brokeri. Dažas iesācēju grāmatas var atrast tiešsaistē bez maksas vai tādās e-komercijas vietnēs kā Amazon. Lasot grāmatas, jūs varat iegūt daudz informācijas, kas ir lētāka salīdzinājumā ar virtuālo semināru un kursu izmaksām.

Vēl viena vieta, kur rast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, ir forumi. Pastāv īpaši forumi iesācējiem, piemēram Traders Laboratory. Daudz tēmu var atrast arī Reddit akciju tirgus sadaļā. Lai gan forumos ir jāievēro piesardzība, jo lielākā daļa dalībnieku nav profesionāli vai veiksmīgi tirgotāji, tādēļ informāciju var izmantot, lai iegūtu vispārēju priekšstatu un uzzinātu tirgotāju domāšanas veidu, nevis patiešām ievērotu konkrētus ieteikumus.

Maksas abonementi ir kaut kas, kas jāņem vērā. Parasti tie ietver daudzus datus, kas savākti gadu gaitā un visaptverošus pētniecības rīkus, tostarp portfeļa izsekošanu, analīzi un optimizāciju. Ir svarīgi atrast pareizos abonementus tīmeklī, jo daudzi no tiem sola lielus, garantētus ienākumus, bet patiesībā ir neuzticami projekti ar augstu cenu līmeni, kas liek jums izveidot stratēģiju, kas nav pat izdevīga. Divi no investoru uzticību iekarojušiem abonementiem ir Morningstar un Bank Rate.

Vebināri un tiešsaistes kursi var būt ļoti izdevīgi. Ir daži bezmaksas tīmekļa semināri, kas var sniegt daudz vērtīgu ieskatu. Populāri vebināri tiek rīkoti Investors. Kursi parasti ir dārgi, bet tas ir labs risinājums, ja rodas sajūta, ka ar bezmaksas resursiem nepietiek. Tirdzniecības un investīciju kursus var atrast tādās tīmekļa vietnēs kā  Online Trading Academy, Udemy, un citviet. Bezmaksas saturu vienmēr varat atrast Youtube.

Jums ir jāsaprot akciju tirgus diagrammas. Daļa no tām ir ļoti vienkārši izmantojamas iesācējiem, bet citas ir domātas pieredzējušiem investoriem. Noderīga vietne pamata diagrammas atsauces iegūšanai ir Stockcharts, kur tikai ar dažiem klikšķiem jūs varat izveidot tīmekļa augstākās kvalitātes finanšu diagrammas vai nu par brīvu vai par maksu, kad būsiet apguvuši pamatus. Tas nodrošina izglītojošu materiālu un plašu tehnisko analīzi.

Papildus teorijas apgūšanai ir lietderīgi ātri ieiet praksē. Lielisks variants praktiski mācīties ir akciju tirgus spēles, ko nodrošina dažādi tiešsaistes starpnieki, kas pieejami gan datoriem, gan mobilajām ierīcēm. Tas ir simulēts tirdzniecības process, kurā ieguldījumus var praktizēt, neieguldot reālu naudu, kas tiek saukta arī par papīra tirdzniecību. Papīra tirdzniecību var izmantot arī jaunu un dažādu ieguldījumu stratēģiju testēšanai. Visbiežāk izmantotie biržu simulatori ir Virtual Stock Exchange un Wall Street Survivor.

Pēc teorijas apgūšanas veiciet pētījumu pirms investīcijas. Ir ļoti svarīgi iepazīties ar uzņēmumu, kas jūs interesē. Pārbaudiet tīmeklī peļņas potenciālu un neseno akciju tendenci. Ir ieteicams ieguldīt līdzekļus tirgos, kas jums ir zināmi, vai tā būtu pārtikas rūpniecība, IT vai cita. Tāpat arī jums jāveic izpēte par labākajiem bezprocentu kredītiem 24 stundas diennaktī (bästa låna räntefritt 24h), lai izlemtu, kurš būs jums piemērotākais aizdevums.

Kad esat nolēmis par investīciju instrumentiem, kas ir vispiemērotākie jūsu tirdzniecības stratēģijai, nākamais solis ir izvēlēties tiešsaistes brokeri. Tas palīdzēs jūsu izpētē un veikt jūsu pirkšanas un pārdošanas pasūtījumus. Pārliecinieties, ka tiešsaistes brokeris nodrošina vajadzīgās funkcijas krājumu uzraudzībai un analīzei. Lai padarītu jūsu investīciju iespējas plašākas, pārliecinieties, ka brokerim ir pilns komplekts, kas sastāv no obligācijām, akcijām, forex tirdzniecības. Populārākie tiešsaistes brokeri ir TD Ameritrade un Fidelity.