Rekurzeme.lv ARHĪVS

Noderīgi padomi, kā iekārtot konferenču telpu

2018. gada 23. jūnijs 00:00

64
Noderīgi padomi, kā iekārtot konferenču telpu

Konferenču telpu nepieciešamība un plašā funkcionalitāte sevi pierāda jau ilgu laiku — kopš cilvēki sapulcējas, lai lemtu par dažādiem jautājumiem, pašorganizētos, vadītu, plānotu un dalītos ar informāciju. Tas nozīmē, ka vienuviet sanāk vairāki cilvēki, kuriem jānodrošina visas vajadzīgās ērtības, apstākļi netraucētam darbam.

Konferenču telpas aktīvi izmanto gan valsts, gan privātie uzņēmumi, izglītības iestādes, dažādas sabiedriskās organizācijas, tāpēc katrā lielākā ēkā un birojā ir nepieciešams vienu vai pat vairākas telpas pielāgot tieši šīm vajadzībām.

Bieži vien telpas tiek izveidotas, lai nodrošinātu ne tikai savas un savu klientu vajadzības, bet arī tiek izīrētas jebkuram interesentam, kam nepieciešama konferenču telpa ar visām tās priekšrocībām. Kā iekārtot konferenču telpu gan savām, gan citu vajadzībām?

Kas jāņem vērā, iekārtojot konferenču telpu

  • Pareizās telpas izvēle

Jāsāk ar to, ka ēkā jāizvēlas pareizā telpa, ko pārvērst par konferenču zāli. Telpai vajadzētu būt vietā, kur netraucē skaļi trokšņi, kur nejauši garāmgājēji nevirinās durvis. Ja ir iespējams, telpas tuvumā jābūt labierīcībām. Tāpat jāizvēlas pietiekami plaša un komfortabla telpa. Labāk lielāka telpa, jo vienmēr var sapulcēties mazāk cilvēku, bet mazā telpā lielākam skaitam dalībnieku ir neērti.

  • Īsto mēbeļu izvēle — konferenču krēsli un galdi

Konferenču telpā tiek aizvadītas daudzas stundas, tiek spriests par svarīgām lietām, strādāts pie jaunām idejām. Fiziskais komforts ir izšķirošs tajā, lai nekas netraucētu un nenovērstu. Te būtiska loma ir mēbelēm. Jāizvēlas pareizie konferenču galdi un konferenču krēsli. Kādi tie ir?

Labs konferenču galds ir stabils, pietiekami liels konkrētajai telpai, labāk, ja tas ir no dabiska materiāla, piemēram, saplākšņa, kas tajā pašā laikā nav smagnējs un masīvs. Konferenču krēsli jāizvēlas tādi, kuros būs ērti sēdēt ilgāku laiku. Konferenču krēsli jāizvēlas lielākā skaitā, lai ir krājumi, ko izmantot vajadzības gadījumā. Labi konferenču krēsli ir arī sakraujami viens virs otra. Noteikti jāskatās, lai konferenču krēsli būtu ergonomiski, viegli, stabili un ar atzveltni. Var izvēlēties arī polsterējumu papildu komfortam.

  • Pilns tehnoloģiskais nodrošinājums

Konferenču telpa noteikti nav iedomājama bez pilna tehnoloģiskā nodrošinājuma. Jābūt ērti pieejamām elektrības rozetēm, internetam, projektoram, tāfelei. Bez tā visa mūsdienās diez vai var iedomāties kādu sapulci vai konferenci. Šajā aprīkojumā noteikti vērts ieguldīt līdzekļus, jo tas arī būs viens no faktoriem, pēc kā klienti lems, vai noīrēt tieši šo telpu.

  • Gaisma, plašums un svaigs gaiss

Iekārtojot telpu, jādomā par vairākiem faktoriem, kas veidos gan telpas mikroklimatu, gan atmosfēru. Tie ir būtiski elementi, jo iedarbojas uz cilvēka noskaņojumu un labsajūtu. Telpai jābūt labi apgaismotai, vislabāk, ja ir logi, kas dod arī dabisko gaismu. Galdi un krēsli telpā jāizvieto tā, lai nerastos pieblīvētības sajūta. Nav nepieciešams telpā ievietot kaut ko lielu, kas tikai aizpilda telpu. Tāpat arī vienmēr jābūt svaigam gaisam. Jāparūpējas par labu ventilāciju un vēdināšanas iespējām.