Rekurzeme.lv ARHĪVS

Seši viegli un ērti veidi, kā ietaupīt

2018. gada 21. marts 07:00

63
Seši viegli un ērti veidi, kā ietaupīt

Mēs visi ik pa laikam meklējam jaunas idejas tam, kā vēl dažādākos veidos ietaupīt naudu un uzkrāt dažus papildus eiro dažādiem neparedzētiem izdevumiem. Diemžēl tiem no mums, kuri ir pieraduši dzīvot no vienas algas dienas līdz otrai, var šķist teju neiespējami novirzīt kaut nelielu daļu no ienākumiem uzkrājumu veikšanai. Ja tas attiecas arī uz jums, tad noteikti lasiet tālāk, jo esam apkopojuši vieglus un ērtus veidus, kā ikviens var ietaupīt – absolūti neatkarīgi no jūsu ienākumu līmeņa. Jo patiesība ir pavisam vienkārša – vienmēr var atrast veidus, kā ietaupīt un uzkrāt naudu, it īpaši, ja jums nav nekas pretī tam veltīt nedaudz sava laika.


1.    Nomainiet finanšu pakalpojuma sniedzēju (pārejiet uz citu banku)
Ja no jūsu konta ik mēnesi tiek iekasēta apkalpošanas maksa par norēķina kontu, jūs maksājat par katru transakcijas veikšanu un jūs saņemat procentus gandrīz nulles vērtībā par saviem noguldījumiem, tad varbūt ir pienācis laiks nomainīt banku? Izpētiet visu pieejamo banku piedāvājumus un neizslēdziet no saraksta tiešsaistes bankas – to piedāvājumi bieži vien patērētājiem ir krietni vien izdevīgāki.


2.    Salīdziniet kredītu piedāvājumus, pirms izdarāt savu galējo izvēli
Šodien  kredītu salīdzināšana ir viegli izdarāma tiešsaistē, to piedāvā vairākas kredītu salīdzināšanas tiešsaistes vietnes, tāpēc būtu muļķīgi neizmantot šo iespēju un atsaukties uz pirmo kredītu piedāvājumu, ko esat saņēmuši savā pasta kastītē. Kredītsaistības parasti ir ilgtermiņa finansiālais slogs, tāpēc jūs noteikti gribēsiet atrast jūsu maciņam vispiemērotāko variantu.


3.    Sagatavojiet mājas maltīšu ēdienkarti
Viens no lielākajiem pārtikas produktu budžeta vājajiem punktiem ir brīdis, kad jums nav atbildes uz jautājumu “Ko šodien ēdīsim vakariņās?” Tajos brīžos jūs ļaujaties daudziem impulsa pirkumiem, pasūtiet picu uz mājām vai ejiet uz ātrās ēdināšanas restorāniem. Visas no šīm opcijām ir krietni neizdevīgākas par ēdiena gatavošanu mājās. Tāpēc pieradiniet savi pie maltīšu laicīgas plānošanas – veselai nedēļai vai pat mēnesim uz priekšu. Tas ne tikai ietaupīs jums naudu, bet arī nodrošinās, ka jūs izmantojat visu pārtiku, kuru nopērkat pārtikas preču veikalā, jo tai būs konkrēts mērķis.


4.    Pērciet vairumā, bet esiet arī piesardzīgi
Šis naudas taupīšanas padoms var potenciāli jums atspēlēties, ja vairumā sapērciet tādas lietas, kuras jāizlieto īsā termiņā. Tāpēc – esiet piesardzīgi to produktu izvēlē, ko esat nolēmuši iepirkt vairumā. Ir daudz lētāk iepirkt lielāko daļu preču vairumā, sākot no cepumiem, graudaugu pārslām, līdz pat zobu pastai un šampūnam. Tomēr iegādājieties tikai tos produktus vairumā, ja skaidri zināt, ka varat tos uzglabāt savā mājā uz ilgāku laiku un izlietot pirms to derīguma termiņa beigām. Vislabāk vairumā iepirkt tieši tīrīšanas un personīgās higiēnas preces, dažāda veida makaronus un konservētos produktus.


5.    Sastādiet pārtikas preču sarakstu un dodieties uz veikalu tikai ar to
Kad jūs zināt, ko tieši plānojat gatavot vakariņām visas nedēļas garumā, tad izveidojiet pārtikas preču sarakstu, uz kura pamatosiet savus pirkumus saskaņā ar konkrētiem maltīšu plāniem, un to, kas jums no visa mājās vēl pietrūkst. Izmantojiet dažādas recepšu un sastāvdaļu salīdzināšanas tabulas, lai papildus izvēlētos arī vislētākās maltīšu sastāvdaļas. Stingri pieturieties pie iepirkumu saraksta un neļaujieties pārtikas preču veikalā izsludinātajām akcijām, ja jums ir saraksts – tad tikai tas jums arī ir nepieciešams. Impulsa vadīti pirkumi tikai rada liekus izdevumus.


6.    Dzīvojiet šaurāk
Viena no lielākajām lietām, ko ikviens no mums var paveikt, lai samazinātu dzīvošanas izmaksas, ir dzīvot tādā dzīvoklī vai mājā, kas pēc izmēriem patiešām atbilst jūsu vajadzībām. Ja dzīvojat viens, jums nav nepieciešamība pēc trīs istabu dzīvokļa, vai ne? Izvēloties dzīvesvietu, atcerieties, jo mazāk kvadrātmetru, jo mazāk tērēsiet komunālajos pakalpojumos, to būs arī vieglāk tīrīt un uzturēt kārtībā.