Rekurzeme.lv ARHĪVS

Pazīmes, ka esat veiksmīgi, pat tad, ja tā nejūtaties

2018. gada 14. marts 07:00

58
Pazīmes, ka esat veiksmīgi, pat tad, ja tā nejūtaties

Mūsdienu straujajā izaugsmē un notikumu maiņas tempā, darbs vienā uzņēmumā vai amatā vairs nav ilgtermiņa lieta. Tāpēc jums ir jābūt gataviem mainīt darba vietas un darba devējus jebkurā laikā. Šī jaunā realitāte prasa atšķirīgu domāšanas veidu nekā tā, pie kuras daudzi vai lielākā daļa no mums bija pieraduši vien 5 līdz 10 gadus atpakaļ. Mūsdienās darba ņēmējam patiesībā ir veseli divi uzdevumi saistībā ar savu karjeru. Pirmais ir tāds pats, kāds tas vienmēr ir bijis, proti, jums jāpaveic jums uzticētie darba pienākumi un jādara tas pēc labākās sirdsapziņas. Savukārt, otrais uzdevums ir jauns – tagad jums jābūt lietas kursā arī par to, kas notiek pāri jūsu pašreizējam galdam un biroja sienām, lai aktīvi strādātu pie sava personīgā karjeras ceļa. Iepriekš jūs, iespējams tik daudz laika netērējāt, lai piedomātu par savu karjeru, jo teju gandrīz jebkura darba vieta bija ilgtermiņa. Šodienas realitāte ir tāda, ka jauni uzņēmumi jūsu redzeslokā nāk un iet. Bet jūsu personīgais karjeras ceļš jums būs mūžīgi – tik ilgi, kamēr vien jūs vēlēsieties turpināt strādāt. Tas ir jūsu brauciens!

Tomēr, lai cik vareni šāda brīvība arī neizklausītos, ir viegli iegrimt grūtsirdībā brīdī, kad tiekat atlaisti no kārtējās darba vietas, jo tajā notikusi reorganizācija vai štatu samazināšana. Jūs varat pakāpeniski sākt uzskatīt, ka esat īsti neveiksminieki un jūsu prasmju vērtība netiek pienācīgi novērtēta. Tomēr nav vērts mest plinti krūmos! Sadarbībā ar zviedru finanšu tiešsaistes vietu www.lanme.se, esam apkopojuši dažādas pazīmes, pēc kurām noteikt, ka jūs esat daudz veiksmīgāki, pat tad, ja šobrīd tā varbūt nemaz nejūtaties.

Šeit būs desmit pazīmes, kas jums norādīs, cik patiesībā veiksmīgāki jūs esat ar katru iegūto pieredzi:
1. Jūs esat veiksmīgi, ja spējat izjust ļoti stipras emocijas (skumjas, nožēlu, vilšanos), bet neļaut šīm emocijām pārņemt jūsu veselo        saprātu, bet gan pāriet nākamajā līmenī - pozitīvās domās par nākotni.
2. Jūs esat veiksmīgi, ja esat spējuši atkal nokļūt uz pārticības ceļa pēc kārtējā karjeras vai personīgās dzīves trieciena. Jūs esat kļuvuši tikai spēcīgāki un viedāki pēc katras šādas pieredzes un nākamajā reizē spējat paredzēt līdzīgus notikumus pāris soļus pirms tie notiek.
3. Jūs esat veiksmīgi, ja esat droši par to, ka esat spējīgi un ētiski cilvēki un zināt, ka jebkurš nākotnes darba devējs būtu laimīgs, ja jūs nokļūtu viņu komandā.
4. Jūs esat veiksmīgi, ja jūs ticat saviem spēkiem vairāk, nekā kam citam, vai kādam, kas mēģina jums ieskaidrot, ka jums ir jāpārtrauc centieni pirms vēl esat pamēģinājuši.
5. Jūs esat veiksmīgi, ja jums apkārt ir cilvēki, kas jūs un jūsu talantus novērtē, ciena un mīl.
6. Jūs esat veiksmīgi, ja ieklausāties gan saprāta balsij, sirdsbalsij un labi izkoptiem instinktiem pieņemot jums svarīgus lēmumus. Jūs neļaujat savam darba devējam vai kādam citam pieņemt lēmumus par jūsu karjeras virzību.
7. Jūs esat veiksmīgi, ja spējat gūt sev derīgas mācības un jaunas prasmes no katras darba vietas, lai cik ilgi vai neilgi jūs tajā arī nestrādātu.
8. Jūs esat veiksmīgi, ja spējat uz jebkuru situāciju skatīties vismaz no diviem skatu punktiem – zaudējuma un ieguvuma. Jūs zināt, ka iegūt ātro kredītu bez kredītinformācijas (jeb, kā to dēvē zviedru valodā, snabblån utan uc pengar direkt) ne vienmēr nozīmē, ka aizņēmējs būs bezatbildīgs un nespēj kontrolēt savas finanses.
9. Jūs esat veiksmīgi, ja esat kādreiz pārkāpuši savas lielākās bailes, lai sasniegtu lielākas virsotnes.
10. Jūs esat veiksmīgi, ja jūs spējat tikt galā ar mūsdienu darba tirgus spriedzi un beigās noteikt: “Šī situācija ir nepatīkama, bet ar mani viss būs kārtībā!”