Rekurzeme.lv ARHĪVS

Izplatītākie iemesli, kādēļ cilvēki aizņemas naudu

2018. gada 11. marts 07:00

110
Izplatītākie iemesli, kādēļ cilvēki aizņemas naudu

Lielākā daļa no mums aizņemas naudu kādā dzīves brīdī. Daudziem cilvēkiem naudas aizņemšanās ir kļuvusi par dzīvesveidu. Bet kas tad ir tie visizplatītākie iemesli, kādēļ mēs aizņemamies? Šeit ir uzskaitīti populārākie no tiem un sniegti paskaidrojumi, kā arī ieteikumi.

Ikmēneša budžeta palielināšana

Mūsdienās aizvien populārāk kļūst aizņemties naudu tādām vienkāršām lietām kā rēķinu nomaksa pirms algas dienas, iziešana kopā ar draugiem vai kādi negaidīti izdevumi. Šo funkciju veic ātrie kredīti. Šī parādība sāka kļūt aktuālāka pēc globālās finanšu krīzes iestāšanās 2008. gadā. Ātro kredītu apjoms ir pieaudzis, jo tas ir galvenais veids, kā palīdzēt cilvēkiem segt vismaz dažus maksājumus, kamēr tiek gaidīta darba samaksa. Mūsdienās itin viegli ir pieejami arī bezmaksas naudas aizdevumi 24 stundas diennaktī (gratis lån-penge 24h), tomēr balstīties uz ātrajiem kredītiem katru mēnesi nav laba ideja, un šie aizdevumi būtu jāizmanto tikai īstermiņā, kad rodas neatliekamas finansiālas vajadzības.

Automašīnas iegāde

Auto industrija ir ļoti dārga nozare gan automobiļu cenas ziņā, gan to uzturēšanas izmaksu dēļ. Ja jums ir nepieciešama automašīna, bet nav naudas tās iegādei, varat pieteikties automašīnu līzingam. Tos parasti piedāvā automašīnu finansēšanas uzņēmumi. Auto aizdevumi ir diezgan dārgi, tādēļ pirms piesakāties līzingam, ir svarīgi, lai jums būtu stabili un pierādāmi ikmēneša ienākumiem.

Mājokļa pirkšana

Nekustamā īpašuma iegāde ir viens no dzīves nozīmīgākajiem mirkļiem cilvēka dzīvē. Ja jūs vēlaties iegādāties māju, vislabāk ir uzlabot savas personīgās finanses un pieteikties hipotekārajam kredītam bankā, kas labi izprot jūsu vajadzības. Jums ir jābūt iekrātam arī depozītam jeb pirmajai iemaksai, kas var aizņemt laiku, tādēļ ir svarīgi sākt pārvaldīt savu kredīta profilu.

Mājokļa uzlabošana

Kad sapnis par māju ir īstenots, saprotams, ka to var nākties pārveidot pēc savām vēlmēm. Ja jums prātā ir projekts, kas pievienos vērtību jūsu mājām, personīgais aizdevums, kas ir patēriņa kredīts (hvad er et forbrugslån), var būt lielisks veids, kā to finansēt, nepieskaroties jūsu pašu kapitālam. Virtuves un vannas uzlabojumi parasti veido vislielākos izdevumus, pievienojot vērtību, komfortu un ērtību jūsu dzīvesvietai. Citi zemu izmaksu uzlabojumi ietver krāsošanu un dārza ierīkošanu, kas ir viegli izpildāmi, izmantojot nelielu personīgo aizdevumu vai pašu kapitāla finansējumu.

Citu aizdevumu atmaksa un konsolidēšana

Izmantojot ātro kredītu vai cita veida finansējumu, jūs varat samazināt procentu likmi, paātrināt atmaksu un / vai samazināt ikmēneša maksājumus, kas ir sakrājušies saistībā ar citiem aizdevumiem, līdz stabilākam līmenim. Konsolidācija apkopo visas jūsu neapmaksātās parādsaistības saskaņā ar vienotu atmaksas struktūru, vienkāršojot atmaksas procesu un uzlabojot naudas plūsmu. Tas gan var novest pie lielākas problēmas, piemēram, pārmērīgi ilga atmaksas laika vai pārmērīgi lielu naudas summu aizņemšanās.

Lai neaizņemtos no līdzcilvēkiem

Grūtos brīžos bieži vien vēršamies pie ģimenes vai draugiem, lai lūgtu finansiālu palīdzību. Taču veicot šādu soli, aizņemoties naudu no ģimenes locekļa vai drauga, jūs uzreiz maināt attiecību dinamiku, īpaši, ja konstatējat, ka nevarat atmaksāt naudu laikā. Šis ir vēl viens iemesls, kāpēc daudzi cilvēki pievēršas aizdevumiem, lai izvairītos no finansiālām problēmām, nevis aizņemas naudu no līdzcilvēkiem. Galu galā, aizņemšanās no uzticama aizdevēja ir labāka nekā riskēšana ar savstarpējām attiecībām.

Uzņēmējdarbība

Uzņēmuma atvēršana vai tā iegāde prasa ļoti lielus līdzekļus. Kaut arī jebkura uzņēmējdarbība ir saistīta ar risku, labs uzņēmums ir spējīgs ātri atmaksāt aizņemto naudu. Aizdevumi mazajiem uzņēmumiem dažreiz tiek piedāvāti par zemākām procentu likmēm vai bez ķīlas, tāpēc izmantojiet jebkādus resursus, lai veicinātu savus panākumus uzņēmējdarbībā.