Rekurzeme.lv ARHĪVS

Aicina iesniegt darbus rakstnieka Egona Līva piemiņas balvai "Krasta ļaudis"

Rekurzeme.lv

2018. gada 24. jūlijs 12:30

98
Aicina iesniegt darbus rakstnieka Egona Līva piemiņas balvai "Krasta ļaudis"

15. septembrī Liepājā tiks pasniegta rakstnieka Egona Līva piemiņas balva "Krasta ļaudis", kuru piešķir, lai veicinātu interesi par rakstnieka literāro mantojumu, aģentūrai LETA pavēstīja Liepājas pašvaldības pārstāve Dita Dzene. Darbus var iesniegt līdz 30. jūlijam.

Latvijas izdevniecības un juridiskas personas tiek aicinātas pieteikt konkursam prozas grāmatu, kas izdota pagājušā gada otrajā pusē vai šogad, savukārt Latvijas mācību iestāžu audzēkņi aicināti rakstīt un iesniegt stāstus. Abās kategorijās iesniegtajiem darbiem jāietver patriotisma, latviskuma, jūrniecības un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu, kā arī jāatbilst konkursa izvirzītajiem mērķiem, ar kuriem var iepazīties konkursa nolikumā, skaidroja Dzene.

Grāmatas nominācijai "Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs" var pieteikt juridiskas personas, rakstot e-pastu: "krasta.laudis@inbox.lv" ar norādi "Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs rakstnieka Egona Līva piemiņas balvai". Grāmatas jāiesniedz trīs eksemplāros Latvijas Rakstnieku savienībā Rīgā vai Liepājas Kultūras pārvaldē Liepājā. Balvu fonds ir 1000 eiro.

Nominācijai "Labākais skolu jaunatnes literārais darbs" Latvijas vidējo un speciālo mācību iestāžu audzēkņi aicināti iesniegt stāstus, kas atbilst konkursa tēmai par latviskumu, patriotiskumu, jūrniecību, sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu. Darbus var iesniegt, rakstot e-pastu uz "krasta.laudis@inbox.lv" un norādot autora vārdu, uzvārdu, skolu, klasi, skolotāja vārdu un uzvārdu, savu e–pastu, adresi, tālruņa numuru. Darbs jāiesniedz ar norādi "Rakstnieka Egona Līva 8. literārās prēmijas radošo darbu konkurss". Balvu fonds šajā nominācijā ir 600 eiro.