Rekurzeme.lv ARHĪVS

Ko uzdāvināt vecmāmiņai — mums ir dažas idejas

2018. gada 25. augusts 00:00

1463
Ko uzdāvināt vecmāmiņai — mums ir dažas idejas

Vecmāmiņas mums ikvienam ir īpaši cilvēki, kurus ar mīlestību un siltumu atceramies no bērnības. Viņas vienmēr liek justies gaidītiem, lutinātiem un apčubinātiem, jo viņas zina, kā parūpēties par to, lai vēders vienmēr pilns un kājas siltas.

Vecmāmiņas ir pelnījušas, lai arī mēs viņas lolojam un atceramies gan ikdienā, gan svētkos. Tāpēc šoreiz apkopojām dažas vecmāmiņām piemērotas dāvanu idejas. Tās noderēs dzimšanas un vārda dienā, Mātes dienā, Ziemassvētkos vai jebkurā citā reizē, kad vēlaties iepriecināt omīti.

Ar idejām dalās dāvānu karšu interenta veikals “Lieliska Dāvana”. Tur atradīsiet ne tikai šos piedāvājumus, bet arī daudzas citas lieliskas idejas, kā iepriecināt un apsveikt ikvienu īpašu un mīļu cilvēku.

Atpūta SPA vai sanatorijā
Vienmēr rosīgās un darbīgās vecmāmiņas noteikti ir tās, kuras pelnījušas atpūtu. Pelnījušas, ka kāds beidzot parūpējas arī par viņām. Sanatorija vai SPA centrs būs īstā vieta, kur pavadīt pāris dienas, izbaudīt procedūras ķermenim un garam. Vecums jau nenāk viens, tāpēc vecmāmiņa pēc šādas atpūtas noteikti jutīsies daudz mundrāka.

Izbrauciens ar kuģīti
Ja omīte ir rāmas atpūtas un dabas cienītāja, tad viņai varbūt patiks, ja noorganizēsiet braucienu ar kuģīti. Šādai aktivitātei nav īpaši jāgatavojas, tas pat var būt kā negaidīts pārsteigums, kas apvienots ar pastaigu, maltīti restorānā. Brauciens ar kuģīti ir laba izvēle vasarā un arī vēl rudens sākumā, kad daba bieži vien mūs lutina ar patiešām siltu un patīkamu laiku.

Preses abonements
Avīze vai žurnāls — diez vai vēl kādam citam tas piestāv labāk kā vecmāmiņām. Neskatoties uz to, ka arī viņas apgūst digitālo pasauli, preses lasīšana joprojām ir svarīga dzīves daļa. Tāpēc preses abonements būs trāpīga dāvana jebkuros svētkos. Atliek tikai izvēlēties īsto preses izdevumu, kas atbilst vecmāmiņas interesēm. Ja nav pārliecības par izvēli, var noderēt preses abonements, kas ļauj viņai pašai izvēlēties tīkamāko lasāmvielu. Iecienītā žurnāla abonements būs dāvana, ko vecmāmiņa novērtēs, jo vienmēr pastkasītē būs pareizā lasāmviela.

Sirsnīga ģimenes fotosesija
Arī jūsu vecmāmiņām noteikti ir daudz albumu ar ģimenes fotogrāfijām. Jo vecāki kļūstam, jo sentimentālāki esam. Omīte noteikti būs laimīga, ja uzdāvināsiet viņai jauku un ģimenisku fotosesiju, kurā piedalās visi ģimenes locekļi, bērni, mazbērni un mazmazbērni. Kopīgas bildes, mazākie bērni uz rokām — tās viņai noteikti būs īpaši mīļas bildes un atmiņas.

Sāls istabas apmeklējums
Vēl viena veselību stiprinoša procedūra, ko varat uzdāvināt vecmāmiņai, ir sāls istabas apmeklējums vai pat apmeklējumu kurss. Sāls istabas pozitīvā ietekme uz veselību zināma jau sen. Tā pozitīvi ietekmē ādas un elpceļu hroniskas slimības, mazina psihoemocionālo spriedzi, stiprina imunitāti, mazina depresiju, stabilizē veģetatīvo nervu sistēmu.

Šūpuļkrēsls mājai vai dārzam
Vai var būt vēl ideālāka vieta vecmāmiņai kā elegants šūpuļkrēsls, kurā viņa ada, lasa vai tur klēpī mazbērnus? Ja jūsu mīļajai omītei šūpuļkrēsla vēl nav, ir laiks tādu sagādāt. Šūpuļkrēsls ir universāls — pa vasaru tas labi iederēsies dārzā, bet aukstajos mēnešos radīs omulīgu vidi iekštelpās. Kad pie vecmāmiņas sanāks ciemiņi, šūpuļkrēsls būs visu iemīļotākā vieta, kur iekārtoties.