Rekurzeme.lv ARHĪVS

VASARA LAIVĀS

2012. gada 5. jūnijs 00:00

617
VASARA LAIVĀS

Gan tuvi, gan tāli kaimiņi apskauž Latviju par tās ūdeņu bagātību, dažādību un pieejamību ūdenstūrismam.

Garos posmos bez nopietniem šķēršļiem laivojamas upes, savstarpēji savienotu gleznainu ezeru sistēmas, gandrīz 500 kilometru gara jūras krasta līnija ar skaistu līci un sērfošanai piemērotu Baltijas jūras vilni Kurzemes piekrastē.

Upes – Latvija, Kurzeme

Reti kurš nezinās Gauju un Salacu, kuras maršrutus iecienījuši ne tikai latvieši, bet arī kaimiņi igauņi. Arī Irbe Kurzemē ir daudzvalodīga, jo uz tās dzirdama gan lietuviešu, gan poļu valoda. Abavu ar tās senlejas „pievienoto vērtību” un attīstītām ūdenstūrisma infrastruktūrām īpaši iecienījušas ģimenes ar maziem bērniem un laivotāji ar paaugstināta komforta prasībām, kuriem kārojas pirti pie labiekārtotas apmetnes vietas.

Bet kurzemnieki var lepoties ar vēl dažām mazāk pazīstamām, bet ne mazāk skaistām upēm – Tebru, Durbi un Užavu. Mazās Užavas krastos dzīvojošie un tās necilākajos posmos upi pa tiltiem šķērsojošie pilsoņi pat nenojauš par šīs upītes skaistumu, kas atklājas vien laivā sēdētājam. Laivošanu pa Užavu var uzsākt no „Stradžu” mājām, kas atrodas pie tilta pašā upes krastā uz Ēdoles–Tērandes ceļa, jo tur jau vairākus gadus ir mūsu laivu nomas punkts. Durbe un Tebra diemžēl ilgus gadus ūdenstūristiem nebija pieejamas, jo straumes plūdumu aizšķērsoja neskaitāmi koku sanesumi, ap sevi krājot atkritumu blāķus. Saniknojušies un spītīgi, pirms trim gadiem uzsākām abu upju tīrīšanas talkas, kā rezultātā tās ir laivojamas un iekļautas mūsu ūdenstūrisma maršrutos.

Jūra – Pāvilosta
Pāvilostā– ostas teritorijā pretī krodziņam „Āķagals” – šovasar mūsu nomas punkts nodrošina kanoe laivu nomu Tebras un Durbes upju maršrutos, transportējot laivas, laivotājus vai lielākas grupas šoferīšus. Pāvilostā ir iespēja nomainīt kanoe pret izklaides kajaku un turpināt laivošanu jūrā. Pāvilostā jau divas vasaras varēja ķert vilni sērfa kajakos, taču šovasar būs iespēja doties arī mierīgā laivojumā no Pāvilostas pludmales līdz Jūrkalnei vai Akmeņragam. Piekrastes maršrutiem piemērotie stabilie, vienvietīgie un divvietīgie izklaides kajaki dod iespēju izbaudīt šādu ceļojumu pat pirmo reizi laivu ieraudzījušam, jo tās apgūšana prasa vien nedaudzas minūtes, bet personīgās drošības līmeni – dažu vai vairāk metru attālumu no piekrastes līnijas – katrs izvēlas pēc savas gribēšanas.

Turpat Pāvilostas ostas teritorijā šovasar būs arī mūsu jūras kajaku un inventāra veikala „plaukts”, kurā būs apskatāmi un iegādājami arī ekskluzīvi jūras kajaki, bet piemērotu ekipējumu – hidrotērpus, vestes, „cimdus, zeķes, zābaciņus” – un citas vajadzīgas lietas, kas tajā brīdī „plauktā” nebūs, varēs izvēlēties un pasūtīt pēc kataloga.

Vasara vēl sākumā, uz tikšanos!
Jūsu „JŪRAS LAIVU KOMPĀNIJA”

Informācija un maršrutiwww.juraslaivas.lv
Centrālā laivu rezervācija: avoti@juraslaivas.lv
Kontakttālruņi: +371 29464901; +371 29283765