Rekurzeme.lv ARHĪVS

Ministre: Lai atdotu ātros kredītus, cilvēki reģionos paši lūdz, lai viņiem maksā algu aploksnē

Skaties.lv

2018. gada 5. jūlijs 10:57

2233
Ministre: Lai atdotu ātros kredītus, cilvēki reģionos paši lūdz, lai viņiem maksā algu aploksnē

Ātrie kredīti “ievelk” cilvēku parādos, un, lai tos nomaksātu, iedzīvotāji reģionos dažkārt paši lūdz, lai viņiem maksā algu aploksnē. Lai risinātu šo problēmu, Finanšu ministrija iesniegs Saeimā savus priekšlikumus – tā intervijā “900 sekundēm” apliecināja nozares ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).


Finanšu ministre norāda, ka situācija šajā nozarē nepavisam nav laba – trīs gadu laikā izsniegti 2,5 miljoni ātro vai distances kredītu.


“Tas ir ārkārtīgi liels skaits un arī summas, ko cilvēki ņem šādos ātrajos kredītos, ir lielas, un kas ir sliktākais – nespēj tos atdot. Ja apmēram 44% no paņemtajiem kredītiem tiek pagarināti trīs un vairāk reizes, tas ir diezgan labs apliecinājums tam, ka cilvēki nonāk parādu jūgā. Aizņemas arvien jaunu naudu, lai atdotu iepriekšējos kredītus. Tas, protams, spiež viņus būt ēnu ekonomikā, un viņi izvairās no legāla darba,” norāda Reizniece-Ozola.


Kā piemēru viņa min uzņēmējus reģionos. Izrādās, ir cilvēki, kuri paši lūdz, lai viņiem maksā algu aploksnē, jo, pat saņemot legālus ienākumus, viņi nespēj norēķināties ar ātrajiem kredītiem.