Rekurzeme.lv ARHĪVS

Kafejnīcas "Bernātu Dzintariņš” virtuves guru Jānis Ozols: par šefpavāra kaifu, kaislībām virtuvē un labāko komplimentu darbā

Rekurzeme/Kursas Laiks/Valija Beluza

2018. gada 13. septembris 09:35

961
Kafejnīcas "Bernātu Dzintariņš” virtuves guru Jānis Ozols: par šefpavāra kaifu, kaislībām virtuvē un labāko komplimentu darbā

Kāpēc par labākajiem frizieriem, ārstiem un pavāriem uzskata vīriešus? Kafejnīcas “Bernātu dzintariņš” šefpavārs Jānis Ozols šo pa pusei nopietno viedokli uzklausa ar smaidu. “Negribu būt diskriminējošs, bet lielu stresu vīrieši patiesi uzņem un pārvar vieglāk. Tas ļoti labi redzams karstajā un ātrajā virtuves vidē. Neordinārā situācijā sievietei nereti nolaižas rokas un viņa kļūst lēnāka. Savukārt vīrietis var sadusmoties, uzkliegt, bet pēc mirkļa palaist vaļā un dragāt tālāk.”

Kopš 14 gadu vecuma Jānis izmēģinājis dažādus darbus. Pēc pamatskolas, lai arī radusies doma tehnikumā apgūt pavāra profesiju, ģimenes sarunās izlemts, ka turpinās mācības Liepājas 1. ģimnāzijā. Visas iemaņas pavāra darbā iegūtas dzīves laikā.

“Sākumā trāpījās “Makdonalds”, tad restorāni. Aizgāju uz pirmo darba interviju, bet viesmīļa pieredze – nulle. Direktorei pastāstīju, ka man patīk gatavot. Viņiem tobrīd bija vakance uz pavāra palīgu, nolēmām pamēģināt. Jau pēc nedēļas vadība uzticēja pavāra pienākumus, prasīja, vai negribu mācīties. Teicu – aiziet! Tā sākās mans ceļš nozarē, kas nu jau ir sirdslieta. Man vajag to adrenalīnu, kaifu, ko sniedz virtuve. Zālē sēdošie neredz ne kaislības, ne liesmas, kas tur šaudās gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Jau mazliet nopietnāk puisis piebilst, ka darbs karstumā un ar asiem priekšmetiem nebūt nav viegls."

Plašāk par Jāni Ozolu lasiet "Kursas Laika" 13. septembra numurā!